Gönderen Konu: Bu Golf ortalığı yıkacak  (Okunma sayısı 1496 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Bu Golf ortalığı yıkacak
« : Temmuz 11, 2009, 14:18:18 »

Volkswagen modellerini modifiye etmek konusunda uzmanlaşmış firmalardan biri olan ABT, altıncı nesil Golf’ün aşırı yüklenmiş bir versiyonunu tanıttı.

Volkswagen Golf GTİ üzerine çalışan ABT, yeni bir ön tamponla işe başlamış. Tampona sis farlarının yanına yerleştirilen gündüz sürüş farları son dönemde seri üretim otomobillerde de görmeye başladığımız bir özellik. Konumu nedeni ile ülkemizde trafik polisleri ile sürücüleri karşı karşıya getirmesi muhtemel olan bu farlar esasında oldukça yararlı bir donanım. Ön tamponun altında kullanılan difüzör he aerodinamik özellikleri hem de görünümü arttırıyor. Radyatör ızgarası da ABT imzalı yenisiyle değiştirilmiş.

Yan kısımda en çok dikkat çeken kırmızı, siyah renkli alüminyum jantlar oluyor. Jantlar 18 ve 19 inç çapında tercih ediliyor. Kırmızı renge ön difüzör, yan marşbiellerde de yer verilmiş ve siyah olan otomobillin daha dikkat çekici olması sağlanmış.

Arka tarafta sağ ve solda ikişer adet olan ve üst üste konumlandırılan egzoz çıkışları otomobilin gücü hakkında ipucu veriyor. Arka tampona eklenen difüzör sayesinde otomobilin saldırgan görünümünü pekiştirmiş. Cam üstünde kullanılan kanatta otomobilin rüzgarın bastırma kuvvetinden en üst düzeyde yararlanmasını sağlıyor.

İç mekana geldiğimizde ise kırmızı detaylar gene göze çarpıyor. Kırmızı rengin Golf için bir başka önemi daha var. İlk nesil Golf GTİ’da ön ızgaranın etrafında kullanılan kırmızı şerit zaman içersinde yerini kırmızı renkli logoya bırakarak GTİ’ların diğer versiyonlar ile karıştırılmasını engelledi. Buna gönderme yapan ABT kendi hazırladığı otomobilde de kırmızı detaylara bolca yer vermiş. İç mekânda direksiyon üzerinde, gösterge panelinde, kapı içlerinde ve daha bir çok yerde kırmızı renge rastlamak mümkün.

Volkswagen Golf GTİ, standart olarak 2.0 TSİ motor ile yollara çıkıyor. Standart versiyonu 210 beygir güç üreten motor ABT’nin sihirli dokunuşları sayesinde 260 beygir güç üretebilecek kapasiteye çıkmış. Bu bana yetmez diyenleri de düşünen ABT aynı motorun sınırlarını zorlayarak 300 beygirlik bir versiyon daha hazırlamış.

Bu kadar güçlü bir otomobil aynı zamanda iyi de durabilmelidir. Fren sistemi 345 milimetre çapında diskler ile değiştirilmiş. Fren kaliperleri de kırmızı renkli detaylar arasında.

Yol tutuşu daha iyi bir hale getirmek için ABT, Golf’ün ağırlık merkezini yere yaklaştırmış. Bunu içinde yüksekliği ayarlanabilir süspasiyon sistemini (coil over) tercih etmiş. Bu sistemin özelliği otomobilin yüksekliği ile beraber amortisörlerin sertliğini de değiştirerek sürüş stilinize en uygun ayarı bulabilmeniz.

Otomobil dünyasının sayılı modellerinden biri olan Golf tuning firmalarının her zaman ilgisini çekmiştir. ABT’nin Golf üzerinde yaptığı bu çalışma tuning dünyasını sallayacak gibi duruyor.

Toyota Club Türkiye

Bu Golf ortalığı yıkacak
« : Temmuz 11, 2009, 14:18:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
Ynt: Bu Golf ortalığı yıkacak
« Yanıtla #1 : Temmuz 11, 2009, 14:23:59 »
Golfu çok severim ABT ayrı bir cumhuriyet... Kırmızı çizzgiler kusursuz olmuş aracın btününde... ancak o ön görrüntü ABT ve GTi bi golfe yakışmadı bence daha hırçın daha saldırgan ama çekici bir görüntü bekliyordum açıkçası...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 11, 2009, 14:56:48 »
bence de çok çekici değil bir önceki kasadaki bol karbonlu sade şık daha çekici olurdu (linkini veriyorum)
http://www.vwtuningmag.com/vw-golf-r-gti/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 11, 2009, 15:02:25 »
Bu golfüde uzun süre takip etmiştim Aydın abi bunun bide jetta versiyonu var adamlar yapmış... Ayakta alkışlanıcak durum yani...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 11, 2009, 15:03:39 »
Haklısın bence kusursuz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #5 : Temmuz 11, 2009, 15:21:50 »
çok güzel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 11, 2009, 22:02:04 »
Olabilecek en iyi yerledeki kırmızı çizgiler inanılmaz güzel olmuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota is my life...
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 12, 2009, 15:02:23 »
çok güzel duruyor.
2012 toyota corolla 1.33 comfort kar beyazı + LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Çakma Jaguarım :DD
    • AUTORALL
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #8 : Temmuz 12, 2009, 19:51:42 »
Golf`un en son cikardigi makyajli kasasini zaten begenmistim bide sporu daha da super olmus.
(Volkswagen Transporter) {53} 240D MERCEDES (Toyota Corolla 00)
Sevdaluk ede ede       Ben daha dayanamam
Yandı yüreğim yandı    Can boğaza dayandı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ZZE-112 den sonra makyajlı dizel...
« Yanıtla #9 : Temmuz 13, 2009, 14:01:21 »
Kırmızı çizgiler çok hoş duruyo ben çok beğendim