Gönderen Konu: Rota üzerinde gezilesi yer tavsiyeleri  (Okunma sayısı 1174 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
Rota üzerinde gezilesi yer tavsiyeleri
« : Temmuz 21, 2009, 15:22:40 »
merhabalar arkadaşlar..
kısmetse yarın sabah ailemle yıllardır ertelediğimiz tatili yapmak için yola koyulacağız.
İstanbul-Bursa üzerinden Akçay, daha sonra Kuşadasına kayınpederin yanına ve orada da 2-3gün konaklama ve son olarak memleketim olan Orduya gidip oradan da doğu karadenizi fethetme için yola çıkacağım..

Bu Rota üzerinde tüm tavsiyelerinizi bekliyorum..

Bu arada muayenesiz araçla yola çıkacağım..
Muayene sorun değil de 3550 lira vergi borcu çıktı, ya tatil, ya risk :)
Eğer yakalanma durumunda polis ısrarcı olursa araca 1 hafta içinde muayene yapılmaması halinde bağlama emri verilecek..En kötü ihtimal 1 hafta içinde halledeceğiz yani..
yol da 3500km civarı..
Durumlar da 1 ay sonra borcu kapatmaya elverişli olacak..umarım yakalanmadan giderim, gelirim..
Muayene hususunda da yapılabilecek birşey varsa öğrenmek isterim.

Toyota Club Türkiye

Rota üzerinde gezilesi yer tavsiyeleri
« : Temmuz 21, 2009, 15:22:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Rota üzerinde gezilesi yer tavsiyeleri
« Yanıtla #1 : Temmuz 21, 2009, 15:27:59 »
Bu eksiklerle yola çıkmaya kesin kararlıysan iyi yolculuklar şimdiden, yanlız benim bildiğim muayenesi bitmiş aracı olduğu yerde bağlıyor trafik diye hatırlıyorum. Size tavsiyem muayenesiz araçla yola kesinlikle çıkmayın. Kendinizi ve ailenizi korumak adına hiç tavsiye etmem, bence tatil sürecin boyunca bir emanet araç veya kiralık yol yardımlı bir araç kiralayıp onunla çık derim. Yada Muayene hususunda aracın için önce o vergi borcunu kapatacaksınız sonra muayene ve rahat bir yolculuk yapacaksınız...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 21, 2009, 16:02:08 »
cem kardeşim vergi dairesi artık taksitlendirme yapıyor. taksitlendirme yaptıktan sonra muayene için temiz kağıdı veriyorlar. ilk taksidini öde ve tatile öyle çık. her polis ya da jandarma gördüğünde ürkeceğine huzurlu yolculuk yap.

bu arada egzoz emisyonunu da unutma
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #3 : Temmuz 21, 2009, 17:10:03 »
murat bey taksitlendirme hala devam ediyor mu?
bitti diye biliyorum ama..
egsoz emisyonunu bakımla birlikte bugün yaptırdım, hazır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 21, 2009, 17:54:55 »
  Eser'de bu konu hakkında bilgi sahibi olabilir Cem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 21, 2009, 17:56:20 »
Kuşadası'ndan Ordu'ya hangi rota üzerinden gideceksin Cem?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 21, 2009, 23:25:02 »
murat bey taksitlendirme hala devam ediyor mu?
bitti diye biliyorum ama..
egsoz emisyonunu bakımla birlikte bugün yaptırdım, hazır.

taksitlendirme her zaman var diye biliyorum
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2005 toyota corolla
« Yanıtla #7 : Temmuz 23, 2009, 11:53:41 »
Cem bey rotanızı tam belitmemişsiniz ama ben kabaca şöyle bir fikir verebilirim. Eğer daha önce gitmediyseniz Denizli de pamukkale ve hierepolis, afyon-dinar üzerinden Konya-akşehir Nasrettin Hoca veya beyşehir üzerinden Konya-Mevlana Müzesi, Aksaray üzerinden Nevşehir göreme-derinkuyu, açıkhava müzesi (kapodokya) ve yeraltı şehri, Kayseri Sivas Tokat Niksar Akkuş ünye mantıklı olur. Veya Sivastan Erzincana devam edip Gümüşhane den zigana ya çıkabilir, uzungöl den Trabzona inebilirsiniz. kısaca bu  gezide eğer daha önce gitmediyseniz, Pamukkale (hierepolis). Mevlana müzesi, Kapodokya (açık hava müzesi ve yeraltı şehri) ve Uzungöl ü gezmenizi kesinlikle tavsiye ederim.
olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #8 : Temmuz 27, 2009, 22:26:48 »
merhabalar arkadaşlar.. bu sabah 6da kuşadasından çıkıp 900km nonstop, sonrasında da 1 saat mola ile sivasa dayımın yanına geldim..1300km yordu biraz :)
1kez radara girdim, allahtan muayeneye dikkat etmedi polis :)
buradan da yarın karadenize gideceğim..
karadenizde artvine kadar gideceğim.
uzungöl, sümele, fırtına vadisi, kito yaylası, ayder, simistal yaylası gitmeyi düşündüğüm yerler..
tavsiyelerinizi de bekliyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 28, 2009, 08:13:45 »
  Geçmiş olsun Cem, ucuz atlatmışsın. :)
 Resimlerini bekliyoruz. Gideceğin yerle aradaki mesafeyi bilmiyorum ancak Kemaliye (Eğin) 'ye de uğra bence. Gerçi hiç gitmedim ama.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 28, 2009, 08:20:19 »
Geçmiş olsun Cem, ben de muayenesiz bir kaç hafta kullanmak zorunda kalmıştım aracımı, neler hissettiğini az çok anlayabiliyorum :) İsmail uşağun yetki alanına girmiş bulunuyorsun, bakalım mesajını okursa tavsiyeleri olabilir.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #11 : Temmuz 28, 2009, 11:42:06 »
Geçmiş olsun Cem, ben de muayenesiz bir kaç hafta kullanmak zorunda kalmıştım aracımı, neler hissettiğini az çok anlayabiliyorum :) İsmail uşağun yetki alanına girmiş bulunuyorsun, bakalım mesajını okursa tavsiyeleri olabilir.
hakkı abi muayene geçeli yaklaşık 1 yıl olmuş da 1 haftada 3500km gitmek biraz cesaret gerektiriyordu :)
ben bi ismail abiye pm atayım..yazsın buraya da faydalanalım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 28, 2009, 13:03:15 »
   Tatilde kafanızın bütün düşüncelerden arındırılması gerekir. Yolda bir terslik olması durumunda huzursuz olmamak için gerekli bütün şartları yerine getirmenizde yarar var.Sonradan sıkılmak yerine şimdi biraz zorlanarak tatile çıkarsanız bence daha iyi olur.
   Şimdiden bol şanslar ve iyi yolculuklar dilerim.
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #13 : Temmuz 28, 2009, 19:59:41 »
teşekkürler kemal abi. 3-5 gündür alıştım, 2000km bitti ztn artık kafam rahat.. bugün de sivastaydım yarın yola çıkacağım, karadenizde de sel, yağış var. inşallah engel olacak derecede olmaz da rahatça gezerim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 29, 2009, 02:07:55 »
İsmail hocam benim karadeniz tatili için aşağıdaki gibi bir tatil planı yapmıştı fakat ben bu yıl için gerçekleştiremedim. Belki sizin işinize yarar.

1. gün: Sabah 8 Ankara çıkış. 18 Trabzon iniş. Trabzon’da nerde kalacağınızı bilmiyorum. Merkezi bi yerden hesaplarsak;
                      Trabzon 2 gün
2. gün: Sabah kahvaltı yapıp sade çay içmeye yada kahvaltı için Boztepe.
                     İnip Atatürk köşkü, Ayasofya, oradan  Sümela manastırı gezisi.
                     Dönüp Akçaabat Cemil Usta da köfte yemeğe akşam üstü.
                     Trabzon merkeze gelip, Uzun sokak Maraş kunduracılar caddesi şehir içi turu.
                     Sonra sahile inip Ganita çay bahçesi ve  belediye teknesiyle gezinti, sahil boyu
                     gezinti.  
3. gün: Sabah Zigana. Gerekirse orda kahvaltı yapılabilir. Tatil köyü, kayak tesisleri
                     filan Zigana gezisi. Oradan inip Gümüşhane’ye doğru devam ve Karaca
                     Mağarası. Yolda pestil küme dut pekmezi alımı. Geri dönüp Doğru Rize’ye
                     Öğretmen evine.
                      Rize 3 gün
4. gün  :  Sabah kalkış kahvaltı filan. Uzungöl. Günü orda geçirip dönüyorsunuz. Akşam ziraat çay bahçesi çay zevki.
5. gün  :  Sabah kalkış, kahvaltı. Zilkale ye gidiş. Fırtına vadisi.  Geri dönüp Ayder yaylası, kaplıcalara giriş. Yeme içme. Aracın çıkabildiği yere kadar Ayder’den yukarı Kaçkarlara tırmanma.
6. gün  :   Sabah kalkıp tercihinize göre bir başka yaylaya gidebilirsiniz. Öncesinde kale ve ziraat çay bahçesi, müze, Atatürk evi filan ziyaret edilebilir. Ondan sonra, Ovit, Anzer (meşhur balların üretildiği yayla.) yada İkizdere Ridos hotel kaplıcaları. Ovite gidersen burası da yol üstünde uğramış olursun. Amam Artvin uzak o yünden kısa bi gezinti olması lazım. Kısa mesafe bi yayla yada tüm gün Rize içi olur. Rize Artvin 2 saat.
               Artvin 1 gün
7. gün Akaşam yat sabah kalk gölleri ve gerekli yerleri gez.
8. gün O akşam orda kal yada dön Rize’de kal ve sabah yola çıkıp Ankara’ya devam .
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #15 : Temmuz 30, 2009, 23:45:53 »
pm atamadım, internet gitmişti bir anda, senin yazdıklarını da bugün okuma fırsatım oldu, teşekkür ederim ali abi.
dün gece 11-12 gibi sivas-erzincan(çok gelişmiş bir şehir ve akustik sistemi müthiş olan bir camisi var. gördüm,şaşırdım)- bayburt üzerinden uzungöle giderim dedim ama bayburtta kaybolursun, yol kapalı olur diye gözümü korkuttular ve gümüşhane, trabzon üzerinden uzungöle geçtik..
gayet yorucu oldu, otel bulmak zor oldu, heryer arap kaynıyor.

sabah uzungöle gezdik ve adını unuttuğum bir yayladan geçip en zirveye, rakımı 3300mt. olan, karlı bölgeye çıktım, krater gölüne ulaştım.
öğleden sonra da oradan çıkıp, tavsiye üzerine çaykara'da lale'de kurufasülye yiyip aydere ulaştık..
gayet turistik bir yer..oteller, moteller, pansiyonlar mevcut.
yarın sabah da buranın şelalesini görüp, biraz yükseklere çıkıp, cumaya yine aydere dönüp sonra da zilkale civarını dolaşıp sümelaya uğrayarak orduya, memleketime geçeceğim..
zaman olsa artvine de gitmek istiyordum ama zaman yok malesef..

doğa müthiş..herkese tavsiye ederim..