0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
takoz Altınmıymış ?? herhalde altın olsa anca okadar fiyat eder
Vay anam vay Şimdi servisten fiyat adım sıkı durunAnten .................70tlAlıcı kısım ( takoz ) .................400tl Yuh desem ayıp olmaz herhalde.Biraz dışarı çıkıp hava alsam iyi olacak
Herkese merhaba,Uzun süredir takip ediyorum forumu ama üye değildim. Bu topictekileri okuyunca tekrar aklıma geldi, kızdım, Toyota'ya bir mail attım ve foruma üye olup sizle de paylaşayım dedim:2003 Corolla'm var benim de. Aynı çürüme problemleri bende de vardı. Kendim motor meslek lisesi mezunu ve makina mühendisiyim. Uzun süre de otomotiv sektöründe çeşitli pozisyonlarda çalıştım. Az çok bu işlerden anlayan ve el yatkınlığı olan birisi olarak çeşitli mühendislik (!) çözümleri üretip kullanıyordum. Fakat her gözüm iliştiğinde söyleniyordum tahmin edeceğiniz gibi. Fakat bu topicte insanların, maliyeti 15-20 Kuruşu geçmeyecek plastik bir parça ve 5 TL'yi geçmeyecek bir anten çubuğu için kırk takla atıp birşeyler yapmaya çalıştığını görünce dayanamadım, yine sinirlendim...Konuyla ilgili Toyota'ya bir mail gönderdim biraz önce, tamamını paylaşmayayım ama son kısmında konu ile ilgili görüş istedim. O bölümü aynen yazayım, cevap geldiğinde onu da sizinle paylaşırım :..............................................................................Orjinal yedek parça kullanalım dedik, servis sadece çubuk için yanlış hatırlamıyorsam 87TL+KDV ücret söyledi. Alttaki plastik halka ise yokmuş, alt gövdenin komple değişmesi gerekiyormuş. Ona da yanlış hatırlamıyorsam 480 TL+KDV gibi birşeyler söyledi. Bunlara bir de işçilik eklenecek tabiiki. Yani iki çürük parçayı değiştirmek yaklaşık 600-700 TL gibi bir maliyet tutuyor. +KDVSorum şu : Ben araçta orjinal parça kullanma taraftarı olan birisi olarak, bu parçaları orjinal olarak alıp aracıma takmak istiyorum. **Bu iki parçayı aklı başında fiyatlarla almam mümkün müdür? Yoksa servisin dediği üzere 600-700TL' mi ödemem gerekiyor?**Eğer durum böyle ise, bu parçaların çakmasını satan bir yan sanayi üreticisi biliyormusunuz, onu kullanmamı mı tavsiye edersiniz?**Yada bildiğiniz bir çıkmacı var mı? Telefonunu bana iletebilirmisiniz?**Ya da son alternatif olarak, bu çürümüş parçaları kullanmaya devam etmemi ve aracı o halde görüp her sorana Toyota'nın plastik kalitesini mi anlatayım?Konuyla ilgili yardım ve yönlendirmenizi rica ederim.Saygılarımla,.................................