Gönderen Konu: AE 101 ön cam  (Okunma sayısı 3187 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
AE 101 ön cam
« : Temmuz 15, 2009, 20:31:44 »
ön cam çatlak ve artık gece görüşü çok zorladığı için değiştirmek istiyorum. Servisten ön cam nikelajlı dış fitili  105 tl sipariş ettim. fakat iç fitile 70 lira dedi ben camı taktıracağım doraglass servisine sorduğumda bunlarda iç fitil yok camı yapıştıryoruz dedi sizden iç fitil olarak yapıştırma ücreti alacaklardır dedi fakat daha önce Ergün bana iç fitilden özel mesajla bahsetmişti, (Toyota serviste iç fitille alakalı olarak  camı taktıracağınız yerle bir görüşün dedi acaba ne demek istedi tam anlamadım acaba bu iç fitil çift taraflı bant mı?  :blink:birde eğer diş fitille alakalı olarak düzgün çıkarabilirlerse tekrar kullanılabilir dedi ve ekledi biraz zor ama ) bu arada ön cam işçilik ve yapıştırma dahil 140 lira, Toyota servis bana 900 tl masraf çıkardı  105+140=245 lira malolacak valla bu şartlarda 3 kere aynı camı değiştirsem ben yine karlı olacağım siz ne dersiniz droglass garantili takacaklar. ben camı değiştiren arkadaşlardan görüş almak ve ayrıca ne marka cam taktırdılar ve memnunlarmı  ::)
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Toyota Club Türkiye

AE 101 ön cam
« : Temmuz 15, 2009, 20:31:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
Ynt: AE 101 ön cam
« Yanıtla #1 : Temmuz 15, 2009, 20:47:09 »
İç fitil diye bir şey yok. 3-4 ay önce sanayide değiştirdim 150 liraya fitil dahil (yan sanayi)
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 15, 2009, 21:35:33 »
İç fitil diye bir şey yok. 3-4 ay önce sanayide değiştirdim 150 liraya fitil dahil (yan sanayi)
çok iyi bize yan sanayisi yok sadece serviste bulursun dediler keşke foruma sipariş etmeden konu açsaydım, merak ettim şimdi bu yan sanayi fitil kaç para acaba toplam 150 liraya mal olduğuna göre :(
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 41 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Temmuz 15, 2009, 21:50:47 »
Kaç para olduğunu bilmiyorum Adem. Bahsettiğim, her camcıda bulunan rulo hallindeki bir fitil. Aracın cam ölcüsüne göre kesiliyor. Orjinalden biraz daha kalın ama olsun iş görüyor. Bu arada benim çıta kromlu değil, normal kauçuk.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 41 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Temmuz 15, 2009, 21:55:57 »
Bu da fotoğrafı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 15, 2009, 23:09:15 »
Bence gayet başarılı  ;)
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 15, 2009, 23:21:26 »
bence bu daha güzel görünüyor
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 16, 2009, 08:44:30 »
  :) Gerçekten bencede daha güzel görünüyor.
 Cama süyah yapıştırıcı silikon sıkacaklardır yapışması için. Yalnız bir süre (1 gün kadar) aracı fazla sarsmamalısın cam tam oturana ve yalıtım sağlanana kadar. Sonrada yıkayarak su sızıntısı olup olmadığını kontrol et bence ama silikon tam kurumuş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 17, 2009, 16:01:10 »
benimde yoldaki çakıllardan başım belada, ne kaput kaldı ne ön cam :) cama resmen taş izi çıkmış durumda rahatsızlık vermiyor, ilerlemiyorda. Orjinalliği bozulmasın diye değiştirmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 18, 2009, 00:08:45 »
Arkadaşlar benimde ön camı değiştirmem gerekiyor. Bostancı Kartal tarafında fiyat bilen varmı?
Opel Corsa D Enjoy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 18, 2009, 01:45:57 »
Adem hocam, çatlayan camın orjinal ise değiştirme, aracının orjinalliğide bozulmamış olur hemde daha ucuza problemlerini profesyonel gideren cam tamircileri var. düz çatlaklarda %99 başarı, nokta lekelerde %100 başarı, taş izinde %80 ile %90 arası başarı ile camın orjinalliğini koruyarak hem daha ekonomik, eskisinden daha sağlam hale getiren cam tamircisi firmalar var. Bunun bile çaresi bulunmuş :D Aynı sorun önceki mesajımda da belirttiğim gibi bende de var fakat bulunduğum ilde yapanı bulamadım. Bana en yakın Ankara'da var, acele etmiyorum. Yolum düştüğünde yaptırcam 5 dk'lık bir işlem. Hatta silecek izlerini bile yok ediyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 18, 2009, 14:55:44 »
Bilemiyorum bende kararsız kaldım ön camın orjinal olduğunu nasıl anlıyacağız bilemiyorum arka ve yan camlar duracam. ön cam ise lameks diye bir marka  lamine cam, 97 model aracı olupta camı orjinal olanlar buraya cam ismini yazarsa orjinal olduğunu anlarım. ayrıca çatlak şoför mahalli tarafında taştan dolayı üçe ayrılmış, biri yan direğe doğru gitmiş, diğeri sileceklere doğru aşağıya, biride yay çizerek kırık merkezine geri dönmüş şekilde geçenlerde arabayı yanlamasına meyilli park etmiştim çatlak biraz ilerlemiş ayrıca fitil Antalya sıcağında artık beni değiştir diyor yer yer hafif deformasyon var buralardan toz ve pislik giriyor ve su tahliye kanalını tıkıyor buralarda su fazla bekleyince fitil arasında hafif oksitlenmeler meydana gelmiş bu yüzden de değiştirmek istiyorum fitil sipariş ettim elimde mevcut, bir temizlik yaptırıp yeni fitille camı değiştirmek istiyorum ama biraz daha mı beklesem cam iyice deforme olsun diye karar veremiyorum forumları okuyunca yan sanayi camın su alma ihtimali olduğunu orjinal camın çatlak olsa bile yan sanayisinden iyi olacağını okudum karar vermemde bana yardımcı olursanız  sevinirim Pazartesi arabayı bırakmayı düşünüyorum.
''Mehmet Akif ERSOY''