Gönderen Konu: Servisten sonra çok yakmaya başladı  (Okunma sayısı 2791 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Servisten sonra çok yakmaya başladı
« : Temmuz 19, 2009, 19:23:01 »
  Arkadaslar belki de konuyu yakıt bolumune acmaliydim ama mekanik kaynakli oldugu icin buraya actim.
Triger kayisimi degistirttim ve gaz kelebegimi temizlettirdim ama o gunden beri aracim cok yakiyor ( 30 tl lik lpg ile 120 km gidiyorum sehirici lpg litresi 1.67 tl) trigeri değiştirip gaz kelebeğini temizlettirdim ve tüp ayarcisina gittim adam ayarladiktan sonra yazicidan aldigi ciktida ayar mukemmel yaziyordu. acaba düzelir mi diye bu sefer de magnatec 10 40 yag koydurdum yag filtresini değiştirdim hava filtresini değiştirdim tekrar ayar yaptirdim bu ayarlarla bi de sehirlerarasi yaptim bu seferde 160 km gittim 30 tllik lpg ile. problem devam edince ayarciya tekrar gittim ama sorun gozukmuyordu usta da bana belki sente ayarlari bozuktur dedi ve trigeri değiştirttiğim ustaya tekrar gittim adam sorun yok ama senin için üst kapaği açıp gösteriym dedi. üst kapaği açti vitese takti arabayi öne arkaya hareket ettirdi ve gel bak dedi.krank cemberinin üstünde 0 ile 10 rakamlari vardi.hemen yanindaki çentiği gösterdi bak 0 rakamının yanında sonra da triger kayışının bağlı olduğu kasnağın üstündeki çentik hemen yanındaki kasnağın üstündeki delikle aynı hizadaydı . işte sente ayarı bu demektir dedi ve hiçbir problemi de yok dedi.
tekrar ayarciya gittim adam tekrar ayarladı ama hala aynı.deliricem yaa.lütfen bana bi akıl verin
bu arada bujilerimi değiştireli daha 5000 km oldu ve ngk marka.

Toyota Club Türkiye

Servisten sonra çok yakmaya başladı
« : Temmuz 19, 2009, 19:23:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Servisten sonra çok yakmaya başladı
« Yanıtla #1 : Temmuz 19, 2009, 20:16:59 »
Bu dediklerinizi yapmadan önce ne kadar yakıyordu acaba km de? bir de aracınızın marka ve modeli nedir? Ayrıca çok yakma olayı sadece tüptemi söz konusu yoksa benzinde de aynı şey söz konusu mu? Hava filtresi temizlendikten sonra lpg de ayar tutturma konusunda burda birçok arkadaşın yazdığı mesajlar var. Onları bir inceleyin bence.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Temmuz 19, 2009, 21:53:21 »
aracim 97 xei ve bu durmdan önce 10 tllik lpg ile 50-55 km gidiyodum. lpg ayarı için  hava girişinin bantla 3/4 lük kısmını kapattıkları için benzinde sağlıklı sonuç alamam diye benzinde denemedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 19, 2009, 22:07:40 »
lpg ayarı için 3/4 kısmı kapatmaları olayını anlamadım açıkçası ben? Babamda 97 gli var ve öyle birşey yapılmış filan değil açıkçası ilk kez sizden duyuyorum. Sonuçta bu araç benzinlede kullanılıyor ilk çalışmaları hep benzinde oluyor neden böyle girişi kapatma gibi bir yola girdikler ki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Temmuz 19, 2009, 22:30:16 »
benim aracim mixerli yani eski sistem tüplü sirali degil (manifoldumuz metal oldugu için bu sistem de takilabiliyor) onun için belki de bu kapatma olayı yapılyor.ama bu cok yakma olayi lambda sesnsörü diye bi parçadan da kaynaklanabilirmiş acaba benim araçta bundan var mı ve varsa lpg de çok yakmaya sebebiyet verirmi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 19, 2009, 23:11:26 »
lambda sensörü durumunu tam bilmiyorum ama lambda sensörünün işi bildiğim kadarıyla çıkış gazlarını ölçerek karışımın zengin yada fakir olmasına göre hava yakıt karışım oranını düzenlemede görevli bir sensör.  açıkçası mikserli sistem bu motorlarda nasıl çalışıyor ve nasıl neye göre yakıt gönderiyor manifolda tam bilmiyorum. Sıralı sistemde sonuçta benzin enjektörleri taklit ediliyor bir nevi.ama mikserde manifolda gönderilecek gaz miktarını ayarlayan sistemler neye göre karar veriyor bimiyorum, muhtemelen bunlarda  bir sıkıntı var . Bence farklı bir gaz ustasıyla bir görüşün derim. Birde önceden 10 tl lik gazla 50 km gidiyorum yazmışsını bunu şehir dışı yakıyorduysanız buda çok bir miktar bence. Babamın aracı lpg 1,6 tl civarında iken 140+- yakıyordu şehir dışında...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 19, 2009, 23:43:06 »
 Can bey bazı araçlarda temiz hava filtresi çok yakmasına neden olabiliyor.Diğer bir hususta lambda sensörüdür ki çok önemlidir.Lambda sensörünüzde bozuk olduğu zaman yakıtın cinsi hiç farketmez araç fazla yakar.Ayrıca aracınız XEİ olmasına rağmen neden sıralı olmayan bir LPG kiti varki.Hadi diyelim sistem olarak dediğiniz gibi problemli olsun.O halde diğer XLİ,XEİ ve GLİ sahipleri nasıl sıralı lpg kiti taktırmışlar ki.Oyuna gelmş olmayasınız.Aktif Toyotacı olmanıza rağmen şehir,araç ve yaş bilgileriniz avatar kısmında hala boş.Bu bilgileriniz aksik olduğu için size bir öneride de bulunamıyorum.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 20, 2009, 01:06:29 »
Can bey sizin aracınız daki sorun sente ayarından ustanız tamam doğru söylemiş ama bilgi eksikliği var her corolla için geçerlideğil bu olay
Bende geçen yıl trigeri değiştirirken ustam iki çenteyi yanyana getirmedi usta yanlış oldu dedim hocam dedi senin aracınınki  başka ( aşağıdaki yağ pompasının şeklinden anladı olayı ) iki diş ileride olmalı karşı karşıya gelmemeli yoksa piston tam üstte iken ateşleme yapmaz dedi corollaların bazıların da  bu durum var dedi
ispatınıda söyle yaptı bujinin birini çıkardı uzun ince bir tornavida soktu (pistona değsin diye) anahtarla kayış takılı değilken çevirdi harbiden aşağıdaki iki çentik karşı karşıya geldiğinde piston üst noktadan 1-2 cm aşağıya inmiş oluyodu çentiği az geçince piston tam üstte oluyordu ( yani bu nedemek oluyor belki motor bilgin sınırlıdır diye açıklıyorum ateşleme olduğında piston az aşağda oluyor o pozisyonda sübablar açık oluyor ve silindirin içindeki basınç düşük oluyor buda çekişi düşürü yakıtı artırır.)
İşte hocam bu şekilde iken trigeri takacağız yoksa araba gitmez oluk oluk yakıt harcar bizede iki iş çıkar dedi tamam usta dedim mantıklı yap dedim bir yıldır kullanıyorum hiç bir sıkıntı yok  :)
yaptırınca sonucunu bizede söyle oldumu :)
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Temmuz 22, 2009, 13:36:47 »
arkadaşlar gerçekten de sente ayarını yapamamış adam ve triger kayışını da fazla germiş başka bir ustaya götürdüm hem kayışın ayarlarını yaptı hem de direksiyon kayışını değiştirdi. 20 tllik lpg aldim bakalım ne kadar gidecek sonucu paylaşıcam inşallah sizlerle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 25, 2009, 17:14:46 »
Yardımcı olabildiysek ne mutlu bize :)
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))