Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 08, 2025, 04:41:50
Lütfen başlıklarda da
BÜYÜK HARF
kullanmayalım!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Genel
»
Konu:
Motorla ilgili bir sorun var
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: Motorla ilgili bir sorun var (Okunma sayısı 1407 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: ---
Kan Grubu: A-
«
:
Temmuz 11, 2009, 19:21:45 »
1 - 1.5 sene önce aracın yağını değiştirdim fakat değiştiren adam yağ filtresini yanlış taktı 1 kilometre sonra filtre düştü bende arabayı orada bırakmayı akıl edemedim sanayiye kadar gittim neyse kızdım çekiştim tekrar yağ koydular filtre değişti motoru yıkadılar ve zamanla bi sorun oluştu bana o olaydan sonra oluştu gibi geliyor motordan fazla anlamıyorum araç düşük devirde giderken (1. vites 15-20) motordan ses geliyor bişeyler vuruyor belli ediyordu kendini dün motorcuya gittim taşlama yapılacak dedi 1 milyar 1.5 milyar arası değişir dedi ama ne taşlanıcak fiyatı duyunca şok oldum aklımda kalmadı grank dedi sanırım tam emin değilim
sanayide motorcuya güvenemedi babamda servise götürelim diyor acaba sorun doğruysa servis daha fazla para çıkartırmı
Toyota Club Türkiye
«
:
Temmuz 11, 2009, 19:21:45 »
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
Araç: Corolla
Kan Grubu: ---
Model Yılı: -
4 kere teşekkür edildi
Ynt: Motorla ilgili bir sorun var
«
Yanıtla #1 :
Temmuz 11, 2009, 21:41:38 »
emrah hocam servis taşlamıcaktır öncelikle, uğraşmaz yani yeni orjinal malzeme dururken. halen yağ kaçağı varmı şuanda araçta
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
Araç: Corolla
Kan Grubu: A+
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #2 :
Temmuz 11, 2009, 22:28:40 »
konu yanlış yerde.mekanik sohbet bölümüne açılması lazım
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Seni unutmayacağız Burak TOLGA
Araç: Başka Marka
Kilometre: 109000
Model Yılı: '12
536 kere teşekkür etti
508 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #3 :
Temmuz 12, 2009, 02:36:52 »
Krank mili demişler size.Motor açılacaksa eğer 1000-1500 Tl arası bir masrafın çıkması gayet normal.Bu işi servisten bitirelim derseniz eğer bahçenize şimdiden İncir ağacı dikebilirsiniz.Bu arada aracınızın modeli ne.Corolla falan mı?
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #4 :
Temmuz 12, 2009, 03:16:19 »
krank dediyse eğer aracınızın yağ filtresi düştüğünde sanayiye kadar kullandığınızdan dolayı krank mili yağsızlıktan ve yağın soğutuculuğundan faydalanamadığı için,sürtünmeyle birlikte süregenelen sıcaklıkta şekil bozukluğuna yol açmış olabilir...
yeni model corolla kol çıkarmıştı,onun tüm tamirat fiyatı parçalar dahil 7 milyara denk gelmişti,sizinkide 4-5 milyardan aşağı olurmu bilemiyorum
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
Kan Grubu: B-
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #5 :
Temmuz 12, 2009, 10:41:32 »
Emrah bey aracınızın markası ve modeli ne kaç km'de... Yağsız bir şekilde ne kadar bir mesafe gittiniz acaba? Birde bu gibi konularda özellikle toyota motoru söz konusu olduğunda öyle her tamirciye güven olmaz. Çok az tamirci bilir bu motorun sorunlarını anlar. Krank taşlanacak demek çok yüzeysel bir şey bir kere motor komple açılacak sorun krankta olmasa bile nasıl olsa çözülür mantığıyla söylüyor bile olabilirler. 1,5 komple motor yapımı için biraz düşük gibi geldi bana bu kadar masrafa girmişkende komple yaptırmak daha mantıklı sanki...
Ama dediğim gibi öyle hemen bir kişinin söylemesiyle kestirip atmayın sesi çok farklı şeylerden de yapıyor olabilir. Birde sesi ayrıntılı bir şekilde tarif ederseniz çok daha iyi anlayan serviste görevli arkadaşlar yardımcı olabilirler.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli
(Gizli Üye)
Site Yöneticisi
Lazy Black Sheep
Kan Grubu: 0+
Kilometre: 55000
Model Yılı: '08
96 kere teşekkür etti
126 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #6 :
Temmuz 12, 2009, 11:21:52 »
Motorda bir problem olduğu belli.
Ama ne yapılacağı motor açılana kadar garanti değildir.
Bilmeden konuşan yerde taşlama falan yaptırmayın. Sonuçta daha fazla masraf olarak gelebilir.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!
"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: ---
Kan Grubu: A-
«
Yanıtla #7 :
Temmuz 12, 2009, 13:02:10 »
Araç 1.3 97 efsane kasa corolla motordan gelen sesi biraz anlatıyım araba 7-8 saat çalışmayıp sonra çalıştırdığım zaman traktör gibi ses çıkıyor zorlanıyor araba bi 3 saniye sonrasında 10 dakika normal sessiz gidiyorum 10 dakikadan sonra düşük devirde giderken pat pat diye ses geliyor bişey vuruyo gibi motora gaza yüklendiğim zaman ses kayboluyor Bahattin Yigit arkadaşımın söylediği motorcunun söylediği durumla aynı ama bilemiyorum bu hafta eskişehir toyotaya götürcez dayım ben ve babam bakalım sonuç ne olacak
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Seni unutmayacağız Burak TOLGA
Kilometre: 109000
Model Yılı: '12
536 kere teşekkür etti
508 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #8 :
Temmuz 12, 2009, 17:34:42 »
Sorun büyük çıkarsa eğer motorunuzu baştan aşağı yenileyin.tabii ki maddi imkanlar dahilinde.Bizim 93 Croolla'nın motoru yağsız kalmıştı.Motor komple indi ve babam tamamıyla yeniletti.2006 sonbaharında 1000 TL gibi bir rakam ödemişti.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
Kan Grubu: 0+
Model Yılı: '14
7 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #9 :
Temmuz 12, 2009, 18:43:50 »
yağsız kaldığı için ana yataklar, kol yatakları, ve segmanlar çizilmiştir.
krank kurtarıyorsa taşlamaya gerek kalmayabilir. taşlanırsa da taşlanma derecesine göre yatak koyulur.
krank, pistonlar ve kollar değişmeyecek. iyi bir usta + rektefeci sorununuzu çözer.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Genel
»
Konu: