Gönderen Konu: 30.000 Bakımı neleri kapsar, servis mi sanayi mi?  (Okunma sayısı 2574 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
30.000 Bakımı neleri kapsar, servis mi sanayi mi?
« : Temmuz 11, 2009, 19:16:04 »
2004 model Corolla 1.6 Terram var. Kasım 2007 yılında 12.500 km'deyken aldım. 10 bin bakımı serviste yapılmıştı. şu an 31 bin km'ye geldi ve ben aldığımdan beri kendisine pek iyi davranmadım ::) tanışma başlığında da ifade ettiğim gibi sizlerin bir çoğundaki ilgi ve alakayı ona göstermedim. bu ve benzeri forumları okuduktan sonra zavallı aracıma biraz para harcamaya karar verdim.

ilk olarak 2 gün önce 4 lastiğimi de değiştirdim. Good Year EfficentGrip serisi, 195-60-R15 lastiklerimi (ek bilgi: Peşin 500 TL'ye aldım. Bridstone E300, 580 TL'den aşağıya düşmedi) takınca aracımın sesi, gidişi, fren tutuşu değişti. lastikler değişirken balatalarımın eskidiğini söylediler. madem öyle dedim biraz ilgileneyim şu araçla. 30 bin bakımı geldiği içinde servise mi, sanayiye mi gideceğim sorunu da işte bu noktada ortaya çıktı.

Servis bakımının ve orjinal parçanın tabii ki çok daha sağlıklı ve iyi olacağını gayet net biliyorum. ama ekonomik durumlar ve fiyat skalası da şu kriz ortamında oldukça önem arz ediyor. fakat şunu belirteyim 40 bin gibi önemli bir bakım dönemini serviste yapacağım.

30 bin bakımının Eskişehir Sarar serviste 200TL'yi geçmeyeceğini söylediler. ama bakımda değişecek parçaları sanayi de çok daha ucuza değiştirebileceğimi biliyorum. sizlerden 30 bin bakımı hakkındaki tecrübelerinizi ve görüşlerinizi rica ediyorum.

özel olarak fren balataları konusunda görüşleriniz benim için önemli. alındığından beri değişmediği için sanırım değişmelerinin zamanı geldi ama ön-arka takımını tayvan malı olmak üzere sanayi de tanıdıktan 60 TL'ye indirimli alma imkanı varken, servise ön takım 135, arka takım 95 olmak üzere 230 TL parça +işçilik vermeye gerek varmı? fren balatası konularını okuduğumda Bosch, TRW ve Valeo marka balata türlerini gördüm. 2004 corolla ile hangi balta tipininde uyumlu olacağını bilmiyorum. bu konuda da görüş bildirirseniz sevinirim. şimdiden cevaplarınız için teşekkürler, iyi hafta sonları.

son bir soru daha  :-[ aşağıdaki siteler güvenilir, malları, fiyatları iyimidir? alışveriş yapanları görüş yazarsa sevinirim.

http://toyotaparca.net/index.php?cPath=21_61_63&osCsid=3fd1d558ea5eeeeef84e6ffd8c27ba1c

http://www.neko.com.tr/aracmodelgrup.asp?AracModelID=713&KategoriID=1162&MarkaID=&L=1&KD=

http://www.ozenticaret.com.tr/asp/listgroup.asp?group=080

Toyota Club Türkiye

30.000 Bakımı neleri kapsar, servis mi sanayi mi?
« : Temmuz 11, 2009, 19:16:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
Ynt: 30.000 Bakımı neleri kapsar, servis mi sanayi mi?
« Yanıtla #1 : Temmuz 11, 2009, 20:09:10 »
Garanti problemi yoksa iyi bir usta ile halletmek daha mantıklı bence.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 11, 2009, 21:04:43 »
Garanti problemi yoksa iyi bir usta ile halletmek daha mantıklı bence.

Aynı fikirdeyim.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 11, 2009, 21:58:05 »
Aynı fikirdeyim.

Eyvallah usta sağolasın :D
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 12, 2009, 02:17:03 »
Yedek parçaları servisten orjinal alıp ustaya taktırmak en mantıklısı.Fren balataları zaten serviste TRW olarak değiştiriliyor ki bir çok markanın servisleri bile TRW kullanıyor.Bence internetten değilde yerinde elle dokunarak ve gözle görerek alışveriş yapmanız en mantıklısı olacaktır.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #5 : Temmuz 12, 2009, 14:08:25 »
özcan bey, alışverişi dediğiniz gibi yapacağım ama fikir edinme, ileride gerekme gibi durumlarda bu sitelerden alışveriş yapanların olup olmadığını merak etmiştim.

30 bin bakımında serviste ne değiştiriyorlar, tam olarak bilen varmı acaba? ona göre fiyat karşılaştırması yapabilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 12, 2009, 21:02:47 »
Semih Bey, 30.000 km hafif bakım sayılır. Yag ve filtre değişimi dışında bir şey yapılmıyor.
Folgsamkeit macht frei...