Gönderen Konu: Türk mucitten inanılmaz buluş  (Okunma sayısı 2547 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Türk mucitten inanılmaz buluş
« : Temmuz 25, 2009, 00:00:02 »
http://haber.mynet.com/videosayfali/bilim-egitim/Turk-mucitten-inanilmaz-bulus/23Temmuz2009/X1248336602390/mms%253A%252F%252Fhaberav%252Emynet%252Ecom%252Fhv%252Fturkmucit%252Dbenzin65%252Ewmv/2

Bu sistemi kullanan motorlarda pistonların sıkıştırma oranının da yükseldiğinin altını çizen Mustafa Uzun, "Motorlarda kompresyon ne kadar yüksekse patlama da o kadar verimlidir. Sistemin bir diğer tasarruf etkisi ise yanma pistonunuun içerisinde homojen bir patlama sağlamasıdır. Bu da motorun daha sessiz ve daha az sarsıntılı çalışmasını sağlıyor. Tüm bu faktörler fazladan tasarrufu da beraberinde getiriyor. Bu güne kadar bu sistemi uyguladığmız çeşitli motor tipleri kullanan otomobil, traktör ve teknelerin normal şartlarda 100 kilometre yol aldıkları yakıtla 140 kilometre yol alabildiklerini gördük. Bu sistem devletimiz tarafından yaygınlaştırılırsa yaptığımız tasarrufla petrole harcanan parayı geçen yılın oranlarına kadar düşürebileceğimize inanıyoruz" şeklinde konuştu.
Türk mucit Mustafa Uzun sözlerini şöyle sürdürdü: "Cihazımızın tek özelliği yakıt tasarrufu sağlaması değil, aynı miktarda yakıtla daha uzun yola alınabildiği için çevreye de olumlu katkısı var.

Sistemi 1 haftadır kullandığını belirten Çetin Yılmaz ise "Daha önce bu sistemin çalışacağına inanmıyordum. Ancak sistemi kullanmaya başladıktan sonra aracın yakıt masrafının azaldığını ve beygir gücünün arttığını gördüm. 1 haftada şehir içerisinde 600 kilometre yol alırken bu sistemin ardından 800 kilometreye kadar yol aldığım halde aracıma halen yakıt almadım" diyerek, aracına taktırdığı sistemden memnun olduğunu ifade etti.

Araçlarına ekomax taktıran diğer sürücülerde üründen çok memnun olduklarını ve kullanmaya devam edeceklerini söyledi.

Toyota Club Türkiye

Türk mucitten inanılmaz buluş
« : Temmuz 25, 2009, 00:00:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Türk mucitten inanılmaz buluş
« Yanıtla #1 : Temmuz 25, 2009, 00:41:47 »
Akaryakıt fiyatları bu seyrini sürdürürse, böyle mucitlerin sayısı da artacaktır şüphesiz :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 25, 2009, 01:25:03 »
bırak artsın hakkı abi hatta akaryakıt fiyatlarıdüşükkende olsun sonuçta bizim olmayan bir maddeyi kullanıyoruz nekadar az bağımlılık o kadar iyi desteklemek lazım
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Temmuz 25, 2009, 05:04:40 »
arkadaşlar bu ve benzerilerin iddia edildiği gibi %40yakıt tasarrufu sağladığı gerçek mi? ecoyak kullanan bir arkadaşım var hüsrana uğradı ama bunu bilemem.. kullanan arkadaşlardan bilgi bekliyorum ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 25, 2009, 10:32:34 »
Evet benzinli arabalarda %40 tasarruf

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 25, 2009, 10:38:47 »
Bilim adamları bırakın yüzde tek haneli rakamları, ondalıklı rakamları yakalamak için bile ter döküp çok geniş ARGE bütçeleri ile çalışırken, % 40 rakamı bana masaldan da öte geiyor :) Adam gibi bir şehircilikle düzgün ve akıcı yollar yapılsın, bundan daha iyi tasarrufu kimse sağlayamaz :D
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 25, 2009, 11:57:17 »
hakkı abi bana mantıklı geldi aslında, neden olmasın yani yanma odasını daha çok hava ile beslersek yanma daha güçlü olmaz mı? hatta bu hava sadece hidrojen ve oksijenden oluşuyorsa? ancak bir de ecu var..hava çok diye bu sefer yakıtı çok göndermesin? veya başka bir ayarlama yapmasın bunu da incelemek lazım..bir de benim aklımda klimanın soğuk havayı içeriye dağıtan hortumunu hava filtresine verme fikrim var bunu da düşünmek lazım, yani klima havayı soğutarak filtreye verecek ve motor soğuk havayla beslenecek..ama yine bir sıkıntı var, klimanın verdiği havanın içeriği ne? hangi gazları veriyor, yanıcı mı yakıcı mı? bu pompa fiyatları daha çok mucize icat çıkaracak çoook herkes bir şeyler düşünüyor çünkü
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #7 : Temmuz 25, 2009, 15:58:29 »
aslında oksijeni ve hidrojeni direk veriyor amcalarım. cai mantıgındada soguk havada daha cok oksijen bulundugu  mantıgı var direk oksijen verio amcam ama sanki uretim çok az. bide hayatta manifoldumu deldirmem :) bide adam elektroliz yapıo gosterdiği sıvıyı kaca satacak bize oda var. referanslarda toplu taşıma falanda var aslında araştırmak lazim iyi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 25, 2009, 16:04:35 »
bu icat çıkmadan demode olacak, havayla çalışan motor icat edildi haberiniz yokmu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 25, 2009, 17:58:44 »
Bilim adamları bırakın yüzde tek haneli rakamları, ondalıklı rakamları yakalamak için bile ter döküp çok geniş ARGE bütçeleri ile çalışırken, % 40 rakamı bana masaldan da öte geiyor :) Adam gibi bir şehircilikle düzgün ve akıcı yollar yapılsın, bundan daha iyi tasarrufu kimse sağlayamaz :D

Haklisin Hakki :) Yeni arabalarda otomobil fabrikalari 5W-30, 10W-30,10W-40 gibi yaglar yerine 0W-20,0W-30 gibi yaglari kullanmayi tercih ediyor. Yuzde birlik-ikilik tasarruf saglayip standartlara uyabilmek icin. Yuzde kirk tasarruf edilen bir yontem varsa bizim devletimizden once otomobil ureticileri harekete gecer ve kullanmaya baslar bu 'icad'i.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 25, 2009, 19:30:56 »
  Turbo dizel araçlar zaten yanma odasına aşırı besleme (1 atm. den daha çok) sağlar ve sıkıştırma oranları yüksektir. Ancak yüksek sıkıştırma oranı motor iç aksamının ömrünü kısaltır. Ayrıca bu sistemlerde verimlilik için intercooler (hava soğtucu radyatör) de mevcut olabilir. çünkü sıkışan havanın (basıncı artan) sıcaklığıda artar ve bu verimi düşürür. Tabi tüm bunların yanında araç elektroni kontrol sistemide bunlara göre programlanmış olması gerekir.
 Yanma odasının daha fazla oksijenle dolduğu en basit sistem Nos uygulamalarıdır.

Bence güvenlikten ödün vermeden ve en basitinden araç ağırlığını düşürmek bile tüketim, performans ve çevre konularında fayda sağlar. :)

Bu arada linki göremedim. Sanırım linkte sorun var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 135000
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 27, 2013, 15:32:06 »
[attach=1]

Kayserili mucitten müthiş buluş

KAYSERİLİ elektronik teknisyeni, 43 yaşındaki Ergün Karadurdu, 'Yeni nesil' elektrikli otomobiller için yaptığı ‘Elektrik üreten amortisör' ile birlikte bu araçların yakıt giderlerinin sona ereceğini öne sürdü.
Küçük yaştan itibaren elektrik ve elektroniğe meraklı olduğunu anlatan Ergün Karadurdu, elektrik akımına kapılmasıyla birlikte bu merakının daha da arttığını söyledi. Zaman içinde büyük küçük bir çok ürün geliştirdiğini anlatan Ergün Karadurdu, şöyle dedi:

"Özellikle otomobilim için nasıl yakıt tasarrufu sağlayabileceğimi düşündüm. Deneme- yanılma yönetmiyle 5 parçadan oluşan düzeneği önce kaba, sonra ise motor kısmına yerleşecek şekilde tasarladım. Ürettiğim motor koruma ve yakıt tasarruf yağıyla birlikte şu an dizel otomobilimde kullanıyorum ve yakıtta yüzde 35 tasarruf elde ettim. Ayrıca oto tamircileri için 6-24 volt akımı ölçen kontrol kalemi, buji test cihazı ve kontrol kalemini kendim geliştirdim. Birçok evde güneş enerji sistemi var. Ancak, ben kendi geliştirdiğim sistemle suyu ısıtmaktan öte kaynatıyorum."

Elektrikle çalışan otomobillerin enerjiye bağımlı olduğunu anlatan Ergün Karadurdu, şöyle konuştu:

"Bunun için de şu an test aşamasında olan elektrik üreten amortisör geliştiriyorum. Yani otomobilimizi çalıştırıp hareket ettiğimizde amortisörlerimiz otomobilin ihtiyacı olan elektrik enerjisini kendisi üretecektir. Elektrikli olan otomobil, ihtiyacı olan elektrik enerjisini kendisi sağlayacaktır."

Şu an sadece 6-24 volt kontrol kaleminin seri üretimini yaptığının altını çizen Ergün Karadurdu, kendisine yapılacak destekle geliştirdiği diğer sistemleri de üretip piyasaya süreceğini bildirdi.

http://haber.stargazete.com/ekonomi/kayserili-mucitten-muthis-bulus/haber-757118

aynı başlık atına uygun olduğu için yeni konu açmak istemedim.
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #12 : Mayıs 27, 2013, 16:10:26 »
  Paylaşım güzel ancak yeni bir icat değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 135000
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 28, 2013, 09:14:25 »
  Paylaşım güzel ancak yeni bir icat değil.

icatlar maalesef eski ya da eskiyor zamanla ama nerede bu icatlar niçin piyasaya çıkıp kullanılmıyorlar. gerçekten işe yarayıp tasarruf ettiren icatlar gün yüzüne çıkamıyorsa çok yazık oluyor.
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çıkarım senle her yola , Toyota ~ :)
    • Artistik Buz Pateni / Çeliği
  • Kan Grubu: 0+
  • 19 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 28, 2013, 13:22:44 »
Niye kimya falan okumamış bu amca ? Belki benzinle suyu karıştırır bişey bulurdu :D
'    Peugeot RCZ 1.6 Thp 153 PS    '

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #15 : Mayıs 28, 2013, 13:57:26 »
icatlar maalesef eski ya da eskiyor zamanla ama nerede bu icatlar niçin piyasaya çıkıp kullanılmıyorlar. gerçekten işe yarayıp tasarruf ettiren icatlar gün yüzüne çıkamıyorsa çok yazık oluyor.
Aynen katılıyorum, zaten profesyonel ortamlarda bunların tartışması da vardı yakın zaman önce. Kimilerini rantable olmaktan uzak diye elsekte, genelle paylaşılmalı ki geliştirilebilsinler. Bugün kullanılan bir çok otomotiv teknolojisinin temeli onlarca yıl öncesinden geliyor mesela.

Efe, o dediğini değişik şekillerde yapan zihni sinirler var zaten, neden bu kadar çok yakıt filtresi değiştiriliyor ki canım ülkemizde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 28, 2013, 14:11:41 »
6-24 volt kontol kalemimi ? yav bunu yıllardır oto tesisatçıları oto alarm işi yapanlar kullanıyor zaten,  birtane 24 volt lamba birtanede krokodil  ,  krokodili arabanın kaportasına değidiriyorsun lambanın bir ucunuda sağ sola kabloalra değidiriyorsun yanıyorsa elektrik vardır bitti gitti :D adamın yaptığı özel bişey değilki

http://www.makinahirdavat.com/pinfo.asp?pid=68061

https://www.dekorboyaakatlar.com/product/764/oto-elektrik-kontrol-kalemi-metal-govdeli-6-24v.html

http://www.soma.com.tr/otokontrolkalemi6-24v/

http://reyondanal.com/Urun/KONTROL-KALEMI-OTO-6-24V-FORCE-88423-pmu9347.html