0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Direksiyon kutusu içinde tıkırtı burcu mevcut. Bu burc asınınca bu ses meydana cıkıyor. Serviste burcu değiştirmiyorlar. Komple kutuyu değiştiriyorlar. Dısarıda özel servisler konuyu su sekilde çözüyorlar. Direksiyon kutusu sökülüyor. İçindeki burc cıkarılıp tornacıda aynısı yaptırılıyor. Tekrar yerine monte ediliyor. Sorun düzeliyor... Maliyeti 250-300 tl alıyorlar.
Avni Bey,Direksiyon kutunuzdan yağ sızıntısı (ATF yağı, kırmızı renkte olur genelde) varsa eğer başınız dertte demektir.Direksiyon kutusu tamiri yapan yerler var ancak asla eskisi gibi veya yenisi gibi olmuyor ve sadece bir yıl garanti veriyorlar, bir yıl sonrada aynı sıkıntıları yaşamaya tekrar başlıyorsunuz.Servis zaten asla tamir yoluna gitmez ancak orjinali ile değiştiebilir, buda oldukça maliyetli olur yaklaşık 750 TL civarı.Eğer kırmızı bir yağ sızıntısı yoksa bence kutuda sıkıntı da yoktur.Ön takıma baktırın derim.Eski aracımda direksiyon kutusu problemini bende yaşamıştım ve benim için çok kötü bir tecrübeydi.
lastik havalarını biraz düşürün derim. çözümü yok, ben çok araştırdım
bu arada bizim direksiyonlar elektrikli.
bahsi geçen direksiyon kutusunun servis fiyatı 1300 tl arkadaşlar.üst direksiyon kutusundan bahsediyorum tabiiki...çare yok tek çare değiştirmek ve 1 yıl sonra aynı tıkırtıyı tekrar duymak şartıyla...
Hacım nerdesin sen ya görünmüyorsun Şaban abi
Şaban abi süpersin vallahi.5 gün erkenden işbaşı ha. Bir insan işine ancak bu kadar aşık olabilir...