biz burjuvaydık ama arabamız yoktu mahallede 56 şevrole taksi vardı ona binerdik.... 
Hande Hn. ama reno bir başka
bi de eniştemin anadolu vardı... adam bakkala anadolla giderdi....
benim çevremde hiç reno olmadı...

hiç reno bagajına binemedim çocukken...
zaten Renault'un türkiyedeki marka imajı varsa oda eski modellerden kaynaklıdır.Oyak'ında etkisi tartışılmaz.nerede eski r25'ler!!!
Tüketici ciddi olarak bilinçsiz.birçoğu eğer gerçekten iyi bir otomobil aldıysa şansına almıştır yada aksi durumu.
Valla reno kelimesini duyup da çok eskilere akarsam benim aklıma çocukken stationwagon'ların bagajında yaptığım yolculuklar geliyor
Ne büyük keyif alırdık 
sizin için reno sözcüğü eski olabilir ama benim için hala eskimedi. çünkü babam hala 77 model s.w. reno ya biniyor. Öyle biniyorki araba 77 model olmasına rağmen hala ilk günkü gibi. arabanın motoru yıpranacak diye lpg'yi bile geçen yıl bizim zorlamamızla taktırdı.

çakıl taşının üzerinden bile durup 1. vitese takmadan geçmez. araba 4 vites olmasına rağmen sabırla izmir-tokat arasını kaç defa katetti. Bende diyorum ki; sen bir toyota alsan ömür boyu kullanır daha sonra torunlara miras bırakırsın

diye. Şimdilik arabasın da en küçük sorun yok. Bu gidişle 10 yıl daha masraf etmeden biner gibi duruyor.
Eski Renault'larda teknoloji olmadıgından pekte bir sorun çıkarmıyorlar.Yoksa bizim de ilk arabamız 87 model TS modeliydi.Tatillerde köyede gittiğimiz için birebirdi.Kaçi gibi gitmediği yer yoktu.O 12 modelleri inanın ki Clio'dan kat be kat rahat.Ama şimdi günümüz araçlarından konuşursak eğer 19,Clio,Broadway gibi modeller pekte binilebilecek arabalar değil.Her ne kadar 12 modellerine "Uçan teneke" denilsede esas "uçan teneke" bizzat 9 ve 11 serileridir.
Bence binilecek iki modeli varsada biri Safrane diğeride eski Laguna'lardır...
özcan abi bizdede r25 vardı oda hakkını veriyor.çok emeği var bende

safran la laguna arasına alalım onuda
Ya bi de gördüğüm 10 tane Megane'ın 7'sinin MEGANE yazısındaki E harfi düşmüş oluyo. MEGAN yazıyo yani. Acaba bazı kaz kafalılar yanlış yazılmış diye son harfi bilerek mi söküyolar nedir
biz burjuvaydık ama arabamız yoktu mahallede 56 şevrole taksi vardı ona binerdik.... 
Hande Hanim, o zamanlar iyi araba yapilirmis. 1956 model Pontiac Bonneville enjeksiyonlu ve 4 otomatik vitesliymis.
özcan abi bizdede r25 vardı oda hakkını veriyor.çok emeği var bende
safran la laguna arasına alalım onuda
E Renault 25'i alırsak 21 Concorde'u da alalım aralarına..
videoyu açamadım ama r21 lerde efsane araçlardır.zamanında kafa çevirilirdi bunlara.
özelliklede bu izleyemediğim video r21 uçma videosuysa:D o videoyla tanınır kendileri
bizim arkadaşda 2000 model clio var HB 1.4 RTA parçası bence ucuz ve araçtan memnunuz aslında şimdiye tek bir sıkıntımız olmadı zaten araç 55.000 de ilk sahibiyiz

sizin araç modelli olduğu için belki parçası pahalı olabilir.Peugeot partner da var 2006 combivan onun parçası biraz pahalı
bizim işyerinden iki kişi reno megan aldı 2000 model yani gel senin 96 xeı nle takas yapalım desinler üste para isterim
Eskiden önden çekişli araba olarak bi reno vardı ve "Zaman Reno'yu haklı çıkarır." diye bir reklam sloganları vardı. Kastedilen önden çekişli olması mıydı bilmem ama o konuda hakikaten zaman renoyu haklı çıkardı.

.
Aslında fransızlar iyi mühendisler yetiştirir fakat iyi araba üretmek konusunda yeterince hevesli davranmıyorlar. Ticari düşünüyorlar. Sağlamlık abidesi peugeot 504'ün üretimden kaldırılma nedenini biliyor musunuz? Yeterince yedek parça satılmadığı için üretimden kaldırmışlar. İsteseler yarın o şasiyi, o yayları o frenleri kullanırlar, direkt alman ligine girerler.. Ama öyle bi dertleri yok. İşte Renault'nun elinin altında kapı gibi Nissan var, motor mu yapamayacak, şanzıman mı yapamayacak,, Tabir caizse domuz gibi yaparlar da.. bu adamların problemi teknoloji değil.. Karakter sorunları var.
(Firma kültürü anlamında söylüyorum.. Irkçılık yaptığım sanılmasın..)