Gönderen Konu: Anten ve altı çürüdü  (Okunma sayısı 24875 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '23
  • 5 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Ynt: Anten ve altı çürüdü
« Yanıtla #40 : Ekim 21, 2009, 21:51:33 »
takoz  Altınmıymış ?? herhalde altın olsa anca okadar fiyat eder
bülent bey serviste sadece anten değil bütün yedek parçalar altın galiba hepside ateş pahası...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ekim 21, 2009, 21:51:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ekim 21, 2009, 22:09:49 »
güzel paylaşım olmuş ilerde lazım olabilir. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ekim 22, 2009, 09:19:59 »
Bunların gümüş değerinde olanıyok mu?
Opel in de volkswagen lerinde bunlara benziyo antenleri çıkmacılarda v.s bunlarlada karşılaşırsanız alın derim tavan döşemesi sökülmeden takılması lazım orada plastik bir parçanın içerisinde somun olmalı o plastik parçada aracın sacına geçme nazik sökülürse içeriden tavan döşemesine gerek kalmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #43 : Ekim 22, 2009, 09:37:12 »
corsanın yan sanayi antenine 40 lira istemişlerdi g.sene tip aynıda birleşme bağlantısı farklı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ekim 22, 2009, 11:24:53 »
:o  :o Vay anam vay  :blink: :wacko: :blink:

Şimdi servisten fiyat adım sıkı durun

Anten .................70tl
Alıcı kısım ( takoz ) .................400tl   :o

Yuh desem ayıp olmaz herhalde.
Biraz dışarı çıkıp hava alsam iyi olacak :(

Yuhhhh bu ne ya soygun dan öte....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • BÜYÜK İZMİR BULUŞMASI :)
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Ekim 23, 2009, 09:50:00 »
Tolga bey antenin tamamını alıcısıyla birlikte Fiat linea'nın anten ve alıcısıyla  değiştirdim.Tamamı 80tl.
Anteni sökmek çok basit ama altkısımda bulunan parçayı sökmek için döşemenin sökülmesi şart.
Daha önce dediğim gibi sadece contayı bumanız çok büyük bir şans ister.
Olmasa bir sorun çıkarmı hayır kesinlikle bir sorun çıkmaz sadece metal kısım görünür ve tavan sacıyla arasında boşluk varmış gibi görünür.
Ben İzmir'deki bir çok çıkmacıya sordum sonuç olumsuz.
Konu açılmışken elimdeki birkaç resmide paylaşmakta fayda var.

2002 corolla H/B 1,6 terra   iZMİR / Balçova

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Ekim 23, 2009, 10:29:55 »
Bekir beyin söylediği gibi benimde anten in üst kısmı kırılmıştı Fiet linea anteni birebir uyduğu için onu takarak sorun mu çözmüştüm...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #47 : Ocak 31, 2011, 14:03:00 »
Merhaba,
Benim de 2006 model corolla sedan aracımda aynı problem oluştu. Yani tavan anten takoz denen kısmı bozulmuştu. Servis alt takoz, anten ve işçiliğine yanlış hatırlamıyorsam 500TL civarı fiyat verdi.
Ben de buradan öğrendiğim bilgiyle Fiat Linea anten takozu ve anteni sipariş verdim. Malzeme 100TL takoz, 40TL anten, 10TL döşemeci ve 10TL elektrikçi olmak üzere toplam 160TL'ye tamir ettirdim. 
Takoz kısmını monte etmek için önce iç döşemeyi rahat çalışma sağlayacak şekilde arkadan öne hafif söktürdüm. Oto elektrikçisine de Linea antenini Corolla'ya uydurtdum. Yani; Soket uç kısımları farklı olduğu için arızalı corolla anten takozunun kablosunun  uç kısmını kesip, Linea anteninkine bağlıyorsunuz o kadar. Lehim ve izolebantla daha sağlam oluyor.  Mekanik bağlantıları birebir aynı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Temmuz 04, 2011, 21:50:27 »
Herkese merhaba,
Uzun süredir takip ediyorum forumu ama üye değildim. Bu topictekileri okuyunca tekrar aklıma geldi, kızdım, Toyota'ya bir mail attım ve foruma üye olup sizle de paylaşayım dedim:

2003 Corolla'm var benim de. Aynı çürüme problemleri bende de vardı. Kendim motor meslek lisesi mezunu ve makina mühendisiyim. Uzun süre de otomotiv sektöründe çeşitli pozisyonlarda çalıştım.  Az çok bu işlerden anlayan ve el yatkınlığı olan birisi olarak çeşitli mühendislik (!) çözümleri üretip kullanıyordum. Fakat her gözüm iliştiğinde söyleniyordum tahmin edeceğiniz gibi.

Fakat bu topicte insanların, maliyeti 15-20 Kuruşu geçmeyecek plastik bir parça ve  5 TL'yi geçmeyecek bir anten çubuğu için kırk takla atıp birşeyler yapmaya çalıştığını görünce dayanamadım, yine sinirlendim...

Konuyla ilgili Toyota'ya bir mail gönderdim biraz önce, tamamını paylaşmayayım ama son kısmında konu ile ilgili görüş istedim. O bölümü aynen yazayım, cevap geldiğinde onu da sizinle paylaşırım :

..............................................................
......
.....
.....
Orjinal yedek parça kullanalım dedik, servis sadece çubuk için yanlış hatırlamıyorsam 87TL+KDV ücret söyledi. Alttaki plastik halka ise yokmuş, alt gövdenin komple değişmesi gerekiyormuş. Ona da yanlış hatırlamıyorsam 480 TL+KDV gibi birşeyler söyledi. Bunlara bir de işçilik eklenecek tabiiki.

Yani iki çürük parçayı değiştirmek yaklaşık 600-700 TL gibi bir maliyet tutuyor. +KDV

Sorum şu : Ben araçta orjinal parça kullanma taraftarı olan birisi olarak, bu parçaları orjinal olarak alıp aracıma takmak istiyorum.

**Bu iki parçayı aklı başında fiyatlarla almam mümkün müdür? Yoksa servisin dediği üzere 600-700TL' mi ödemem gerekiyor?

**Eğer durum böyle ise, bu parçaların çakmasını satan bir yan sanayi üreticisi biliyormusunuz, onu kullanmamı mı tavsiye edersiniz?

**Yada bildiğiniz bir çıkmacı var mı? Telefonunu bana iletebilirmisiniz?

**Ya da son alternatif olarak, bu çürümüş parçaları kullanmaya devam etmemi ve aracı o halde görüp her sorana Toyota'nın plastik kalitesini mi anlatayım?

Konuyla ilgili yardım ve yönlendirmenizi rica ederim.

Saygılarımla,
.................................

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Temmuz 20, 2011, 17:17:16 »
Herkese merhaba,
Uzun süredir takip ediyorum forumu ama üye değildim. Bu topictekileri okuyunca tekrar aklıma geldi, kızdım, Toyota'ya bir mail attım ve foruma üye olup sizle de paylaşayım dedim:

2003 Corolla'm var benim de. Aynı çürüme problemleri bende de vardı. Kendim motor meslek lisesi mezunu ve makina mühendisiyim. Uzun süre de otomotiv sektöründe çeşitli pozisyonlarda çalıştım.  Az çok bu işlerden anlayan ve el yatkınlığı olan birisi olarak çeşitli mühendislik (!) çözümleri üretip kullanıyordum. Fakat her gözüm iliştiğinde söyleniyordum tahmin edeceğiniz gibi.

Fakat bu topicte insanların, maliyeti 15-20 Kuruşu geçmeyecek plastik bir parça ve  5 TL'yi geçmeyecek bir anten çubuğu için kırk takla atıp birşeyler yapmaya çalıştığını görünce dayanamadım, yine sinirlendim...

Konuyla ilgili Toyota'ya bir mail gönderdim biraz önce, tamamını paylaşmayayım ama son kısmında konu ile ilgili görüş istedim. O bölümü aynen yazayım, cevap geldiğinde onu da sizinle paylaşırım :

..............................................................
......
.....
.....
Orjinal yedek parça kullanalım dedik, servis sadece çubuk için yanlış hatırlamıyorsam 87TL+KDV ücret söyledi. Alttaki plastik halka ise yokmuş, alt gövdenin komple değişmesi gerekiyormuş. Ona da yanlış hatırlamıyorsam 480 TL+KDV gibi birşeyler söyledi. Bunlara bir de işçilik eklenecek tabiiki.

Yani iki çürük parçayı değiştirmek yaklaşık 600-700 TL gibi bir maliyet tutuyor. +KDV

Sorum şu : Ben araçta orjinal parça kullanma taraftarı olan birisi olarak, bu parçaları orjinal olarak alıp aracıma takmak istiyorum.

**Bu iki parçayı aklı başında fiyatlarla almam mümkün müdür? Yoksa servisin dediği üzere 600-700TL' mi ödemem gerekiyor?

**Eğer durum böyle ise, bu parçaların çakmasını satan bir yan sanayi üreticisi biliyormusunuz, onu kullanmamı mı tavsiye edersiniz?

**Yada bildiğiniz bir çıkmacı var mı? Telefonunu bana iletebilirmisiniz?

**Ya da son alternatif olarak, bu çürümüş parçaları kullanmaya devam etmemi ve aracı o halde görüp her sorana Toyota'nın plastik kalitesini mi anlatayım?

Konuyla ilgili yardım ve yönlendirmenizi rica ederim.

Saygılarımla,
.................................

Gelişmeleri bildireyim dedim:

Bugün 20 Temmuz.

Müşteri Memnuniyeti, kalite falan filan lafları ağzından düşürmeyen Toyota'ya gönderdiğim maile gelen herhangi bir cevap olmadı. Tahmin ediyordum gerçi cevap gelmeyeceğini. Çeşitli vesilelerle daha önce bazı testlerim olmuştu bu konuda. Ama maalesef tatmin olmamıştım aldığım cevaplar ve hizmetlerden. Rutin ve basit konularda hemen aksiyona geçiyorlar ama "çözüm üretme" sözkonusu olduğunda cevap bile alamıyorsunuz. Ağır konuşmak istemiyorum ama en azından toyota'nın gözümdeki marka imajının sıfır olduğunu söylemek yeterli olur sanırım. Araç kalitesi iyidir, kötüdür, herkes kendince yorumlayabilir ama bu tip konularda çok kötüler.

Bundan sonraki aracım toyota olmayacaksa tek sebebi bu anlayış olacak.

Bu arada çok güleceğiniz başka bir şey anlatayım:
Toyota'ya mail gönderdiğim tarihlerde, internetten adresini bulduğum bir çıkmacıya da mail atmıştım. Ertesi gün cevap geldi. Ellerinde bu parçalardan olmadığını ve bu yüzden çok üzgün olduklarını bildirmişler. bununla birlikte adımı kaydetmişler, yakın tarihte ellerine geçerse hemen beni arayıp bilgi vereceklerini söylediler.

İşte müşteri ile ilgilenmek budur! Dünya devi Toyota ile oto sanayideki parçacı arasındaki anlayış farkını siz değerlendirin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Temmuz 20, 2011, 19:16:22 »
Atilla bey konuya yaklaşımınız ve duyarlı tutumunuz hoşuma gitti aynı sorunu bende yaşadım ve serviste aynı meblağlardaki tutarı duyunca olanca hız ve hararetle oaradan uzaklaşmıştım hiç bir ilerleme ve firma duyarlılığı değişmemiş en azından bir maille cevap vermeliydiler. :DUR: :DUR: :DUR: