Gönderen Konu: Motordan tırrr diye ses geliyor?  (Okunma sayısı 8799 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Motordan tırrr diye ses geliyor?
« : Temmuz 09, 2009, 09:21:00 »
Arkadaşlar merhaba. 2000 model corollam var. Araçla uzun yolda belirli bir devirde seyrederken motordan tırrrr diye ses gelmeye başlıyor. Çok şiddetli bir ses değil. Ayağımı gazdan kesince ses de kesiliyor. Sonra gaza basıyorum ve bir müddet sonra ses yine gelmeye başlıyor. Birçok sefer ustalara gösterdim ama kimse bişe anlamadı. Yakında bir servis yok o yüzden servise de gösteremiyorum. Bu sorun hakkında bilgisi olan varmı? Teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

Motordan tırrr diye ses geliyor?
« : Temmuz 09, 2009, 09:21:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: Motordan tırrr diye ses geliyor?
« Yanıtla #1 : Temmuz 09, 2009, 09:52:28 »
Bir ara benim Seat ibizamdada böyle bir sorun vardı, servise götürdüğümde devriyaj balatasının yerinden oynadığını farkettiler, belki sizdede böyle bir sorun olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 09, 2009, 10:16:52 »
sorun büyük ihtimal debriyaj merkezindeki baskıyla alakalı olabilir ne yapıp ne edip aracı işten anlayan iyi motorcu ustaya kısa zamanda gösterin. çözüm alamazsanız hala, servise gitmekten başka çare yok zaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 09, 2009, 10:24:58 »
o ses gelirken ayağınızla debriyaja çok hafif basın gaz pedalıyla hiç oynamadan.

seste bir değişiklik oluyor mu?
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Temmuz 09, 2009, 11:10:25 »
Debriyaj hiç aklıma gelmemişti. Murat kardeş arabayı dediğiniz gibi henüz denemedim. Ama eğer dediğinizi yapınca seste değişiklik oluyorsa bahsedilen sorun mu vardır? Eğer böyleyse ustalara bu şekilde ileteyim. Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 09, 2009, 11:14:22 »
Debriyaj hiç aklıma gelmemişti. Murat kardeş arabayı dediğiniz gibi henüz denemedim. Ama eğer dediğinizi yapınca seste değişiklik oluyorsa bahsedilen sorun mu vardır? Eğer böyleyse ustalara bu şekilde ileteyim. Teşekkürler.

eğerki debriyaj sıkıntısı çıkarsa ve bunu bir usta da anlayamadıysa bilemiyorum :)

Muhammed Bey profil bilgilerinize yaş,şehir bilgilerinizide girermisiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Temmuz 09, 2009, 11:58:42 »
Metin bey yaş ve şehir bilgilerini girdim. Burada usta yok sayılır. Erzurum'da da göstermiştim aslında. Ama doğru dürüst ilgilenen yok.  Bir çoğu geçiştirdi gitti. Bi sorun olmaz dedi. Gerçi bu sorunun üstüne yaklaşık 8000 km yol yaptım. Gerçekten de bişe olmadı ama bu olmayacak anlamına gelmiyor. Sırf bu sorun için en az 20 defa sanayiye gittim hala bi çözüm yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 09, 2009, 12:06:34 »
Metin bey yaş ve şehir bilgilerini girdim. Burada usta yok sayılır. Erzurum'da da göstermiştim aslında. Ama doğru dürüst ilgilenen yok.  Bir çoğu geçiştirdi gitti. Bi sorun olmaz dedi. Gerçi bu sorunun üstüne yaklaşık 8000 km yol yaptım. Gerçekten de bişe olmadı ama bu olmayacak anlamına gelmiyor. Sırf bu sorun için en az 20 defa sanayiye gittim hala bi çözüm yok.

bilgileri girdiğiniz için teşekkürler.

Şu linki bir okuyun isterseniz çok zorda kalınca belki bir yardımı olur.
http://www.toyotasa.com.tr/turkey-local/24saat_yardim.aspx

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 09, 2009, 12:16:38 »
"Tırr" şeklinde bir sesin dönen bir parçadan gelme ihtimali yüksek. Aklıma ilk gelenler debriyaj, şarj dinamosu, devirdaim sistemi ve hatta triger zinciri. Bozuk bir bilya veya rulman bu sesi rahatlıkla çıkarabilir.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #9 : Aralık 22, 2009, 23:33:36 »
aynı sorun benim 96 xeı m dede vardı servise götürdüm derindere zeytinburnu devirdaimden geldiğini değişmesi gerktiğini söylediler değiştikten sonra bir süre daha aynı ses gelmeye devam ancak sonradan kesildi demekki alışana kadar yine geliyor şuanda ses yok  :)
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #10 : Aralık 25, 2009, 11:51:07 »
merhabalar benim arabamda da aynı ses geliyor belirli bir devirde  yapıyor bıraz devirin üstüne çıkınca kesiliyor ben eksoz diye şüphelendim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Ocak 29, 2011, 21:16:23 »
bende bu ses 3.viteste hızlanmaya başladığım an geliyordu devir daim komple değişti ses gitti.
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 30, 2011, 11:41:36 »
Araç vvt-i ise manifolttan gelme ihtimali çok yüksek ilk çalıştırmadada yapar tırrrrrr diye. Ama uzun yolda zaten yol sesi ve motor sesiyle birlikte kayboluyor dediğim şey değilse onun ilerisni bilmiyorum :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)