Gönderen Konu: Far Yıkama  (Okunma sayısı 1988 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Far Yıkama
« : Temmuz 16, 2009, 16:28:10 »
Arkadaslar daha önce arabasına hiç sonradan far yıkama taktıran varmı acaba? Varsa ne şekilde yaptırdı? Yardımcı olursanız cok sevinirim.

Toyota Club Türkiye

Far Yıkama
« : Temmuz 16, 2009, 16:28:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Far Yıkama
« Yanıtla #1 : Temmuz 16, 2009, 17:32:38 »
  Yapılabilir ancak muhtemelen aracınız garanti kapsamında ise bazı parçalar garantiden çıkar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 16, 2009, 21:33:47 »
Anladım Hakan bey acaba ne kadar tutar ve nereden bulabilirim bir bilginiz var mı acaba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 17, 2009, 08:40:17 »
  Bence eski kasa Avensis gibi bir aracın tampon aparatlarını alabilirsin (beyi kaldırabiliriz sanırım :) ). Sanırım birde ''T'' boru bağlantı ve yine boruda gerekli olur. Ama daha profesyonel bir sisem istersen ayrı bir fiskiye motoru alrısın ve bunu farlara gelen elektriğe bağlatırsın aynı zamanda. Böylece farlar sadece açıkken yıkama gerçekleşmiş olur. Ancak konunun detaylarını ve maliyetini, incelklerini bilmiyorum Sadece kafamda canlandırmaya çalıştım. Bence profesyonel bilgide alman lazım. Bu yüzden diğer arkadaşlarada bir sor bence fikir açısından. Tabi tüm detayları düşünmen lazım. Mesela hava yastığı sensörlerine zarar verilmemeli tampona fiskiyeler takılırken. Ayrıca fiskiyeler en etkili olabilecekleri konuma yerleştirilmeli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 17, 2009, 09:03:09 »
Hakan abi verdiginiz fikirler için tesekkur ederim ama sanırım eski kasa avensislerin var yıkamaları doğan ve bi önceki kasa civicler gibi yani plastik (civicle doğanı cümle içinde kullanabileceğim hiç aklıma gelmezdi :D) ama ben boyle tampon la aynı renk ve içten cıkmalı birşey istiyorum. Benim arabanın xenon paketini alırsanız tam benim istedigim gibi oluyor. Sanırım benim servisle görüşmem lazım bu konu için. Tekrar teşekkür ederim yardımınız için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 17, 2009, 14:41:09 »
doğan ve bi önceki kasa civicler gibi yani plastik (civicle doğanı cümle içinde kullanabileceğim hiç aklıma gelmezdi :D)
  Bunda ne varki Oğuzhan bey.Doğan'da bir araba ve yıllarca bu ülkenin ve insanlarının hizmetindeydiler.Herkes Toyota yada Honda alabilecek güçte değiller.. :)
  Konuya gelecek olursak eğer bu iş çok zahmetli ve olamayacak gibi.Çünkü böyle bir iş yapılmadığı için ne parça maliyeti nede işçilik ile ilgili size net bir şey söylenemeyebilir.Umarım istediğiniz bu işlemi yaptırır ve MUTLU olursunuz.Bu dünyada mutluluktan güzel bir şey varmıdır ?
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 17, 2009, 14:45:28 »
Özcan abi benim burda kastedmek istedigim biri eski teknoloji digeri yeni teknoloji anlamındaydı :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 18, 2009, 22:42:20 »
Özcan abi benim burda kastedmek istedigim biri eski teknoloji digeri yeni teknoloji anlamındaydı :D :D
  Anlıyorum ama Doğan L modelleri 90 yılında çıktı ve o tarihten üretimi bitinceye (1998 Doğan SLX i.e)kadar da zaten far yıkama vardı :rofl: :rofl: Al sana teknoloji... :)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR