Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 05, 2025, 10:48:15
Lütfen
BÜYÜK HARF
kullanmayalım!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Garaj
»
Hasar/Kasko/Kaza
»
Konu:
Kaskosu olanlar, dikkat !
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: Kaskosu olanlar, dikkat ! (Okunma sayısı 1049 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
2009 Corolla Comfort 1.6 A/T - Benzinli
Araç: Corolla
Kan Grubu: 0+
«
:
Temmuz 23, 2009, 09:41:37 »
Bana gelen bir maili paylaşmak istedim.
Aracınızda birden fazla hasar olursa hasar tazminatı alabilir misiniz?
Kasko hasarlarında sıkça karşılaşılan ve genelde sigortalıların sorun yaşamalarına neden olan durumlardan birisi de birden fazla hasarı olan araçlarla ilgili yapılan tazminat talepleridir. Aracıyla çeşitli tarihlerde küçük de olsa kaza yapmış ancak sigorta şirketine hasar ihbarında bulunmamış sigortalılar, bu hasarları toplu olarak tazmin etmek istediklerinde olumsuz sonuçlarla karşılaşabiliyorlar.
Kasko sigortası genel şartlarına göre hasarın gerçekleştiği tarihten itibaren en geç 5 iş günü içinde sigorta şirketine bu durumun bildirilmesi gerekir. Bu süre içerisinde ihbarı yapılmayan ve dosyası açılmayan hasarlar değerlendirilmeye alınmamakta ve hasar ödemeleri reddedilebilmektedir.
Yukarıdaki nedenlerle hasar ihbar süresine dikkat edilmesi önemlidir. İlk hasarın zamanında sigorta şirketine bildirilerek sigortalı aracın zararının tazmin edilmesi sağlanırsa aracın tamirine ilişkin parça veya işçilik tutarı son hasardan sonra çıkacak tutardan daha az olacaktır. Bu durum sigorta şirketlerine haksız yere bir maliyet yüklediğinden toplu olarak talep edilen hasarlar reddedilmekte ve sadece son hasar ödenmektedir.
Bu tür olumsuzluklarla karşılaşmamak için 5 iş günü içinde sigorta şirketinize hasar ihbarında bulunmaya özen gösteriniz.
Toyota Club Türkiye
«
:
Temmuz 23, 2009, 09:41:37 »
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
Kan Grubu: ---
Model Yılı: -
4 kere teşekkür edildi
Ynt: Kaskosu olanlar, dikkat !
«
Yanıtla #1 :
Temmuz 23, 2009, 10:35:12 »
Uyarı ve paylaşım için teşekkürler Alper.
(Gizli Üye)
Eski Toprak Toyotacı
Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
Araç: ---
Kan Grubu: B+
17 kere teşekkür etti
41 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #2 :
Temmuz 23, 2009, 10:45:12 »
2,5 yıl önce küçük bir kaza geçirdim ve kaputu boyattım kaskodan. O sırada çamurluğumdaki küçük bir eziğin de yapılmasını istedim ama kabul edilmemişti
Paylaşım için teşekkürler.
Folgsamkeit macht frei...
(Gizli Üye)
ゴールドメンバ
Kişiselleştirmeyelim :)
Kan Grubu: A+
Kilometre: 150
Model Yılı: '21
119 kere teşekkür etti
206 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #3 :
Temmuz 23, 2009, 23:48:10 »
Geçen hafta arkadaşın arabasını bıraktık servise, kaza tutanağına göre dosya açıldı birde daha önceden vurduğu bir yeri beyan ile yaptırmak istedi, 1 ay önce oldu diye beyan verdi ve kabul edildi. Genel Sigorta'dan yapılmış bir poliçeydi.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Toyota Club Türkiye
»
Garaj
»
Hasar/Kasko/Kaza
»
Konu: