Gönderen Konu: BALATALAR GARANTİYE GİRERMİ  (Okunma sayısı 13737 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 500
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür edildi
BALATALAR GARANTİYE GİRERMİ
« : Temmuz 12, 2009, 14:47:25 »
arkadaşlar bende 2007 model terra var yakında 30 bin  bakımına 2 bin km var benim 5 yıl garanti olduğundan servisten başka alternetif yok. sizlere danışmak istediğim iki nokta var birincisi ben fren yaparken balatalardan o bildiğimiz ciyaklama  sesi geliyor hatta çok geliyor acaba balataları götürüp serviste ses geliyor diye baktırsam garantidenmi olur yoksa değiştirince benimmi ödeme yapmam lazım ikinci olarak polen filtresini 11 ay önce yani 20bin bakımında değiştirilmiş 30 bin bakımında değiştirmesem birşey olurmu yani 10bin kmde bir değişmek zorundamı bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

Toyota Club Türkiye

BALATALAR GARANTİYE GİRERMİ
« : Temmuz 12, 2009, 14:47:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: BALATALAR GARANTİYE GİRERMİ
« Yanıtla #1 : Temmuz 12, 2009, 14:54:53 »
Bildiğim kadarıyla balatalar sarf malzemesi, yani üretiminden kaynaklanan çok kısa sürede bitme kırılma kopma gibi kusurları olmadıktan sonra garantiden değişmiyor.
Polen filtresine anormal bir fiyat demiyorlarsa değiştirmek daha iyi.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 12, 2009, 21:04:06 »
Bildiğim kadarıyla balatalar sarf malzemesi, yani üretiminden kaynaklanan çok kısa sürede bitme kırılma kopma gibi kusurları olmadıktan sonra garantiden değişmiyor.
Polen filtresine anormal bir fiyat demiyorlarsa değiştirmek daha iyi.

+1
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • Kan Grubu: A+
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 12, 2009, 21:07:00 »
Yunus Bey ben 1,5 ay önce ücretsiz check-up içim gittiğimde frenlerin öttüğünden ve rahatsız olduğumdan bahsettim. Arabayı bırakıp çıktım. 3 saat sonra geldiğimde bana sormaya gerek bile duymadan ön balataları garantiden değiştirmişler. Aracım yeni kasa D4D 2008 model sizinki gibi 28000 km de...  Öncelikle servise bir gidin, derdinizi anlatın, sanırım garantiden değiştirirler...

Polen filtresinin değişim periyodu ne ise uymanızı tavsiye ederim, sağlığınız için...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 12, 2009, 22:18:17 »
ali rıza hocam teşekkür ederim bende şansımı bir deneyeyim bakalım nasıl olacak
Yunus Bey ben 1,5 ay önce ücretsiz check-up içim gittiğimde frenlerin öttüğünden ve rahatsız olduğumdan bahsettim. Arabayı bırakıp çıktım. 3 saat sonra geldiğimde bana sormaya gerek bile duymadan ön balataları garantiden değiştirmişler. Aracım yeni kasa D4D 2008 model sizinki gibi 28000 km de...  Öncelikle servise bir gidin, derdinizi anlatın, sanırım garantiden değiştirirler...

Polen filtresinin değişim periyodu ne ise uymanızı tavsiye ederim, sağlığınız için...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Temmuz 14, 2009, 17:39:56 »
bende 2007 d4d var benim balatada yağ gibi bi madde geliyordu değişirsek yine gelebilir dediler garantiye almadilar  yeni takın dedim sonra servisten aradılar sorun varmi diye bende yok ama sorun balatada eski balatada o zaman niye garantiden yapmadınız dedim  ben sizi tekrar ararim haklısınız dedi ama arayan yok   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2009 Corolla Comfort 1.6 A/T - Benzinli
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #6 : Temmuz 14, 2009, 19:52:57 »
ali rıza hocam teşekkür ederim bende şansımı bir deneyeyim bakalım nasıl olacak
hocam sonuç ne oldu, değiştirdiler mi balataları?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 14, 2009, 20:00:55 »
Arkadaşalr dah gitmedim ama bugün tel açtım getirin bakalım dediler yakın zamanda gitcem
hocam sonuç ne oldu, değiştirdiler mi balataları?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 15, 2009, 09:17:15 »
balata,disk, hatalı kullanılmış lastik,cam kırılması vs gibi sorunlar üretim hatası olmadığı sürece garanti kapsamı dışında kalır. Kullanım kılavuzu eğer mevcutsa kıyısında köşesinde mutlaka biryerlerinde bu tip ibareleri kullanıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: BALATALAR GARANTİYE GİRMİYOR(BAKIMINI NASIL YAPSAM SİZCE)
« Yanıtla #9 : Temmuz 16, 2009, 17:12:11 »
Arkadaşlar bildiğiniz gibi ön balatalardan ses geliyordu gittim servise ön balatalar bitmek üzere dediler balataların değişmesi lazım ve diskinde temizlenmesi yani tornalanması gerekiyor dediler sadec  ön iki balata ve işçilikle 220 tl dediler ben kabul etmedim kalsın bi düşüneyim dedim. aracım 29 binde 30 bin bakımı neredeyse geldi aracımın garantiside eylülde bitecek sizce ne yapsam verdikleri fiyat uygunmu yoksa dışardamı yaptırsam ne dersiniz lütfen fikirlerinizi bekliyorum selamlar.
 servisin ismini versemmi bimiyorum araka plakalığa daha önce slikon yapmışlardı yaışması için slikonu temizleyin dedim söyledikleri şey 40 tl tutuyor bende ne yaptınız dedim yok kollandığımız malzeme parası diye bende kalsın dedim ve ayrıldım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 19, 2009, 12:03:31 »
30 bin km de disklerin deforme olması bana çok anlamsız geliyor bitik balatayla mı kullandınız da yani deforme olmuş? Sadece ön iki balata ve takılmasının işçiliğimi 220 tl yolsa disklerin temizlenmeside dahil mi bu fiyata? Birde servis torna yaptırmaz diyordu burdaki çoğu arkadaş acaba temizleme derken sadece sprey sıkmaktan mı bahsediyorlar?
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 19, 2009, 12:14:55 »
Hocam garantisi bitiyor zaten aracınızın. O kadar para vermeyin bence. Dışarıda sadece fren işi yapan güzel yerler var. Oralarda güzelce bi tornalatın. 20-30 lira para alırlar. Sıfır gibi de oluyor.

Arkadaşlar bildiğiniz gibi ön balatalardan ses geliyordu gittim servise ön balatalar bitmek üzere dediler balataların değişmesi lazım ve diskinde temizlenmesi yani tornalanması gerekiyor dediler sadec  ön iki balata ve işçilikle 220 tl dediler ben kabul etmedim kalsın bi düşüneyim dedim. aracım 29 binde 30 bin bakımı neredeyse geldi aracımın garantiside eylülde bitecek sizce ne yapsam verdikleri fiyat uygunmu yoksa dışardamı yaptırsam ne dersiniz lütfen fikirlerinizi bekliyorum selamlar.
 servisin ismini versemmi bimiyorum araka plakalığa daha önce slikon yapmışlardı yaışması için slikonu temizleyin dedim söyledikleri şey 40 tl tutuyor bende ne yaptınız dedim yok kollandığımız malzeme parası diye bende kalsın dedim ve ayrıldım.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 19, 2009, 13:13:40 »
   Öncelikle disklerinizin durumu kötü ise tornaya gönderilebilir.220 TL'ye torna dahil fiyat vermişlerdir.Ali Rıza hocamın da dediği gibi bir ötme söz konusu olduğunda garanti kullanılabilir(2000'de Şahin aracımda kullandığım Lucas balatalar ilk bin km ötünce yenisi ile değiştirilmişti).Ama sizinki balatanın tükenmesi ile ilgili bir sorun olduğundan garanti kapsamına girmez.Polen filtresine gelecek olursak eğer bunu km olarak değilde kirlenme durumuna göre değiştirmek daha mantıklı olacaktır.Belki bulunduğunuz yani yaşadığınız ortam gereği 10 bin km dolmadan filtreniz kirleniyordur.O halde 10 bin km bakımlarını beklememek lazım.Zaten filtrenin fiyatı 2002-2007 eski kasa Corollalar için 54 TL civarı.Bu nedenle belli periyotlarla filtrenizi çıkarıp hava ile temizlemek en mantıklısı.Yan sanayi kullanmak isterseniz eğer onlarda kağıttan değilde sanki mukavvadan yapılmış gibiler.Fan motorunun üflediği havanın yarısından fazlasını filtre engelliyor.Yani orjinal filtreye mahkumsunuz.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #13 : Temmuz 20, 2009, 21:46:23 »

galıba balatalar garantıye gırmıyor cunki bugun arabami dumankaya toyotaya 20000 bakimina goturdum 2 saat sonra telefon geldi balatalar bitmis 150 milyona patlarmis.Eee dedim napim yapilacak baska caresi yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 20, 2009, 22:39:59 »
galıba balatalar garantıye gırmıyor cunki bugun arabami dumankaya toyotaya 20000 bakimina goturdum 2 saat sonra telefon geldi balatalar bitmis 150 milyona patlarmis.Eee dedim napim yapilacak baska caresi yok.

Sarf malzemesi olduğu için girmiyor Ezgi Hn.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Temmuz 20, 2009, 22:45:55 »

Evett bende girmedigini biliyorum,bugunku tecrubemle arkadasa yardimci olmak istedim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 20, 2009, 23:07:19 »
ezgi hanım bayağı dertli heralde toyotadan bi ka yorumunuda görmüştün forumda :)
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Temmuz 20, 2009, 23:11:23 »
evet oldukca dertliyim,aldigima alacagima pisman oldum.modalleri guzel ama triptonikler basa dert..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 20, 2009, 23:14:18 »
triptonik vitesten çok şikayetçi kişi var fakat ben bunun vitesi çözemediğimizden kaynaklandığını sanıyorum
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Temmuz 20, 2009, 23:18:33 »

Belkide ama su tartisilmaz kimse otomatikten sikayetci degil ve triptonikten sikayet eden kisiler 1 degil,2 degil,3 degil....

bu liste boyle uzayip gidiyor,ne yazikki aldiktan sonra haberdar oldum..