Gönderen Konu: Benzinli mi, lpgli mi almalıyım.  (Okunma sayısı 2602 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
Benzinli mi, lpgli mi almalıyım.
« : Temmuz 21, 2009, 21:29:40 »
2005-2006 Corolla almayı düşünüyorum.yılda 10000 km civarında yol yapıyorum.Fakat benzinli mi yoksa lpgli mi alayım karar veremedim.Şu an lpgli 95 astram var.onda tüpten kaynaklanan güç kaybı(rampada yükte vb) bazen canımı sıkıyor.Alacağım araçlar sıralı sistemli.yani ayda 40-50 lira tasarruf için orijinalliği bozulmuş lpgli mi alsam benzinlimi kararsızım.zaten temiz bir dizeli maşallah benzinliden en az 4000 lira fark atıyor hemde çok temizi yok.o yaşlarda da sıkıntı ve ağır masraflar açabiliceğinden son tercihe attım.
özellkle o yaşlarda lpgli corollası olanlar yaşadıklarını yazarsa memnun olurum.herkese selamlar...
Toyotacıyız vesselam...
06 GB 639

Toyota Club Türkiye

Benzinli mi, lpgli mi almalıyım.
« : Temmuz 21, 2009, 21:29:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Benzinli mi, lpgli mi almalıyım.
« Yanıtla #1 : Temmuz 21, 2009, 21:43:19 »
bence d4d al pişman olmazsın 110 tl mazotla 820 km yol gidiyorum kılimada acık gerisini sen düşün
2011 COROLLA EXTRA D4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 21, 2009, 21:45:59 »
Şu anki fiyatlarla ve belirttiğiniz km değeri ile LPG'li araç sizin için daha uygun olur.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 21, 2009, 21:52:42 »
bence de lpg ama, yerinizde olsam az km'de benzinli bulmaya bakardım, lpg'yi kendiniz uygulatıp sorunsuz bir sisteme sahip olursunuz
maddi olarak biraz fark eder ama lpg sorunları konsunda daha rahat olursunuz ve lpg'yle az da olsa yorulmuş bir sistemin dezavantajlarından kurtulmuş olursunuz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Temmuz 21, 2009, 22:02:52 »
bence d4d al pişman olmazsın 110 tl mazotla 820 km yol gidiyorum kılimada acık gerisini sen düşün

Benzinli yada lpli ile dizel ikinci el arasında 3-4 000 lira fark var.(temiz ve km si düşük olanlar)
Yani o kadar para ile benzin almak daha mantıklı değil mi.Bir de dizellerin bakım masrafı çok diyorlar.ama hesaplı ve temizi de denk gelirse niyetim var.
Toyotacıyız vesselam...
06 GB 639

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 22, 2009, 09:13:15 »
Uzun km'ler, anlık ve ekonomik tasarruf diyorsanız LPG tavsiye ederim. .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 22, 2009, 09:40:16 »
Bence yılda 10bin km yol yapıyorsanız lpg li almayayın derim ben sonucta 2. elde de lpgli araba benzinliye gore biraz daha pahalı sonucta ekstradan bir para odiyeceksiniz benzinli alıp lpg ye kendim donustureyim dersenizde ozaman en az 1.500 lira gözden cıkarmanız lazım ben olsam yılda 10bin km için lpgli degil benzinli alırdım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2005 toyota corolla
« Yanıtla #7 : Temmuz 22, 2009, 11:49:30 »
Hacı bey öncelikle bilmeniz gereken lpg li astra da yaşadıklarınızı kesinlikle corolla da yaşamazsınız. zaten opellerin lpg yle genel bir sorunu var. Önünüzde 2 şık var. ya lpg li bir corolla alacaksınız. yada benzinli alıp kendiniz lpg taktıracaksınız. Diğer lpg li araçlarda yaşanan sıkıntılar ve özellikle güç kaybı corolla da pek farkedilmez. Daha önce opel e binen birisi olarak kesinlikle pişman olmayacak ve memnun kalacaksınız. Tek pişmanlığınız şimdiye kadar neden corolla almadığınız olacaktır.   
olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 22, 2009, 12:30:05 »
lpg de ayda sadece 50 lira kazancınız olacaksa takmayın ama kazancınızı da iyi hesaplayın.
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 22, 2009, 12:48:42 »
   İşin aslı şudur.Sıfır araç alırken,yıllık yapacağınız km 20 bin ve üstüyse LPG'li yada dizel düşünebilirsiniz.Benzinliyle aradaki fark anca kapanıyor.İkinci el alırkende burda Lpg öne çıkıyor.Alacağınız araçta Lpg kiti yok ise yıllık yapacağınız 10 bin km sınırı dahilinde hiç gerek yok.Nerden baksanız kaliteli ve sıralı sistem bir Lpg kiti siz her şey dahil 2bin TL'ye mal olacaktır.Temiz olduğuna inandığınız ve kaliteli bir kite sahip olan aracı gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz.Anlık kullanımlarda daha düşük bir maliyet olacaktır sizin için...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 22, 2009, 13:50:35 »
Üçünden de hevesini almış biri olarak, kesinlike dizel diyorum.Benzinliyi benzinin ülkemizde malum KAZIK olma durumunda dolayı eliyorum,yoksa benzinli olurdu tabi ki.
Dizele gelince,  bakımları öyle abartıldığı kadar pahalı değil ve iyi bakılrsa hiçbir problem çıkarmaz, ayrıca yakıtı az gidişi iyi. Kapalı otoparka, feribota sorunsuz giriş çıkış, Allah korusun kaza anında patlama-yanma korkusu yok, yeni nesil dizeller(özellikle toyota) sessizlikte benzinlilerden çok farklı değil. Bence eğer imkanınız varsa 3-4bin fazla verin,temiz bir dizel bulun en az 5 sene daha fazla sorunsuz olarak kullanın.
Kim ne derse desin LPG motora zararlı, mahvediyor bütün motoru :( Yine araba alacak olsam dizel alırdım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 22, 2009, 16:50:46 »
Şenol bey 10000 km yıllık çok değil ancak bu arabaya ne kadar süre binmeyi düşündüğünüzde önemli. Sonuçta 5 yıl kullanacağım diyorsanız hiç düşünmeden lpg li alın derim. Ancak lpg li araç alırkende montajını mutlaka kontrol ettirin lpg li araçların sorunları genelde montaj kaynaklı oluyor.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 23, 2009, 00:19:13 »

1997 AE 101  sırasız lpg 116 lira ile 895 km klima full açık :alkis: az yakıyo, çok gidiyo
lpg li araçların sorunları genelde montaj kaynaklı oluyor.
  ;) Bence sağlıklı bir yakıt hem cebe hem havaya faydası var,  ayrıca sanıldığı kadar motora zarar verdiğini düşünmüyorum artık bütün yakıtların artısıda var eksiside lpg den dolayı 50.000 km önce motor bitse bile dizellere göre daha çok gideceğini düşünüyorum ayrıca Turboları pek delikanlı motor olarak görmüyorum, Turbo icad edildi mertlik bozuldu :D
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 23, 2009, 00:39:30 »
Dizel al, yüksek torkun keyfini yaşa...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2005 toyota corolla
« Yanıtla #14 : Temmuz 23, 2009, 11:25:33 »
toyota olsun lpg li olsun  :D
olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 23, 2009, 11:30:19 »
Yıl 2050, ae101 'ler halen gündemde, herkesin ilgi odağı :D duble efsane olarak anılıyor :D :alkis: