Gönderen Konu: hayırlı işler :D  (Okunma sayısı 996 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
hayırlı işler :D
« : Temmuz 27, 2009, 13:33:06 »
Selamlar....

Uzun bir süredir iş nedeni ile sadece takip edebiliyordum katılma fırsatı pek bulamadım, geçen servise gittiğimde Özcan abimide çağırdım biraz muhabbet ettik artık yavaş yavaş forumda ısınma turları atmam gerektiğini düşündüm. :) tanışma bölümüne yeniden bir konu açayım dedim ama vaz geçtim... :) neyse uzatmadan konuya geleyim

BP veya Opet'ten gaz aldığımda sorun kayboldu gibi ama sıkıntı şu 3800 / 4500 arası aracımda performans düşmesi var ancak son günlerde aldığım lpg'ye dikkat eder oldum sanki biraz daha sıkıntıyı aştım, performansın düştüğünü hissetmiyorum şimdilik. Bakım yaptıralı 1000km oldu, Konya'ya gidip geldiğim için o kadar oldu aslında 1 hafta önce yaptırdım, aracı aldığım zaman sıradan bir bakım yaptırdığımda bujileri değiştirmişlerdi Bosh marka buji takmışlardı en iyisi bu diyerek, ancak yan sanayi ürünüymüş sanıyorum 5000km olmuştu bakım sırasında kontrol ettirdiğimde bujiler tamamen  bitmiş durumdaydı. Acaba o devirler arası performans düşmesi hangisinden olmuş olabilir lpg'den mi? yoksa bujiler'den mi?

cevaplar için şimdiden teşekkürler aranıza tam olarak tekrar dönüş yaptığım için mutluyum :)

Saygılar...
..Tüplü ve Öfkeli..

Toyota Club Türkiye

hayırlı işler :D
« : Temmuz 27, 2009, 13:33:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: hayırlı işler :D
« Yanıtla #1 : Temmuz 27, 2009, 13:37:42 »
bence ikisininde etkisi var bujiler eskirse performansı baltaar kötü mazot ise zaen motora yolladığı pislikle motorun aşınmasını ve performansın balalanmasına yol açar.önerim daha temiz mazot almaya çalışın hatta taksicilere sorun bilirler temiz mazot arabanız sağlığı için çok önemlidir
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 27, 2009, 13:38:17 »
Bekir abi, bujilerin performansa az bir etkisi var ama her devirde vardır o yüzden problem bujilerden çok gaz ayarından kaynaklanıyordur bence.Belli bir devirden sonra gelen gaz miktarı yetersiz kalıyor olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 27, 2009, 23:22:08 »
yarın servise gideceğim her yerine baksınlar iyice kafamı karıştırmaya başladı bu iş :(
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 27, 2009, 23:43:42 »
Ben bujilerden olduğunu düşünüyorum.
Folgsamkeit macht frei...