0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2005 taksi corollanın motorunu sökmüstü orda gördüm. Meraktan ne olduğunu sordum araba yürümüyormus dedi motor bitmis dedi. Bunlara kolay kolay birsey olmaz dedim oda araba lpgyle 500.000 devirmis normaldir dedi.İyiymiş valla 2005/500.000
Ozcan ben hic bir yerde triger kayisinin zamana bagli olarak degistirilmesiyle ilgili bir sey gormedim. Toyota'nin tamir kataloglarinda sadece km.ye bagli degistirilmesi gerektigi yaziyor. O da sadece yolda kalmayi onleyici tedbir olarak.
Benim emektar 120 binde değişmişti değiştiren usta daha giderdi bu dedi valla ben onun yalançısıyım
Zincirde de boşluk oluşup zamanlamayı bozabiliyor...En sağlıklı sistem malum belli:)))))
201bin km.de benimki, bu kis degistirtecegim insallah.Uzman gorusunu ben de bekliyorum Ozcan
Modifiye V8 Amerikanlarda kullanılıyor valla:))) Rahatlıkla 7000 RPM çeviriyor diye biliyorum..Ama malzeme farkı vardır muhakkak.
Cevabiniz icin tesekkurler Sadik Bey. Ozcan'a da soruyu ilettigi icin tesekkurler.Toyota Corolla motorlarinda triger kayisinin kopmasi durumunda ne hasari olusuyor acaba? Bildigim kadariyla bu motorlarda kayis kopmasi durumunda motorda hicbir hasar olusmuyor, sadece yolda kaliyoruz...
... aslında eğer araç üreticileri yaparlarsa en güzeli çalışan devir saati ile çalışan sürenin bir kombinasyonu olan ortak bir veri bularak, bu gibi sorunlara kesim çözümler üretebilirler; yağ deşimi, triger kayışı değişimi, vs gibi noktalar bu değere göre değiştirilebilir. bazı iş maklineleri ve traktörlerde bu sistem vardır; neden arabalara da uygulanmasın?)
Mehmet bey bir fotoğraf yada videomu eklediniz ve ben her zamanki göremiyorum.Sayfanız çok uzun duruyorda ondan..
özcan bey, sorunun nereden kaynaklandığını bilmiyorum ancak hakkı beyin belirttiği gibi bir youtube videosu var. ve hakkı bey görebildiğine göre sorun sanırım sizin bilyasayar ile ilgili olabilir
Linki başında www olmadan ekleyebilirmisin acaba.Ancak öyle görebilirim.