Gönderen Konu: Triptonik vitesi biri bana anlatabilirmii??  (Okunma sayısı 23049 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
Triptonik vitesi biri bana anlatabilirmii??
« : Temmuz 14, 2009, 23:05:02 »
Herkese iyi aksamlar,

Yaris 2007,1.3 triptonik arabam var,ama kullanmakta zorlaniyorum.Araba devirleri attikca boguluyor.Gaza basinca bogulup hizlanmamaya basliyo.Ne yapmam gerek??

Toyota Club Türkiye

Triptonik vitesi biri bana anlatabilirmii??
« : Temmuz 14, 2009, 23:05:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2005 corolla hb sol A/T "CC" lü :D
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Triptonik vitesi biri bana anlatabilirmii??
« Yanıtla #1 : Temmuz 14, 2009, 23:10:41 »
öncelikle aracınız yeni nesil  toyota şanzımanı mevcut..kullanmakta zorlanmanız normal aracı d vitesinde kullanınız.. tavsiyem bu..o kendi devirini ayaladıkça vites geçişlerini sağlayacaktır..siz aracı triptonikte kullanırsanız ve değişmeleri yani geçişleri siz sağlamazsanız araç bağırarak çalışır yani vites değiştirmeniz gerekir..olay bu
yani aracı otomatik kullanın..gerisi kolay.. hayır ben kendim deviri geldiğinde vites attırmak istiyorum derseniz motorunuzun sesini dinleyin tıpkı manuel vitesli araç kullanır gibi..umarım anlatmaya yada yardımcı olmaya çalışmışımdır..
Benim pekmezim oldukça.. sineği bağdattan gelir..;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Temmuz 14, 2009, 23:14:34 »
Tesekkurler,zaten otomatik bolumunde kullaniyorum.Fakat araba sanki zorlaniyor gibi oluyor,yokuslardada cok kayiyor yokus cikarkende boguluyor kendini atiyor.Galiba triptonik vites pek kullanisli degilmis..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 14, 2009, 23:17:22 »
Ben hayatımda hiç otomatik vites araba sürmedim ama çok fazla otomatik vites otobüse bindim :D Gördüğüm kadarıyla yokuş yukarı çıkarken yüksek devire kadar çıkıyor üst vitese geçince araba çekmediği için boğuluyor. Sizin sorunda mı böyle?
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Temmuz 14, 2009, 23:21:44 »
yokus yukari cikarken pati cekiyor resmen,boguluyo gaza basinca.gaza basmayincada araba kaymaya basliyo..tam otomatikte sanirim bu sorunlar yokmus..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 14, 2009, 23:23:09 »
ezgi hanım aracınız tirptonik olduğu için çok az bir geri kyama problemide yaşayabilirsiniz ama fazla değil çok az eğer çok dik bir rampa ile karşılaşırsanız sol ayagınız frende sğa ayaklada hafif gaz verek kalkabilirsiniz..yada el frenini yarım çekerekte yardımcı olabilir size.. ama mecbur kalmadıkça yapmayınız..vitesi kulllanma konusuna tekrar dönersek bence aracınızın el kitapcığınız dikkatli okuyun ve birebir uygulayınız en mantıklısı bu bence kimseye hacet kalmaz.. bildiğiniz okursunuz kimse annesinin karnında öğrenmiyor..:) bence en mantıklısı bu ama her zaman için yardımcı olabiliriz ben diğer forumdaki arkadaşlar..iyi forumlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 14, 2009, 23:25:46 »
şimdi ezgi hanım aracınızdaki sorunu siz daha mesaj atmadna ben yazdım triptonikler biraz geri kaydırır..yokuş çıkma meslesine gelincede benim aracım tam otomatik sorunsuz tırmanıyor ve sert gaza yüklendiğimde benim aracımda pati koyuyor tabi bu benim elimd eolan bişey.. sizin yapmnız gereken gaza ayagınızın altında yumurta varmış gibi basmak eğer rampayı önceden farkedebiliyorsanız gazı kesmeyin araç kendisini ayarlayarak sorunsızca tırmanıcaktır..size boğuluyo geliyor olabilir..aslında öyle değil araç devrini alıyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Temmuz 14, 2009, 23:29:42 »

tesekkurler bilgiler icin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 14, 2009, 23:31:35 »
ezgi hanım siz aracı otomatikte kullanın isizn yariste vites numaralarını hatırlayamdım şu an  R M1 E1 N  başka bişey varmıydı.. ya aslında  artı ve eksi var eğer aracı trirptonikte kullanacaksanız vites geçirmek için gaza basın ayagınızı gazdan çekin ve artı bi sefer tıklayın tekrara gaza geçişi saylıyosunuz ama siz aracı en iyisi otomatikte kullanın.. en iyisi bu bence. ama yarisler iyi araçtır.. zamanla alıştığınızda memenun kalacaksınız ALLAH kaza bela vermesin kolay gelsin..bişey değil ne demek..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 14, 2009, 23:38:18 »
murat bey sizin gibi sürekli sanayide zamanını geçiren birinden böyle bir yorum duymak beni çok şaşırttı...mmt şanzımanı otomatik kullanın diyorsunuz, bu şanzımanlar otomatik kullanıldığında çoooooook çooook çabuk balata bitiriyor, şanzıman ısınıyor hatta yolda bırakıyor bunları biliyor olduğunuzu düşünüyorum..ben mmt şanzıman kullanmadım fakat bu forumdan gördüğüm kadarıyla manuel modda kullanılması gerekiyor ve gerek yokuş kalkışlarında gerek düz yolda gerek yokuş aşağı hep düz vites mantığıyla kullanılması gerektiği, yokuşta boşa atıp kalkışta frenden çekerken gaza basmak, yokuş çıkarken vites düşürmek, falan filan..mmt şanzıman yarı otomatik değil otomatikleştirilmiş düz şanzımandır (tamamiyle düz şanzıman fakat debriyajı ayarlayan bir beyin)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Temmuz 14, 2009, 23:38:43 »
Acikcasi ben triptonikten memnun kalmadim,aldigimada pisman oldum.Yarislerin modeli hosuma gitti diye aldim ama bilsem almazdim..Ben zaten otomatik bolumde kullaniyorum,bir iki kere diger vitese gecirdim araba sallanmaya basladi.Nedenide araba seyir halindeyken vitesi degistirdigim icinmis.Arabayi durdurmak gerekiyormus otomatikten,normale geciste.Sonuc olarak bir daha triptonik mi?Aslaa...

Benim arabada N,R ve E(easy tronik) var.Birde arti ve eksiler var,onlarda zaten normal surus icin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Temmuz 14, 2009, 23:42:28 »
ezgi hanım hondadaki i-shift, opelde var hatırlayamadım adını, toyotada da mmt..bunlar dediğiniz gibi güzel değil ve sorunlu..tam otomatik viteslerin manuel kullanım sunan şanzımanları çok güzel, son zamanlardaki bütün tam otomatiklerde var sanırım + -, onlarla kullanınca gayet eğlenceli oluyor..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 14, 2009, 23:56:49 »
türkaycım haklısın bilincindeyim ama ezgi hanımın şu an araca hakim olması söz konusu kısa yoldan gerekeni yapmak..mmt şu an sen yada ben biliyoruz ona en kısa sürede yardımcı olmamız gerekiyor triptonik dediği gibi  zor değil ama ona şu an zor geliyor evet tam otomatiklerde dediğin gibi sorun yok..ezgi hanımı korkutmayalım.. toyotada triptonikte sorun yaşamaz.. opelde haklısın easytroniklerde sorun var.. ama şunuda kesin yapsın derim en önemlisi bu şanzumanını düşünüyorsa aracının arac park halinde iken  N de kalsın el freni çekilsin aracın yükü el fernine binsin en iyisi bu..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Temmuz 15, 2009, 00:01:06 »
Ben zaten oyle yapiyorum ,pak halinde sorun yok.Zaten sorunsuz ani sadece park halindeyken oluyo.Arkadaslar tesekkur ederim yardimlariniz icin ama ben triptonik konusunda zaten yeteri kadar olumsuzum.Yani ne derseniz deyin sempatimi almayacak bu triptonik.Aldigimada pisman oldum..Artik kisa zamanda iyice ogrenip degistirmekten baska carem yok galiba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #14 : Temmuz 15, 2009, 00:05:32 »
ezgi hanım bence tam otomatik kullanmaktan çok manuel modda kullanmaya alışın, bu şanzıman yapısı gereği bunu yapmak istiyor, biraz öyle kullanınca çok alışırsınız ve sorunsuz kullanırsınız, doğru kullanıldığı zaman herkes memnun kalıyor ama alışma süreci zor ve zahmetli..
türkaycım haklısın bilincindeyim ama ezgi hanımın şu an araca hakim olması söz konusu kısa yoldan gerekeni yapmak..mmt şu an sen yada ben biliyoruz ona en kısa sürede yardımcı olmamız gerekiyor triptonik dediği gibi  zor değil ama ona şu an zor geliyor evet tam otomatiklerde dediğin gibi sorun yok..ezgi hanımı korkutmayalım.. toyotada triptonikte sorun yaşamaz.. opelde haklısın easytroniklerde sorun var.. ama şunuda kesin yapsın derim en önemlisi bu şanzumanını düşünüyorsa aracının arac park halinde iken  N de kalsın el freni çekilsin aracın yükü el fernine binsin en iyisi bu..
ben anladım sizi de bence otomatik modda kullanıp da sonra sorunlar yaşaması yerine (balata aşınması/bitmesi, şanzımanın ısınması yolda bırakması vs)düz modda kullanmaya teşfik etmek daha mantıklı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 15, 2009, 00:20:55 »
ezgi hanım sizin aracınızda hıll holder yok yokuş kalkış desteği sizin için ilk zamanlarda bu sorun olabilir..brde istanbul trafiğinde çok yoğun olduğunda mmt şanzıman dedikleri zor olabilir birazda ama geçişlere zamanla alıştığınızda sorun olmayacaktır..bence pişman olmayın..sarsıntınında olması normal mmt lerde olur..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 15, 2009, 00:27:12 »
türkaycım dediğin sorunları hemen yaşamaz ama dedigin sorunlarda  haklısın o kullandıkça farkın varıcak olayı kavrayacak aracı daha yeni sanırım...senin deidğin gibi bi zaman sonra triptonikte kullanıcak kendi alışıcak..toyota bu..ama vaktin varsa düz mod yani artı eksi geçişlerinde yardımcı ol yinede anlayacağı dilden anlatıverirsin..sanada ezgi hanımada iyi geceler dilerim görüşmek üzere teşekkürler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 15, 2009, 02:21:19 »
dik rampadayken vitesi manuele elın ya da "es" tuşu olması lazım ona basın.böylece aracınız boğulmayacaktır.eğer manuel araba kullandıysanız hangi vites aralıklarında vites değiştirmeniz gerektiğini bilirsiniz ve manuelde sürmenin avantajlarını o zmn farkedersiniz.en başta bende vitese alışamamıştım kendi kendine hareket ediyor falan diyodum fakat şu an gayet memnunum.rampada kalkışa gelince kendiniz bu sorunu hallediceksinizdir.rampada kalka kalka en uygun yolu bulursunuz.ama pişman olmayın arada sırada ecu beyni yanıyo falan ama güzel şanzıman :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 15, 2009, 03:41:23 »
Ben zaten oyle yapiyorum ,pak halinde sorun yok.Zaten sorunsuz ani sadece park halindeyken oluyo.Arkadaslar tesekkur ederim yardimlariniz icin ama ben triptonik konusunda zaten yeteri kadar olumsuzum.Yani ne derseniz deyin sempatimi almayacak bu triptonik.Aldigimada pisman oldum..Artik kisa zamanda iyice ogrenip degistirmekten baska carem yok galiba.

TRİPTRONİC VİTESE Tepkiniz ÇOK AnlamSIZ SİZin sorununuz vitesin triptronic(yani hem düz hem otomatik) olmasıyla ilgili değil; anlattığınız olumsuzluklar MMT vitesin olumsuzlukları, hemen hemen hiç kimse bu otomatikleştirilmiş düz vitesten memnun değil; toyotada bu fiyaskosunu kabullendi ve artık MMT üretmiyor, tam otomatik üretmeye başladı; ürettiği tam otomatiklerdede triptronic var..özetle siz bir an önce o arabadan kurtulup yeni bir tam otomatik almaya bakın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 15, 2009, 06:31:31 »
TRİPTRONİC VİTESE Tepkiniz ÇOK AnlamSIZ SİZin sorununuz vitesin triptronic(yani hem düz hem otomatik) olmasıyla ilgili değil; anlattığınız olumsuzluklar MMT vitesin olumsuzlukları, hemen hemen hiç kimse bu otomatikleştirilmiş düz vitesten memnun değil; toyotada bu fiyaskosunu kabullendi ve artık MMT üretmiyor, tam otomatik üretmeye başladı; ürettiği tam otomatiklerdede triptronic var..özetle siz bir an önce o arabadan kurtulup yeni bir tam otomatik almaya bakın
+1
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))