Gönderen Konu: yardım aracım su eksiltiyor  (Okunma sayısı 11801 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
yardım aracım su eksiltiyor
« : Temmuz 26, 2009, 21:17:50 »
arkadaşlar aracım su eksiltmeye başladı yere su damlamıyo nedeni ne olabilir?

Toyota Club Türkiye

yardım aracım su eksiltiyor
« : Temmuz 26, 2009, 21:17:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gülerek kaybettiklerini ağlayarak kazanamazsın..
  • Kan Grubu: A+
Ynt: yardım aracım su eksiltiyor
« Yanıtla #1 : Temmuz 26, 2009, 21:28:08 »
Devirdaim su pompası bozuk olabilir.
COROLLA 97 GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • sen dost olursan sayısız dost görürsün(hz.mevlana)
« Yanıtla #2 : Temmuz 26, 2009, 21:47:57 »
aynı sorun benim eski aracım (ae92) de vardı sorun radyatör üst kapagından cıkmıştı. kapak orjinali ile değişti su eksiltmesi bitti....
96 corolla 1.6 16valve GLİ a/c(beyaz güvercin)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 26, 2009, 22:25:18 »
radyatör üst kapagı yada kapağın kapandığı plastik  deforme olmuştur, çatlak yada erime gibi gaz verdiğinizde devirdaim pompasının vermiş olduğu basınç ile su bu çatlaktan veya erimiş yerden  dışarı atıyor bir gösterin, buradan normalde araç dururken su çıkışı olmuyor ancak motor çalışırken devirdaim devreye girdiğinde oluyor bu yüzden yere su damlamaması normal
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 27, 2009, 00:33:20 »
Araç  dururken de damlatıyorsa radyatörünüz  delinmiş  olabilir.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 27, 2009, 00:47:28 »
ben devirdaimden şüpheleniyorum ae101lerde kronik gibi bir şeyler duymuştum sanki bu forumdan
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 27, 2009, 08:12:28 »
  Evet, bu doğru Türkay.
 Peki su eksiltme takviye deposundan mı ve ne oranda oluyor, minimum çizgisinin altına iniyormu? Herhangi bir yerden damlatma, sızdırma yokmu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 27, 2009, 08:17:43 »
     Aynısı bizim araçtada olmuştu kimi devirdaimden kimi borulardan dedi (ustalar) sonra radyatör koruyucu onarıcı bir ürün kullandık sorun çözüldü, belkide bu bizim şansımızdı darısı başınıza...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #8 : Temmuz 27, 2009, 11:40:38 »
Evet benim de devirdaim pompası arızalanmıştı onun arızalandığını bilmeden radyatör tıkayıcı kullanmıştım her yeri tıkamıştı kalorifer peteklerini de tıkamışım ve bir sene sonra kendine gelmeye başlamıştı siz siz olun sakın radyatör tıkayıcı ürünleri kullanmayın
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 27, 2009, 12:52:34 »
Tıkayacağına radyatörü değiştir, hem motorun rahat soğusun kireçlerden kurtul, hemde daha sonraki çıkacak arızalarda başın ağrımasın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 27, 2009, 14:43:22 »
Radyatörse bence de içerden tamir etmeye çalışmayın. Lehim yapılabilir. Veya değiştirilebilir zaten çok pahalı bir parça değil 150 - 200 falan (radyatör büyük bişey olduğu için insan daha pahalı olduğunu düşünüyor)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 27, 2009, 16:29:42 »
su mu eksiltiyor yoksa antifriz mi?

radyatöre kesinlikle su koymayınız. malzemeler aluminyum alaşımlı olduğu için suda erime yapıyor.

özer bey, ne kadar sürede ne kadar eksilttiğini söylememişsiniz. aracınızı temiz, düz ve kuru bir yere çekip bıraktığınızda altında herhangi bir yaşlık var mı?
eğer varsa hortumları, radyatörü kontrol edin. eğer yoksa radyatör kapağını araç çalışırken açarak inceleyin.
suya bir üfleme var mı? üfleme varsa taşma yapacaktır. kapak kapalıyken taşamayacağı için emniyet tahliyesinden atacaktır.
bu contada egzoz kanalının yırtılarak su kanalına üflemesinden kaynaklanır. kapak contasını değiştirirsiniz.

şayet radyatörde bir sorun yoksa yağ çubuğunu çekerek yağı inceleyin. yağınızda su buharı var mı? su buharı varsa yada damla damla su görüyorsanız kapak contası yanmış ve suyu yağ kanalına veriyordur. bu çok sakıncalı bir durum. en kısa zamanda kapak contanızı değiştirin.

inşallah basit bir durumdur. kolay gelsin.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #12 : Temmuz 27, 2009, 16:48:04 »
  Bir ekleme: Eğer sistemde küçük kaçaklar varsa ve buradan oluşan damlamalar motorun sıcak yüzeylerine temas ediyorsa bu sıvı buharlaşacaktır ve yerde damlama göremeyeceksinizdir. Bu yüzden kaçaklara daha dikkatli bakmakta fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2009 Corolla Comfort 1.6 A/T - Benzinli
« Yanıtla #13 : Temmuz 27, 2009, 17:00:28 »
Aman dikkat, eski arabamda benim başıma gelmişti. Radyatördeki bir çatlak yüzünden contayı yakıyordum nerdeyse. Hemen bir serviste radyatörünüzü ve bağlantı borularını kontrol ettirin. Motor sıcakken ve soğukken, suyun dolandığı her noktayı incelesinler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 27, 2009, 17:57:38 »
 Evet, bu doğru Türkay.
 Peki su eksiltme takviye deposundan mı ve ne oranda oluyor, minimum çizgisinin altına iniyormu? Herhangi bir yerden damlatma, sızdırma yokmu?

Bende bu konuyu açacaktım arkadaş hızlı davranmış. Aynı sorun bendede var, yalnız benim radyatör biraz keyfi takılıyor bazen eksiltiyor, bazen 500km yol bir damla bile degişmiyor, bide bu radyatörde üst kapağın yanında ince bir hortum gidiyor, depo gibi plastik beyaz bir kaba o tam olarak ne işe yarıyor? Eger orası tahliye ise çıkış nereden, takviye ise onu suyla dolduruyorum diger gün bakıyorum boş biri açıklarsa çok sevinirim hayırlı günler...
TOYOTA COROLLA 1998 1.6 XEİ 267.000 KM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #15 : Temmuz 28, 2009, 08:31:51 »
  Normalde radyatör kapağından sıvı ekleme yapmamak lazım. Ekleme, ekleme kabından olmalı. Radyatör üst kapağından o kaba gelen hortum o kabın içine kadar uzanır. Diğer taraftan ise o kabın kapağından kısa bir hortum dışarı boşa çıkar ve fazla sıvı tahliyesi (sıvı ısındığında da genişler ve fazla sıvı kendiliğinden tahliye olur) oradan olur. Bu yüzden bu kaptaki sıvı mak. ve min. çizgileri arasında olmalıdır. Fakat eğer radyatör sıvısı yeni değiştirildi ise bu durumda araç çalıştırıldıktan sonra bu kap tekrar kontrol edilmelidir sistemdeki hava da tahliye olduktan sonra.

Kimi durumlarda hortum borularından kaçak (kelepçelerinin olduğu yerlede olabilir) olmazken radyatördeki sıvı ısınınca buralardan kaçak yapabilir. Hortum bağlantılarını ve sistemi komple kontrol etmekte fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 31, 2009, 11:55:24 »
usta araç lpgli ise araç bi miktar su eksiltebilir demişti şimdi hatırladım lpgden olabilir mi acaba?
TOYOTA COROLLA 1998 1.6 XEİ 267.000 KM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 31, 2009, 14:31:01 »
usta araç lpgli ise araç bi miktar su eksiltebilir demişti şimdi hatırladım lpgden olabilir mi acaba?

evet bunu bende duymuştum ama 1 aydır gram eksiltme yok bende. LPG veya benzin yakıtın türüne göre su eksiltme gibi problem biraz saçma geliyor yinede :) teknik bir açıklamasının olması lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #18 : Temmuz 31, 2009, 15:13:14 »
benim de radyatör su kaçırıyormuş fark edene kadar birazhasar gördü.devirdaim ve boruları radyatör şişleme falan...iki ay sonra conta yandı......dikkat yani...selamlar