Gönderen Konu: Ön cam ile havalandırma birleştiği yerden çıtırtı.  (Okunma sayısı 3462 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Selamlar  herkese ,

2005 corolla hb var  bende . aldığımdan 1yıl  sonra ön camın havalandırma ile  birleştiği yerden çukurlara girdiğimde çıt çıt diye ses geliyor. sanki cam yerine oturmamış ta boşluk varmış gibi.

servise gittim, sorunu  hallettiler izolasyon yaptıklarını söylediler. ancak 3 ay sonra yeniden başladı . her çukura girdiğimde ses artıyor ve  daha çok dikkat kesilmeye başlıyor insan . yine servise  gittim.

ön sol  direklerden ve vites kutusunda da  olduğunu söylediler hepsine izolasyon yapıldığını söylediler . Kulllandığımda ;

genel olarak ses tamamen giderilmemiş ancak çok azalmış  .. yeniden servise gideceğim.

benzeri sorunlarla karşılaşan arkadaşlar  varmı ? ?  

ve 2. den sonra yine  kesmezse arabayı artık size geri vereceğim dedim , şaşırdılar kaldılar..

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ön cam ile havalandırma birleştiği yerden çıtırtı.
« Yanıtla #1 : Kasım 03, 2006, 17:33:50 »
benim arabadada benzer bir sorun var. Çukura girdiğim zaman ön cam alt tarafından cik cik diye ses geliyor. Baktırmadım ama ordaki izolasyon malzemesi özelliğini kaybetti galiba cama veya başka sert bir zemine sürtünce ses yapıyor. Böyle düşünüyorum çünkü yağmurlu havada veya silecek suyu püskürttüğümde ses gelmiyor.

Elle kendin kontrol ederek sorunu kendinde bulabilirsin belki. Yeni kasa toyotalarda bu sorun genelde var sanırım. Ön konsol malzeme olarak biraz cansız ve gevşemeye müsait sanırım. Serviste bir usta söylemişti bana bu yeni kasaların ön konsol sabitleme noktaları yetersizmiş. Bazen isteyenlere ilave olarak konsolu bir iki yerden daha sabitliyorlarmış bu tür sorunları çözmek için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • hkup@mynet.com
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #2 : Kasım 06, 2006, 20:35:15 »
Alıntı yapılan: serkanyilmaz
Selamlar  herkese ,

2005 corolla hb var  bende . aldığımdan 1yıl  sonra ön camın havalandırma ile  birleştiği yerden çukurlara girdiğimde çıt çıt diye ses geliyor. sanki cam yerine oturmamış ta boşluk varmış gibi.

servise gittim, sorunu  hallettiler izolasyon yaptıklarını söylediler. ancak 3 ay sonra yeniden başladı . her çukura girdiğimde ses artıyor ve  daha çok dikkat kesilmeye başlıyor insan . yine servise  gittim.

ön sol  direklerden ve vites kutusunda da  olduğunu söylediler hepsine izolasyon yapıldığını söylediler . Kulllandığımda ;

genel olarak ses tamamen giderilmemiş ancak çok azalmış  .. yeniden servise gideceğim.

benzeri sorunlarla karşılaşan arkadaşlar  varmı ? ?  

ve 2. den sonra yine  kesmezse arabayı artık size geri vereceğim dedim , şaşırdılar kaldılar..
[/quote]
aynı ses bendede var 10 bin bakımını bekliyorum.
98 euro civic 1,4is

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 08, 2006, 13:45:35 »
Benim corollada da ön konsolda çukura girince gelen  bir tıkırtı vardı.Servise Seçil trabzona götürdüm.Önce ses varmı diye baktılar.Şimdi gelmiyor.İnşaallah böyle gider.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #4 : Kasım 12, 2006, 19:24:59 »
Bu sorunla ilgili servise tekrar götürdüm aracımı  geçen gün.   bu sefer de usta ile birlikte keşfe çıkmamı istediler. birlikte  çıktık yola.

araba kastığında yani sağ ve sol lastiklerin ayrı yüksekliklerdeki zeminden geçerken  sesin  dah çok olduğunu çukurlarda daha  az olduğunu söyledim.

bu sorunun bütün toyota larda olduğunu ve insana zarar vermemesi için ön konsol ile diğer  kısımların farklı malzemelerden yapıldığını.  söküp tekrar izolasyon yapsakta bu sesi kesemeyeceğimizi söyledi.

hatta  bu sesler yüzünden renault megane mahkemelik olduğunu söyledi.

artık doğru yalan inandık. yapacak birşey yok. sese takılmamaya  çalışıyorum .  ama  sinir bir durum.