Gönderen Konu: Bir Clio Kullanıcısının Kullanım maliyeti ve Servis hakkındaki görüşleri  (Okunma sayısı 10346 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi

Ooo uzun yolda Reno 12 bagajından arkadaki araçlara hareket çekmemiş birine ben çoçukluk yaşamış demem. :dance: :rofl: :hurra: :rofl: :hurra:

Ben ailenin terbiyeli büyük çocuğu olduğum için Reno 12 bagajından arkadaki arabalara nah yapamamıştım, içimde kaldı, hep kardeşim yapardı evin küçüğü olmanın rahatlığıyla.
:dance: :rofl: :hurra: :rofl: :hurra:
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
ya konforu iyi bulan arkadaş ya toyotaya binmemiş yada konfor anlayışı birazcık değişik.bizde bu arabamızı almadan önce baktık bu kadar basit biçimsiz bi araç olamaz arkadaşlar.helede yeni çıkan megane 2 serileri hiç görmüyorsam günde 2 tane görüyorum ve sagdan darbe yemiş oluyor.bizim şeflerin birinin kangosunu götürdük iskenderundaki servise 4 tane megane vardı ve hepsi sagdan darbeli ya dedim usta neden bunlar hep sagdan darbe alıyor abi dedi buraya gelen bütün megane 2 ler böle frenaj hatasınından bahsediliyor.hatta bi keresinde osmaniyenin ayran mıntıkasında bir lokantada yemek yerden gözümüzün önünde bir megane döndü ve gümm sonuçta bir fransız arabası hiçççç sevmem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
Ben ailenin terbiyeli büyük çocuğu olduğum için Reno 12 bagajından arkadaki arabalara nah yapamamıştım, içimde kaldı, hep kardeşim yapardı evin küçüğü olmanın rahatlığıyla.
:dance: :rofl: :hurra: :rofl: :hurra:

:D :D :D

O sizin grup sözcüsüymüş Tİmuçin abi o kadar olur :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
bana 2000 model renault verseler 96 xeı mi vermem servislerle akraba olmaya niyetim yok :D araç 2 yıldır bende 1 kez servise götürdüm 600 tl verdim yıla böl 300 aya böl 25 tl bakım maliyeti ve servislik sorunumda yok şükür o 25 tl 12.5 düşer bence aylık bakım maliyeti corolla 12.5 tl hesapta hata yapmışsam uyarın lütfen ama hata yaptığımı sanmıyorum.Artı bu sene sonunda vergi indirimine giriyorum 214 yerine 84 tl ödeme yapıcam yani 130 tl karda olucam o 130 tl yede arabaya aksesuar alırım artık koltuk kılıfı falan:D sizce aracınızın aylık bakım maliyeti ne kadardır arkadaşlar bence 15 tl civarı sizce:)
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
bana daha çok bu yazıyı yazan kişinin bedeviliği gibi geldi, ya da bilmiyorum ama ikibuçuk yıldır 99 model megane 1.6 8v kullanıyoruz, şimdiye kadar bir kez fren balatası=200 TL bir kez triger kayışı= 350TL ve bir kez de benzin pompasına giden elektrik kablosunun hasar görmesi sonucu 20TL toplamda 570TL masraf(!) çıkardı, onun haricinde de en ufak bir sorun yaşatmadı sağolsun, toplamda 40.000 km yaptık şimdilik, böyle giderse bi 50-60 bin km daha yaparız, buarada elektrik arızası harici işlemler yetkili servislerde yapılmıştır, sıradan bir 10.000 bakımı maliyeti yaklaşık 110 TL buluyor zaten (70TL yağ parası)...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Kısaca ve net bir tespitimi aktarmak istedim, 77 model Renault 12 rölantide çalışırken vites kolu tırım tırım titrer,aynı nahoş görüntü 2009 model megane II'de de mevcut :) adamlar inat ettiler o vites kolunun altına bir burç koymamak için,gurur meselesi yaptılar :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 125000
  • Model Yılı: '14
  • 3 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
Arkadaşın Megane sağ arka kapı perdesi bozulmuş tamirini yaptıramadık. Aksarayda aradık arkadaş 50 TL ise alma 20-30 TL ise al dedi. Bulamayınca servise sorduk. 453 TL deyince şaka yapıyorlar sandık inanamadık. ve almadık. Perde yaylı, kapının içinden çıkıp camın üst kısmında küçük bir kanca var oraya takılıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir kere TOYOTA, hep TOYOTA
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
2004 yılında corolla sol e 34.500 lira vermiştim.

* bugün 2004-2005 corolla sol ün ankara piyasası 28.500 - 19.499 arasında değişiyor.

* 2004 yılında yakın akrabam megane diynamic i 41.000 liraya almıştı ( full + full ).
bugün 2004-2005 megane diynamic in ankara piyasası 28.750 - 18.500 arasında değişiyor.

6 yılda kimin daha çok değer kaybettiği ortada. :wacko:

2004 yılında renaultta inanılmaz bir sıra vardı. cebimizde parayla ankara mais e gitmiştim yüzüme bile bakmamışlardı.  Çok da bilerek almamıştım Toyota yı ama, aradan geçen yıllara bakın fark ortada.

birisi iyi sayılacak bir arabayken, diğeri adeta cumhuriyet altını. :alkis:

* : kaynak sahibinden.com
Yumuşak huylu isem kim demiş uysal koyunum; kesilir belki ama çekmeye gelmez boynum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
murat bey bide şöyle değerlendirelim 96 model toyotalarla 96 model renault ları kıyaslayalım hangisi az yıpranmış piyasaları ne kadarmış hangisinin parçası daha uzun ömürlüymüş ben tüm samimiyetimle söylüyorum gerçekten bana 2000 model megan versinler değişmem kendi aracımla artı hiçbir 96 veya 98 ranault ne kadar temizde olsa 17-18 alıcı bulazken toyota ya bu fiyatlarla alıcı çıkıyor aradaki bariz fark açıkça ortada.Meganların tek iyi tarafı altı yüksek o kadar.KISACA TOYOTA DEDİĞİNİZ GİBİ CUMHURİYET ALTINI :D
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 1 kere teşekkür edildi
2006 model Clio mu geçen hafta Toyota alana kadar kullandım. Gerçi oda garaj arabası sayılır. Geçen hafta sattığımda 39,000 km deydi. Başımı ağırtmadı hiç. Çok memnun kaldım arabadan.

Ama bunu araç için söylüyorum. Gel gelelim servise. Gerçekten çok pahalıydı. Ben şimdi Toyota bakımlarının fiyatlarını öğreniyorum sizlerden. Clio için bazı bakımlar daha pahalı idi. Ve fiyat konusunda hiç uardımcı olmuyorlardı. Anladığım kadarı ile Toyota da bazı durumlarda biraz yardımcı oluyorlar.

Reno servis fiyatlarından kesinlikle çok şikayetçiyim.

Sevgiler,
2011 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Balık ve Toyota"
  • 1 kere teşekkür edildi
Eski bir clio kullanıcısı olarak çok abartılı bir yazı olduğunu düşünüyorum,
yaklaşık beş yıl kullandım, buji kablosu ve kaptör tutucu dışında bir sorun çıkarmadı.
Son periyodik bAkımına 150 tl vermiştim yetkili serviste
.............."Önce can güvenliği".................
         2011 Corolla 1.6 M/T Elegant
     .........Toyotayı çok sevdi:-)........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 1 kere teşekkür edildi
Bir bölümü tekrar aktarayım ki senelerce kullandığım Clio ya haksızlık etmiş olmayayım. Ben arabamdan çok memnundum. Hiç başımı ağırtmadı hiç sorun çıkartmadı. Canavar gibiydi

Ama servislerinden hiç memnun değilim. Ben son bakımına 250 TL ödemiştim. Bir kere de yağ damlıyordu durduk yerde. Sorduk yetkli servise kelepçemi ne değişmesi lazım dedi bende sandım 20-30 TL lik birşey. 190 TL dedi. O ne ya altın kelepçemi dedim?

Bir kere arabamı verdim öğlen alırsınız dediler olmadı, akşam alırsınız dediler olmadı, ertesi güne kaldı. Bende dedim ki araba lazım bana. Merak etmeyin beyefendi sizi mağdur etmeyeceğiz araba vereceğiz bir günlük. Verdikleri araba belki aylardır yıkanmamıştı, pislik içindeydi. İçi mazot falan kokuyordu ve benzin ışığı yanıyordu.

Ve bir husus daha 3-4 kere bakıma girdi periyodik. Bir keresinde bile küçük bir jest, kampanya vs. hiç bir şey görmedim. Kuruş indirmediler.

Bunlar tüm servisleri bağlamayabilir. Ama işin o kısmı da beni bağlamaz. Ben bu hizmeti aldım.

Abartılı veya değil ama ben tüketici olarak böyle düşünüyorum. Tabii ki sizinde düşüncenize saygı duyuyorum. Sonuç olarak arabamdan çok memnun kaldım. Ama Renault servislerini hiç sevmiyorum ve fiyatlardan memnun değilim.

Saygılar,
2011 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra