Can bey sizin aracınız daki sorun sente ayarından ustanız tamam doğru söylemiş ama bilgi eksikliği var her corolla için geçerlideğil bu olay
Bende geçen yıl trigeri değiştirirken ustam iki çenteyi yanyana getirmedi usta yanlış oldu dedim hocam dedi senin aracınınki başka ( aşağıdaki yağ pompasının şeklinden anladı olayı ) iki diş ileride olmalı karşı karşıya gelmemeli yoksa piston tam üstte iken ateşleme yapmaz dedi corollaların bazıların da bu durum var dedi
ispatınıda söyle yaptı bujinin birini çıkardı uzun ince bir tornavida soktu (pistona değsin diye) anahtarla kayış takılı değilken çevirdi harbiden aşağıdaki iki çentik karşı karşıya geldiğinde piston üst noktadan 1-2 cm aşağıya inmiş oluyodu çentiği az geçince piston tam üstte oluyordu ( yani bu nedemek oluyor belki motor bilgin sınırlıdır diye açıklıyorum ateşleme olduğında piston az aşağda oluyor o pozisyonda sübablar açık oluyor ve silindirin içindeki basınç düşük oluyor buda çekişi düşürü yakıtı artırır.)
İşte hocam bu şekilde iken trigeri takacağız yoksa araba gitmez oluk oluk yakıt harcar bizede iki iş çıkar dedi tamam usta dedim mantıklı yap dedim bir yıldır kullanıyorum hiç bir sıkıntı yok
yaptırınca sonucunu bizede söyle oldumu