Gönderen Konu: tüv türk eziyeti  (Okunma sayısı 1325 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
tüv türk eziyeti
« : Temmuz 08, 2009, 03:08:35 »
arkadaşlar lpg nin muayenesi için tüvtürk e gittim. öyle sıkı tutuyorlarki inanamadım. daha 5 ay önce muayeneden temiz geçmişti aracım.
lpg nin pompa yerinin kapağı eksik diye beni sanayiye yolladı adam.birde motor numarasını okuyamamış mış da  ;) adam onu da okut gel dedi onunla ilgili tesbit formu ile birlikte. gittim fiat servisine. baktım ki onlar da bulamaycaklar. dedim ki arkadaş zaten eski ruhsatta yazıyordu onu aynen yazalım benim acelem var. tamam dediler yazdı kaşeyi bastılar. ben de işim halloldu diye sevinirken bir de 30 lira para istemezlermi...
resmen çıldırdım ya. adammı soyuyorsunuz falan filan admla bayağ bi tartıştık.  neyse ordan o şekilde çıktım ta 15 km yola gidiş geliş 30 km de yok yere gitmek zorunda kaldım. ne rezalet yaşadım anlatamam. bu muayene noter sızdırmazlık şöforler odası falan filan derken insanın resmen kanını emiyorlar ya.
benim şüpelendiğim şeyse şuydu. bilmiyorum siz ne dersiniz ama beni servise gönderen tüv görevlisi servisle anlaşmış gibi geldi bana. günde 3 araba gönderse oraya motor numarası tesbit için 90 lira eder. ayda 2700 lira. eğer şüphem doğruysa Allah bunların belasını versin derim. inşallah yedilkleri haramlar kursaklarında kalır...
şuanki aracım "tabanvay"

Toyota Club Türkiye

tüv türk eziyeti
« : Temmuz 08, 2009, 03:08:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
Ynt: tüv türk eziyeti
« Yanıtla #1 : Temmuz 08, 2009, 03:15:55 »
    Pekte eziyet görünmüyor gayet normal gönderdikleri yerler... (@muayene noter sızdırmazlık şöforler odası falan filan)  Ayrıca daha yeni takılan lpg nin neden pompa kapağı yok?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 08, 2009, 03:24:54 »
işte orda sorun var dostum. lpg yi takan adamın da kabahati var. o parçayı es geçmiş. bu gün benim yaşadğım sıkıntıyı sen yaşasaydın böyle söylemezdin. benim demek istediğim şey genel olarak insanı kaz gibi yonuyorlar. heryerde para para para. vere vere bunaldık ya. 600-700 civarında masraf. ben bu vergi sistemine kızıyorum kardeşim ya.
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Temmuz 08, 2009, 03:26:37 »
o zaman o ustayı bi güzel ....

Vergi sistemine gelinceeeee :D dicek bişe yok :D Hertürlü alıyolar kaçarımız yok artık :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 08, 2009, 03:28:33 »
anladımki, bu araba işi zengin adamın işi arkadaş...
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Temmuz 08, 2009, 03:31:17 »
Tüvden çıktık nerelere geldik :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 08, 2009, 08:27:34 »
tüvtürk'ten başka gidecek kapımız kalmadı :( hepimizin gideceği yer oralar :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 10, 2009, 14:37:14 »
600-700 civarında masraf. 

ceyhun bu masrafların açılımını yazabilir misin? malum birkaç ay sonra benim 2 yıllık muayene doluyor.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 10, 2009, 15:06:03 »
Valla bundan sonra muaynesi bitmiş araba almamak lazım :)
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 10, 2009, 15:08:09 »
Ceyhun kardes bende görev yaptıgım yeerde  yaptırdım hiç eziyet cekmedım..Motor nosunu okuyamaması hafıf kusur olarak geciyor..Benım aracınkınıde bulamadılar..Ayrıca lpg nın ruhsata işlenmesi 2 gün sürdü ayrıca ruhsattaki bankanın rehin yazısıda kaldırıldı hicte yorulmadım..(tescilin baskomiseri elini incittigiinde film cekmıstım ordan tanıstık :)   )
Kardes lpg yı taktıktan sonra projenle birlikte söförler odasına gidiyon EK:1 belgesi alıyon(25 tlydı herhalde).
Sonra Makine Müh.odasına gidip sızdırmazlık oluyon oda 25 -30 du..
Ordan  Tüve gidiyon 120 tl verıyon muayenı yapıyorlar..Sonra Trafık tescile gelip 70 tl ruhsat yapragı için para veriyon..Toplamda 240 tlyı buluyor..Sen 600 700 nere verdın kardes..Bi yere gittinde habermi etmıyon..Ayrıca gene mardin tarafına yolun düşerse beklerim gecen resimlerini gördüm..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 10, 2009, 15:11:23 »
Bu pompa kapagi dedigin simit deponun üstünu kapattıklari plastık mı..O konuda montajı yapan ustalara bir dal istersen..Birde motor nosunu sen okumana ragmen 30 tl senden alan fiata ..Kardesim sen böyle yapmazdın ama kafan iyice dalmış bellii..
2011 d4d Corolla