Gönderen Konu: Benzin İstasyonu sorunlu mu  (Okunma sayısı 1147 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Benzin İstasyonu sorunlu mu
« : Temmuz 20, 2009, 17:29:51 »
Merhabalar, geçen gün Burdur Afyon ve Konyayı kapsayan bir gezi yaptım.  Yaklaşık 584 km felan oldu. Geziye başlamadan önce depoyu doldurdum. Yol bilgisayarını sıfırladım. Seyahat boyunca 100 km/h hızı aşmadım. 584 km'nin 550 km si uzun yoldu. Yakıt almak için tekrar gittiğimde 584 km yol yaptığımı  ve bilgisayarın  4,3 lt ortalam tüketim gösterdiğini farkettim. Yakıt göstergesi ibresi de yarım depo hizasındaydı. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı ve 75 tl ye 30 lt yakıt aldı. ( depo doldu ) Pompadaki hesaba göre 5,0 lt/100 km gitiğim anlaşılıyordu.  Bu durum bana tuhaf geldi. Bir önceki yolculuğumda 110-130 km arası hızla gittiğim, arada duruşlar yaptığım halde ortalamada Konya gezisinden daha az yaktım. Üstelik o yolculukda 3 konya seyahatinde 2 kişiydik. Yol bilgisayarı ile gerçekte ulaşılan sonuçlarda bu derece fark olması garip değil mi? Acaba akaryakıt istasyonunda ( pompada ) bir numara olabilir mi?

Not: Burdur Afyon Konya seyahatimde klima kapalıydı.
Saygılarımla..

Toyota Club Türkiye

Benzin İstasyonu sorunlu mu
« : Temmuz 20, 2009, 17:29:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Fanatik Toyotacı
  • ****
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: Benzin İstasyonu sorunlu mu
« Yanıtla #1 : Temmuz 28, 2009, 00:43:20 »
Barış hocam şöyle söyleyim. Büyük ihtimal var diye tahmin ediyorum. Ben genelde yoldan değil de şehir içinden alırım yakıtı. İkincisi aracım lpg li olduğu için bilmediğim yerden almam. Başka bölüme de ekleyeceğim. C.tesi akşamı Ankara Aktaş a giderken Demirören, herhalde likidgaz satıyolar. Gazın litresi 1,25 tl acaip sıra var. sıraya girip aldım. 141 km yola 19,5 liralık gaz aldı. Şaşırmadım da değil. Herhalde depo fazla doldu dedim. Bugün 150 km de 4 ışıktan 3 ışığa düştü. Daha önce aldığım yerdekinden fazla doldurmamış Daha önce aldığım yerde de aynı km de 3 ışığa düşüyordu. Büyük ihtimal de hava basıldı.  Yarın tekrar alacağım aynı yerden net olarak km de ne kadar yaktığını ölçerim.
Bence önemli olan aldığınız yakıtın ucuz olması değil aldığınız yakıtın litresiyle ne kadar km yapıdığıdır. 

LAfı uzattım kusura bakma. Açıkçası ben benzin istasyonlarına güvenmiyorum.  Keşke elimizde imkan olsa da biz de aldığımız yakıtı ölçebilsek. Bence 5lt lik özel bidon alıp. Benzinlikten ona 5 lt benzin almak. Ne kadar doluyor görürüz böylece. Eksiği fazlası çıkar meydana
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Eski Toprak Toyotacı
  • *****
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Benzin İstasyonu sorunlu mu
« Yanıtla #2 : Temmuz 28, 2009, 07:54:34 »
Arkadaşlar, pek çok akaryakıt istasyonunun satılığa çıktığını duyuyorum piyasanın duayenlerinden. Bu demektir ki işler yolunda değil ve yakıt alacağımız istasyonu artık daha dikkatli seçmemiz gerekiyor.
Folgsamkeit macht frei...