Gönderen Konu: Araç Değişikliği  (Okunma sayısı 1092 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çokta FiFi :D
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B-
Araç Değişikliği
« : Temmuz 12, 2009, 21:28:03 »
Arkadaşlar 1998 model 1.3 xe corollamız var.Arabadan gayet memnunuz.Sadece hafta sonu kullanıyoruz.Aracı 2005 yılının son aylarında 99.000 km de iken aldık.Araç ise su anda 108.500 km de 4 senede toplam yaklaşık 10.000 km yaptık.Araçtan Dedigim gibi Memnunuz.Bize hiçbir sorun yaşatmıyor.Yılda 2 kez bakımlarını yaptırıyoruz.Daha 17 yaşımda oldugumdan araca modifiye yapmadım.Ama 1 sene sonra bu işe düzgün bir şekilde başlıyacagım için sizce 1.3 corollaya modifiye yapmayı bırakıp aynı kasanın 1.6 sınımı alıp yapmalıyım yada 1.3 e mi devam mı etmeliyim.Ama bunun kadar temizini bulabilirmiyim bilemiyorum  ::)

Toyota Club Türkiye

Araç Değişikliği
« : Temmuz 12, 2009, 21:28:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
Ynt: Araç Değişikliği
« Yanıtla #1 : Temmuz 12, 2009, 21:41:20 »
    Hımm Selahattin inan seni benden iyi anlayan olmaz... Bizimkide 1.3 ilk ve aracımı seviyorum sizin ki kadar az kmsi olmasada o kilometreyi biz yaptık en azından bildiğimiz araç... Ailemde değiştirmemi istiyor ama ben alırsam GLİ special düşünyorum tabi onların istediği yeni bir araç...
   1.6ların performansı çok iyi evet ama 1.3 ün performansıda yabana atılmaz sonuçta Toyota hemde efsane... Görüyorumki yaşın genç ehliyetinide alınca hiç ama hiç yerinde durmayacağına eminim ee hal böyle olunca maddiyat düşünmek önemli çünkü bakıyorum 18 yaşımdan beri aynı araç bizde 100.000km yaptım :D Bunu 1.6 ve benzinli bir araçla yapamazdım :) en fazla 40.000 olurdu o zaman :) Çünkü aracım 1.3 ve LPGli yani belediye otobüsünden bile ucuza seyehat ediyorum :D :D Bence en önemli fark bu gençlik yıllarında :D Modifiye konusuna zaten girmiyorum 1.3 araca değermi diye bir tartışma kadar saçma bir tartışma olamaz....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #2 : Temmuz 12, 2009, 21:50:43 »
Açıklamanız için teşekkür ederim.Dedigim giibi aracımdan cok memnunum.Büyük ihtimal 1.3 ile yola devam edicez gibi gözüküyor ama benimde içimden 1.6 sı geciyor ama büyük ihtimal 1.3 ile yola tam gaz devam  ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 12, 2009, 21:55:13 »
bence bu araba ile devam ett
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Temmuz 12, 2009, 21:58:59 »
   Rica ederim yardımcı olabilmek isterim çünkü tam benim yaşadığım periyod... Ehliyet alana kadar araç orjınaldı sonra ufak ufak bişiler yapmaya başladık böyle olunca insanın hoşunada gidiyor ayrılmak istemeyeceksin zaten sende ondan ;)

Ayrıca benim görüşüm 23-24 yaşından önce performansı yüksek araçlar kullanılmamalı... Çevremde hatta Düzcede en sakin insanlardan biri olarak bilinirim hiç sevmem hızı filan ama bazen kuzenle araçları değiştiriyoruz (3.20) ben bile güç bende olunca hafif bi kayıyorum çizgimden ;)

Not: Kuzenle araç değişimini sebebide CoRoLLamın az yakmasıdır... ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #5 : Temmuz 12, 2009, 22:03:09 »
Evet zaten bende hız yapılmasını sevmiyorum zaten işte 1.3 degilde 1.6 olmasının sebebi örneğin 1.6 araca 15-16 ınch jant takınca araç cekişten düştü diyorlar.Peki 1.6 araç cekişten düşerse 1.3 aracın hali nası olur ondan korkuyordum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Temmuz 12, 2009, 22:05:48 »

Evet zaten bende hız yapılmasını sevmiyorum zaten işte 1.3 degilde 1.6 olmasının sebebi örneğin 1.6 araca 15-16 ınch jant takınca araç cekişten düştü diyorlar.Peki 1.6 araç cekişten düşerse 1.3 aracın hali nası olur ondan korkuyordum.

Benim araç 95 1.3 Selahattin 15 jant var hiç bi problem yok... Ayrıca Ferdi Çetinbaş abiyi biliyorsun forumda onun corollasıda 1.3  17 jant  var gerisini özelden anlatayım ben sana  ;)  Anlayacağın tabiki sac jant gibi hafif olmaz ama  hızı sevmiyorum dediğine göre abartılacak bi problemde olmaz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 12, 2009, 22:08:01 »
bence 1.3 aracın iyi temiz bulmuşsun aman satma
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #8 : Temmuz 12, 2009, 22:09:33 »
:D büyük ihtimal satmıcaz zaten babam satma yanlısı değildi ben istiyordum 1.6 sını ama artık babama ısrarı bırakıyorum  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Temmuz 12, 2009, 22:27:12 »

:D büyük ihtimal satmıcaz zaten babam satma yanlısı değildi ben istiyordum 1.6 sını ama artık babama ısrarı bırakıyorum  :D

Adamı rahat bırak Selahattin :D Böylelikle hepiniz mutlu olacaksınız ;) ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 14, 2009, 11:18:33 »
Yapacağınız modifiyeye bağlı.
Opel Astra GTC