Gönderen Konu: AE92 Kapı sensörleri  (Okunma sayısı 2343 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
AE92 Kapı sensörleri
« : Kasım 06, 2006, 10:37:53 »
Bu sabah arabaya bindikten biraz sonra alarm kapıları kilitledi. Ve tabi ki ben de içinde olduğumdan sonic sensörler devreye girdi ve çalmaya başladı. Meğerse alarm kapı sensörlerine bağlıymış, ve 30 saniye içinde kapılardan birinin açıldığını algılamadığı takdirde geri kilitliyormuş. Bizim modellerin de malum, sensörleri en çok sorun çıkaran zımbırtıları, hel soğuklarda. Buna çağre bulabilmiş biri var mı? Eğer yok ise söküp ben birşeyler uydurmaya çalışacağım.

Bu arada servisler hala bunları değiştiriyorlar mı? En son galiba 3-4 sene önce bir ikisini değiştirmişlerdi Toyan'da, şimdi var mı yok mu bilmiyorum.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Toyota Club Türkiye

AE92 Kapı sensörleri
« : Kasım 06, 2006, 10:37:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
AE92 Kapı sensörleri
« Yanıtla #1 : Kasım 07, 2006, 22:39:48 »
Alıntı yapılan: Alper Sinav
Bu sabah arabaya bindikten biraz sonra alarm kapıları kilitledi. Ve tabi ki ben de içinde olduğumdan sonic sensörler devreye girdi ve çalmaya başladı. Meğerse alarm kapı sensörlerine bağlıymış, ve 30 saniye içinde kapılardan birinin açıldığını algılamadığı takdirde geri kilitliyormuş. Bizim modellerin de malum, sensörleri en çok sorun çıkaran zımbırtıları, hel soğuklarda. Buna çağre bulabilmiş biri var mı? Eğer yok ise söküp ben birşeyler uydurmaya çalışacağım.

Bu arada servisler hala bunları değiştiriyorlar mı? En son galiba 3-4 sene önce bir ikisini değiştirmişlerdi Toyan'da, şimdi var mı yok mu bilmiyorum.
[/quote]
selam,
ben ne zaman gitsem ya temizliyorlar ya da degisiyorlar. umarim hala yedek parca bulunduruyorlar yine bozulmus benimkiler de. sanki biraz yaglansa sorun cozulur mu dersin. biraz oynayinca temas saglaniyor benimkinde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
AE92 Kapı sensörleri
« Yanıtla #2 : Kasım 08, 2006, 10:09:48 »
Evet, alarmın çalmaması için benim de şöyle bir dokunmam gerekiyor. Ön yolcu tarafındaki hiç çalışmıyor gibi olduğundan onu çıkarıp inceleyeceğim, belki sağlamlaştırmak için birşeyler bulabilirim.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
AE92 Kapı sensörleri
« Yanıtla #3 : Kasım 09, 2006, 01:17:49 »
Eski köye yeni adet olur mu araba modeldaşım

Benim araçta baston kilit artı aküyle motorun ilişiğini kesen bir zımbırtı var.Alarmlı araçları öttüre öttüre çalıyorlar.
Ayrıyetten aracım otoparkta duruyor

Belki uzaktan otomatik kilit açma olayını yaparım ileride ama alarm düşünmüyorum.

Bence sen alarmı kaldırt ve hırsız kilidi taktır (Şu akü olayı.) bir de baston kilit taktırdın mı kimse yaklaşmaz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
AE92 Kapı sensörleri
« Yanıtla #4 : Kasım 09, 2006, 10:37:54 »
yok ya, benim de çalacakları yok zaten. Ben de sırf uzaktan kumandası için takdırdım
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
AE92 Kapı sensörleri
« Yanıtla #5 : Kasım 11, 2006, 08:30:59 »
tek vidası var sök hidrolikle temizle ama dikkat et hidrolik boyaya damlamasın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
AE92 Kapı sensörleri
« Yanıtla #6 : Kasım 13, 2006, 22:14:46 »
Alıntı yapılan: Alper Sinav

[/quote]

Selam Alper, Toyan'da serviste bunu senin icin soracam bu hafta benimkileri de tamir ettirirken. Bu arada sabahlari sogukta stop etme sorunun ustune gitmeye karar verdim. Aksamdan birakip servise sabahtan denemlerini isteyecegim. bakalim ne diyecekler. ben alistim bu haline ama benim hanim yolun ortasinda zirt pirt stop edince pek hosuna gitmiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
AE92 Kapı sensörleri
« Yanıtla #7 : Kasım 15, 2006, 20:24:42 »
Kapı sensörleri Toyan'da var ve tane 18YTL.