Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Ocak 31, 2026, 23:14:19
Lütfen başlıklarda da
BÜYÜK HARF
kullanmayalım!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Garaj
»
Araç İçi Ekipman (ICE)
»
Konu:
Ses sisteminin araç elektriğini düşürmesi
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: Ses sisteminin araç elektriğini düşürmesi (Okunma sayısı 3980 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Araç: Başka Marka
Kan Grubu: ---
Kilometre: 140000
Model Yılı: '10
4 kere teşekkür etti
7 kere teşekkür edildi
«
:
Temmuz 06, 2009, 14:52:22 »
SA.Abiler bizim bir arkadaşın tipo su var bunda 1000w lık kabinli buffer 1600wlık anfi ve ek 2 ses 2twter var bas vurduğu zaman aracın neredeyse bütün elektriğini sömürüyor araç resmen müziğin temposuna gerek motor devri gerek aydınlatmayla uyum sağlıyor.bunu nasıl giderebiliriz.
Toyota Club Türkiye
«
:
Temmuz 06, 2009, 14:52:22 »
(Gizli Üye)
TcT Teknoloji Müdürü
Kan Grubu: A+
Kilometre: 10300
Model Yılı: '23
424 kere teşekkür etti
983 kere teşekkür edildi
Ynt: Ses sisteminin araç elektriğini düşürmesi
«
Yanıtla #1 :
Temmuz 06, 2009, 14:55:29 »
amplifikatöre giden kablolar ucuz ve/ya ince seçilmiştir. 4awg kalınlığında kablo kullanılırsa ve akü sağlam ise problem kalmaz.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
4 kere teşekkür etti
7 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #2 :
Temmuz 06, 2009, 15:04:33 »
kablolar son derece sağlam ve kalın hatta gereğinden fazla kalın o kablolarla disko bile kurulur.aküde bir sorun olabilir bakmadım.Araç apartmanın önündeydi gidince bakarız.
(Gizli Üye)
ゴールドメンバ
E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
Araç: Yaris
Kan Grubu: A-
Model Yılı: -
482 kere teşekkür etti
760 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #3 :
Temmuz 06, 2009, 15:27:47 »
Kabloyla alakalı değil Alper , zaten kablolar zayıf kalsaydı direk yanardı,
Yapmanız kereken araca en az 1,5 Faradlık kapasitör takmak buda kesmez ise ikinci bir akü ugulaması gerekir ki yüklü tesisatlarda bu aküler 2 dende fazla olabilir.
http://www.meka-shop.com/phonecar-kapasitor-polar-farad-volt-p-212.html
Corolla E12 MK9 Facelift 3ZZ-FE :
http://www.cardomain.com/ride/2922589/2005-toyota-corolla/
Yaris XP13 D4D MMT :
http://www.cardomain.com/ride/4008460/2012-toyota-yaris/
(Gizli Üye)
TcT Teknoloji Müdürü
424 kere teşekkür etti
983 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #4 :
Temmuz 06, 2009, 15:33:12 »
bahsedilen güçlerde akü, şarj dinamosu sağlam ve kablolar doğru seçilmiş ise kapasitör gerekmemesi lazım. Benim kendi kurduğum iki sistemde de çift anfi var, biri ön komponentlere bağlı, diğeri subwoofer'a bağlı ve iki sistemde de kapasitör kullanmıyorum.
Ayrıca akünün eksi kutubundan şaşe'ye giden kabloya da takviye yapmanızı tavsiye ederim. Genellikle göz ardı edilen kısa bir kablodur ama orjinal hali ince kalır.
Bu arada anfi'nin 1600W olması veya subwoofer'ın 1000W olması pek birşey ifade etmiyor, anfinin RMS gücünü bilmemiz gerekiyor. Bahsettiğin cihaz tahminen JBL GT4 besleyen bir anfi.
İnsanlar 10'a ayrılır
(Gizli Üye)
ゴールドメンバ
E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
Araç: Yaris
Kan Grubu: A-
Model Yılı: -
482 kere teşekkür etti
760 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #5 :
Temmuz 06, 2009, 15:57:12 »
Alper 1000 Watlık basın RMS değeri yaklaşık 400 ila 600 arasındadır, eğer componentlerde güçlü ise farların elektriğinden bas vurunca düşen voltaj hissedilir, arkadaş foruma girip daha detaylı bilgi verirse bizde daha detaylı yorum yapabiliriz, ama öyle bi anlatmışki motorun rolantisine kadar
kapasitör şart bence
Corolla E12 MK9 Facelift 3ZZ-FE :
http://www.cardomain.com/ride/2922589/2005-toyota-corolla/
Yaris XP13 D4D MMT :
http://www.cardomain.com/ride/4008460/2012-toyota-yaris/
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
4 kere teşekkür etti
7 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #6 :
Temmuz 06, 2009, 16:09:56 »
abi buffer 475 RMS yazıyor anfi 1600w watt dda gerisini hatırlamıyorum markası jbl değildi bsh li birşeydi çok uzundu aklımda kalmamış -kutupta takviye değilde araçlarda performans tipi kablolar var bujiler için falan akünün kablolarıda aynı şekilde.
(Gizli Üye)
TcT Teknoloji Müdürü
424 kere teşekkür etti
983 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #7 :
Temmuz 06, 2009, 16:12:40 »
Güven bana Mesut, kapasitör pazarlamacıların bize yutturmaya çalıştığı gereçlerden biri
Benim Corollada Rockford P3 var, 500W rms bir anfi bağlı, bir de ayrıca 240W rms komponent anfisi var. Uzun uzadıya test ettim ben rölantide, rölantide klima + farlar açıkken, klima + farlar + 4 cam birden açılıp kapanırken vs... multimetre ile ölçtüm, teypteki voltaj göstergesi ile ölçtüm, hatta osiloskop bağladım ölçtüm. Bir kere akü 10 yıllık zaten ve yavaştan ölüyor. Normal şartlarda hiçbir problem yok, bendeki tek problem cam motorları ve anahtarların kontakları eski olduğundan camlar açılırken veya kapanırken zorlanma fark ediliyor. Ki bunu da kapasitörle çözmek imkansız, çünkü cam motorları sürekli akım çekiyor.
Vectra'daki sistemde benzer ama biraz daha düşük güçlü. Onda komponentlere 470W rms gidiyor, subwoofera ise 250W rms. Vectra'nın şarj dinamosu nasıl bir illetse 15.5V falan normalde, onda hiçbir sorun yok.
Arda ne kadar performans tipi desen de, her ustaya güvenilmez, kontrol etmekte yarar var
Big3 terimini google'da arat mesela. Dediğim kablonun dışında şarj dinamosu -> Akü+ ve Akü- -> motora şase kabloları da takviye edilince en sağlam sonucu verir. Ancak bunlar genelde açıkta olmadığı için takviyeleri zordur ve genelde bizim ustalar zor işleri sevmezler.
İnsanlar 10'a ayrılır
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
4 kere teşekkür etti
7 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #8 :
Temmuz 06, 2009, 16:18:53 »
abicim senin yaptığın testleri bizim arkadaşın aracına yapsam değil klima far rolanti araba biter dökülür.Aklıma gelmişken araçta anfi arka koltuğun arkasına monteli yapışım ve 30 dk tur atıyoz dışarda geldiğimizde anfiye el değmiyor.
(Gizli Üye)
TcT Teknoloji Müdürü
424 kere teşekkür etti
983 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #9 :
Temmuz 06, 2009, 16:24:42 »
sesi çok açıyorsunuz o zaman
Bahsettiğin cihazların tam marka ve modelleri olmadan nasıl bir ayar veya alt yapı olması gerektiğini veya nasıl sonuçlar alınabileceğini söyleyemem.
İnsanlar 10'a ayrılır
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
4 kere teşekkür etti
7 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #10 :
Temmuz 06, 2009, 16:30:10 »
Alper abi arkadaş seti izmirde döşetmiş şöle bir baktımda döşenme şekline sıradan birşey gibi görünmüyor kablolarından tutun kabininde kadar hepsi setler için özel yapım sigortaları kabloları falan.sesi çok açmıyoruz teyb kenwood un max 35 biz en fazla 15 de dinliyoz.
(Gizli Üye)
TcT Teknoloji Müdürü
424 kere teşekkür etti
983 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #11 :
Temmuz 06, 2009, 16:41:56 »
Zaten söyledim, normal şartlarda elektrik sisteminin zorlanması mümkün değil. Şarj dinamosu en az 60-70amper olması lazım. Kenwood'un hangi modeli olduğunu bilmiyorum, zaten tecrübem de yok Kenwood anfiler ile. 15'te dinliyoruz diyorsun ama anfi gain'i fazla açılmışsa bu da pek birşey ifade etmez, bence birine gösterin en kısa zamanda.
İnsanlar 10'a ayrılır
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
4 kere teşekkür etti
7 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #12 :
Temmuz 06, 2009, 16:46:51 »
Ahh ahh keşke bulunduğum memlekette elektronikten anlayan yada teyblerden anlıyan biri olsa bizim corollayı teybi kışın hiç elektirik almıyor diye götürdük adam teybi sökmeyi bilmiyor.Getirdi bi düz tornavida soktu yandan çıkarmaya çalışıyor dur be abicim dedim aldım söktüm al dedim baktı valla anlamadım dedi geri taktım
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Araç: Auris
Kilometre: 56000
Model Yılı: '11
2 kere teşekkür etti
13 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #13 :
Temmuz 06, 2009, 23:59:19 »
Alper bey'e katılıyorum. Sırası ile sorunu bulana kadar ilk önce Şarj dinamosu ile aküyü bir oto elektrikçisine
kontrol ettirin. Sorun çözülmezse kablo ve bağlantıları ile en son olarak amfinin ayarlarına baktırın.
Yanlış anlamadıysam amfiniz boschmann marka. Boschmann amfi ile bir adet woofer'ın normal şartlarda kapasitör
istememesi gerekiyor.
Amfinizin aşırı ısındığından bahsetmişsiniz. Bağlantılarda ve ayarlarında sorun yoksa amfinin ısınması normaldir. İyi bir afmi zaten aşırı ısındığında veya sistemde bir sorun varsa kendini kapatarak korumaya alır.
İnşallah sorununuzu çözersiniz. kolay gelsin.
Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye! ***TOYOTA Auris 1,33 Comfort ( 2011 ) ***
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
4 kere teşekkür etti
7 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #14 :
Temmuz 07, 2009, 14:23:45 »
boschmann dı evet kapasitör istememsi gerekiyor gerçektende hani jbl jl audio pioonerr sony falan bile çok yüklenince istiyor bunun istemesi beni çok şaşırrtı galiba akünün gücünden kaynaklanıyor.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
4 kere teşekkür etti
7 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #15 :
Temmuz 28, 2009, 16:10:57 »
Evvet sonunda sorun çözüldü akü sıfır gibi görünüyordu fakat nasıl olduys ölmüş geçenlerde evin önündeyiz gezmek için çıkcaz arkadaşı bekliyoz müzik dinliyoz tabi bu arada bi baktık 5dk ya akü bitti.Arabayı vurdurup çalıştırdık
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Toyota Club Türkiye
»
Garaj
»
Araç İçi Ekipman (ICE)
»
Konu: