0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bence Banka Yazısı Elinde iken rehini kaldır çünkü burası türkiye krediyi kullandığın banka batar allah göstermesin sonra trafik şubesi TMSF onayı filan ister biraz komplo teorisi ama yapacağın masraf 60 YTL bişi ruhsatın o sayfasının değişimi niye rehinli olarak kalsınki... Bu ülkede herzaman garantici olacaksın hakkını herzaman korucaksın zamana bırakmıcaksın hiçbir işi... tecrübelerim bana bunu öğretti..[/quote]Bence kesinlikle haklısın ...[quote=Mehmet Çelenk]bankanın rehin yazısını noterden onaylatmak gerekiyor.[/quote]Herhangi bir noterden onaylatmak mümkünmüdür bu yazıyı, yoksa illa ki bankanın çalıştığı bir noter mi olmalı?
Bankadan alınan rehin yazısı üzerinde banka yetkilileri ve müdürünün imzaları var. onları bankanın çalıştığı noterden onaylatmak gerekiyor. Yani noter diyecekki, tamamdır bu imzalar banka yetkilierin. basacak kaşeyi mühürü alacak 30-40 ytl. ondan sonra trafik tescil amirliğine gideceksin.[/quote]Elimde bankanın imza sirküleri de var, yani bu onaylatma herhangi bir noterden yapılabilir bence. Değil mi?
Günal, ne kadar ertelesende araci satacaksin. Banka'dan rehinin kaldirildigina dair mektup ve noter onayi (imza sirkuleri varsa gerekmiyor diye biliyorum) ile Emniyet'e gidipi düzelttiriyorsun. Bu arada unutma TSMF komplo teorisinin disinda söyle bir noktada var. Aracin kaza gördügünde kasko sirketi ilk bankaya ödeme yapar. Veya arac pert olursa, calinirsa da bankaya ödeme yapar. Kredi aldigin bankanin kendi sigorta sirketi yapmistir kesin. Ilerde gereksiz problemlerle karsilasabilirsin. Basina birsey gelmezse zaten sorun yasamassin. Ama problem cikarsa süründürürler.[/quote]bankadan daini mürtehin yazısı alman gerekiyor dolayısı ile araçla ilgili bir kasko varsa sigorta dan parayı alırken uğraşırsın.kaldır rehinini canın sıkılmasın.
Elimde bankanın imza sirküleri de var, yani bu onaylatma herhangi bir noterden yapılabilir bence. Değil mi?[/quote]Bankanın onaylı imza sirküleri ile gittiğin her noterlikte yapılması lazım. O işlemdeki tek sorun, rehin kaldırma belgesindeki imzanın banka yetkililerine ait olup olmadığının tespit edilebilmesi.