Gönderen Konu: 2000 toyota corolla terra klima rölanta sorunu  (Okunma sayısı 3401 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
2000 toyota corolla terra klima rölanta sorunu
« : Temmuz 06, 2009, 19:21:34 »
1 saatlik yoldan geldim klima çalışırken soğutması normal ikinci kademede çalıştırdım. Varıcağım yere geldiğimde ışıklarda durdum araba istop etti klima bu kadar zorlarmı özellikle uzun yollarda,sonra benzine geçirdim tekrar klimayı çalıştırdım bu defa ışıklarda durdum rölanta baya düştü ama sonra kendini toparladı 9 larda çalışmaya başladı araba bu defa istop etmedi.(bu arada arabanın aküsü bitmiş yeni değiştirdim) bununda faydası zararı olurmuydu arabaya çünkü önceden motor baya zorlanıyordu şimdi sanki biraz daha iyi yada bana öyle geliyor.Arkadaşlar başınızı fazla ağrıtmayayım sorunum klima gazından bahsediyorlar arabayı aldğımdan beri baktırmadım ama soğutması iyi sadce araba durduğunda  düşüyor ve polen fiilitresi diyorlar bunlardan kaynaklanan sorun olabilirmi? uşakta toyotanın servisi yok nereye göstericeğini şaşırıyor insan

Toyota Club Türkiye

2000 toyota corolla terra klima rölanta sorunu
« : Temmuz 06, 2009, 19:21:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
Ynt: 2000 toyota corolla terra klima rölanta sorunu
« Yanıtla #1 : Temmuz 15, 2009, 10:56:45 »
Merhaba,
Akünün bunlarla ilgisi biraz var ama tam değil. Şöyle ki; benim akümde zayıfladığında araç park halinde, rolantide çalışıyor. 4'lü flaşörleri yaktığımda lambaların yandığı anda devir düşüyor lambaların sönük olduğu anda rölanti normale dönüyor. Eski BEDFORD kamyonlar gibi hırn hırn hırn şeklinde sistematik çalışıyor. Bende 2000 Model yuvarlak farklı olandan var. Otomatik jikleli. Klimanın kompresörü çalışacağı zaman rölanti 1000 devire çıkıyor. kompresör devreden çıkınca 700 devirlere düşüyor. Bugüne kadar rölantide çalışırken hiç bir nedenle stop etmedi.
Bence gaz -hava karışım ayarlarını ve otomatik jikleyi kontrol ettirseniz fena olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 15, 2009, 15:08:42 »
  Aracınız Lpg li ise bence de ayarlarına baktırmakta fayda var.
 Klimanın da gaz kontrolü (soğutma vs.) yapılabilir. Eğer soğutma iyi ise sorun olmaz. Eğer eksik klima gazı varsa ya eklemek, ya da değiştirmek (duruma göre) gerekir. Polen filtresi pislenmiş ise bence zaman kaybetmeden değiştirmelisiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 20, 2009, 23:25:18 »
bende polen filitresi yokmuş motorcuya baktırdım bu arada klimaya baktırıcam dediğiniz gibi bir sorun olabilir geçenlerde izmirden geliyorum aşırı rüzgar var 90 üzerine çıktığımda arabada sallanma meydana geldi kliamda çalışıyordu acaba klima yaparmı röt balansınada baktırdım yeni yapılmıştı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 21, 2009, 08:23:46 »
bende polen filitresi yokmuş motorcuya baktırdım bu arada klimaya baktırıcam dediğiniz gibi bir sorun olabilir geçenlerde izmirden geliyorum aşırı rüzgar var 90 üzerine çıktığımda arabada sallanma meydana geldi kliamda çalışıyordu acaba klima yaparmı röt balansınada baktırdım yeni yapılmıştı

Klima ile uzaktan yakından ilgisi olamaz. Rüzgarın şiddetine bağlı olarak aracın yüksekliği, yere basışı gibi faktörler belirler bunu.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #5 : Temmuz 21, 2009, 14:35:30 »
bende polen filitresi yokmuş motorcuya baktırdım.

Çok afedersiniz bende kesin emin değilim ama sizin arabada polen filitresi var. ve yine yanlış bilmiyorsam torpidogözünün içinden ulaşılıyor. Orjinal servisler bu konuda size rahatlıkla bilgi verebilir :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 25, 2009, 16:37:37 »
benim gösterdiğim yer prjinal servis değil ama motorcuydu torpido gözünün altına baktılar bulamadılar bunda poln filitresi yok dediler polen filitresi içeriye toz almamayla ilgiliymiş sanırım öyleyse fazla gerek yok taktırmaya gerek varmı? klimaya baktırdım arkadaşım otomatik gazına yağına baktılar gaz eksikmiş yağ hiç yokmuş hepsini kattırdım şimdi gerçekten araba çalışırken klimayı çaıştıryorum arabada sallanma olmuyor rölanta düşüyor ama herhalde yağı alınca düzeldimi ne! yalnız bakan arkadaş ayrı bir zamanda kompresörünede bakalım dedi yağsız inşallah birşey olmamıştır dedi