Gönderen Konu: 2005 toyota corolla terra direksiyon da tıkırtı  (Okunma sayısı 14274 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
2005 toyota corolla terra direksiyon da tıkırtı
« : Temmuz 05, 2009, 10:58:56 »
merhaba  arkadaşlar 2005 toyoto corolla terra sahibiyim aracım 40000 kmde bozuk yolda direksiyonda hissettiğim tıkırtı var gösterdiğim usta direksiyon kutusu arızası dedi başına gelen varmı direksiyon kutusu değişimi büyük külfet bu parçanın tamiri ayarı biseyi yokmudur lütfen yardım

Toyota Club Türkiye

2005 toyota corolla terra direksiyon da tıkırtı
« : Temmuz 05, 2009, 10:58:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: 2005 toyota corolla terra direksiyon da tıkırtı
« Yanıtla #1 : Temmuz 05, 2009, 18:20:26 »
avni bey önceliklle isminizi tanışma böliminde görmedik. onu söylemek istiyorum.
soruna gelince boşverin bence çok rahatsız edici bir tıkırtı veya ses değilse sürün gitsin.
ben de arada seslere karşı duyarlı oluyorum ama bazı şeyleri fazla büyütüyordum ama büyütecek kadar olmadığı sonucuna vardım.
sonraları da bu seslere fazla kafayı takmamaya başladım. size de tavsiye ederim.  :D :D :D :D
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 07, 2009, 09:10:12 »
benimde dikkatimi çekti ve servis bunun bir arıza olmadığını söyledi, ısrar edince mafsalları değiştirdiler stabilizede oluyor, lastik havalarını biraz düşürün derim. çözümü yok, ben çok araştırdım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2016 Toyota Corolla 1.33 Life Cool
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #3 : Temmuz 07, 2009, 09:36:28 »
Avni Bey,

Direksiyon kutunuzdan yağ sızıntısı (ATF yağı, kırmızı renkte olur genelde) varsa eğer başınız dertte demektir.Direksiyon kutusu tamiri yapan yerler var ancak asla eskisi gibi veya yenisi gibi olmuyor ve sadece bir yıl garanti veriyorlar, bir yıl sonrada aynı sıkıntıları yaşamaya tekrar başlıyorsunuz.Servis zaten asla tamir yoluna gitmez ancak orjinali ile değiştiebilir, buda oldukça maliyetli olur yaklaşık 750 TL civarı.

Eğer kırmızı bir yağ sızıntısı yoksa bence kutuda sıkıntı da yoktur.Ön takıma baktırın derim.Eski aracımda direksiyon kutusu problemini bende yaşamıştım ve benim için çok kötü bir tecrübeydi.
2016 Toyota Corolla 1.33 Life Cool

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #4 : Temmuz 08, 2009, 08:28:33 »
Direksiyon kutusu içinde tıkırtı burcu mevcut. Bu burc asınınca bu ses meydana cıkıyor. Serviste burcu değiştirmiyorlar. Komple kutuyu değiştiriyorlar. Dısarıda özel servisler konuyu su sekilde çözüyorlar. Direksiyon kutusu sökülüyor. İçindeki burc cıkarılıp tornacıda aynısı yaptırılıyor. Tekrar yerine monte ediliyor. Sorun düzeliyor... Maliyeti 250-300 tl alıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 08, 2009, 09:42:10 »
Direksiyon kutusu içinde tıkırtı burcu mevcut. Bu burc asınınca bu ses meydana cıkıyor. Serviste burcu değiştirmiyorlar. Komple kutuyu değiştiriyorlar. Dısarıda özel servisler konuyu su sekilde çözüyorlar. Direksiyon kutusu sökülüyor. İçindeki burc cıkarılıp tornacıda aynısı yaptırılıyor. Tekrar yerine monte ediliyor. Sorun düzeliyor... Maliyeti 250-300 tl alıyorlar.

+1
Avni Bey,

Direksiyon kutunuzdan yağ sızıntısı (ATF yağı, kırmızı renkte olur genelde) varsa eğer başınız dertte demektir.Direksiyon kutusu tamiri yapan yerler var ancak asla eskisi gibi veya yenisi gibi olmuyor ve sadece bir yıl garanti veriyorlar, bir yıl sonrada aynı sıkıntıları yaşamaya tekrar başlıyorsunuz.Servis zaten asla tamir yoluna gitmez ancak orjinali ile değiştiebilir, buda oldukça maliyetli olur yaklaşık 750 TL civarı.

Eğer kırmızı bir yağ sızıntısı yoksa bence kutuda sıkıntı da yoktur.Ön takıma baktırın derim.Eski aracımda direksiyon kutusu problemini bende yaşamıştım ve benim için çok kötü bir tecrübeydi.

bu arada bizim direksiyonlar elektrikli.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Temmuz 11, 2009, 04:53:00 »
2006 corolla h.b sol var bndede zamanında bnmde aynı sorunum oldu garanti sürecinde değişim gercekleşti 1 kere direksiyon kutum 1 kerede direksiyon kolu değişti tekrar ses yapmaya başladı garantisi devam ederken götürdüm toyotaya yazı yazdm ve mühendis gelip inceledi kaliperlerin pimlerinden yapıyo dediler ve pimler değişti + pimlere ses giderici bişiler takıldı şuan arabamde tık ses yok.eyer kaliper pimlerindense bozuk yolda firene basarak yürüt aracı ses kesilirse pimden eyer kesilmesse direksyon kutundabn yahut direksiyon kolundan..ama bizim arabanın kronik hastalığıgibi bişi bu tıkırtı bizim kasaların nerdeyse hepsi yapıyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 11, 2009, 18:22:30 »
lastik havalarını biraz düşürün derim. çözümü yok, ben çok araştırdım
  Bu asla bir çözüm yolu değildir.Lastik havalarının inmesi 2002-2007 Corolla'larda kronikleşmiş bu arızaya ne derece yardımcı olur buda bilinmez.
bu arada bizim direksiyonlar elektrikli.
Aynen öyle.2002-2007 Corolla'larda elektrikli direksiyon bulunur.Yağ veya kayış derdi yoktur.
  Avni bey teşhis iyi konulmuşsa korkacak her hangi bir durum yok.Benim Corolla(2003 1,4 Terra) da da kırk yılda bir ses gelirdi.içiniz rahat olsun..
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #8 : Temmuz 12, 2009, 02:58:37 »
bahsi geçen direksiyon kutusunun servis fiyatı 1300 tl arkadaşlar.üst direksiyon kutusundan bahsediyorum tabiiki...
çare yok tek çare değiştirmek ve 1 yıl sonra aynı tıkırtıyı tekrar duymak şartıyla...
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Temmuz 12, 2009, 04:07:38 »
bahsi geçen direksiyon kutusunun servis fiyatı 1300 tl arkadaşlar.üst direksiyon kutusundan bahsediyorum tabiiki...
çare yok tek çare değiştirmek ve 1 yıl sonra aynı tıkırtıyı tekrar duymak şartıyla...
  Hacım nerdesin sen ya görünmüyorsun Şaban abi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #10 : Temmuz 13, 2009, 22:39:35 »

özcan dostum önceki gün döndüm tatilden.biraz TR yi tavaf  ettim geldim.ama işin enteresan tarafı 5 gün erken gelmişim istanbula,şirkete gittim bugün bana neden geldin dediler hayırdır kovuldukmu yahu dedim.ne kovulması senin iş başı günü çarşamba günü demezlermi tabiki benden çıkan cümle haydaaaaaaaaaaaa oldu.şimdide beykoz riva sahilindeyim çadır kurdum 10 gün çadır hayatı sürücem.
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Temmuz 15, 2009, 03:14:56 »
   Şaban abi süpersin vallahi.5 gün erkenden işbaşı ha. :rofl: :rofl: Bir insan işine ancak bu kadar aşık olabilir... :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #12 : Temmuz 18, 2009, 00:46:57 »
agam tatildeyim fink atıyorum türkiyenin her köşesinde :D ama naparsınki izin bitti beygir gibi çalışmaya devam.
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #13 : Temmuz 18, 2009, 00:54:19 »
  Şaban abi süpersin vallahi.5 gün erkenden işbaşı ha. :rofl: :rofl: Bir insan işine ancak bu kadar aşık olabilir... :alkis: :alkis:
özcan dostum izini 5 gün önce bitirdim bende bari beykoz RİVA ya çadır kurayım 5 gün dedim yengeni çocukları topladım gittik çadırımızı kurduk taşşşş gibi.ama bendeki şans beygir şansıya bir fırtına bir yağmur çadır tepemize indi ama sorun sadece bizim çadırda değil neredeyse tüm çadırlar yıkıldı.sonra olur böyle vakalar dedik tekrar kurduk aynı gün benim veletlerden birisi hastalandı koştuk hastaneye 1 günde hastanede geçti.sonra tekrar çadıra gittik,gittiğimiz gün bir fırtına daha ama ne fırtına deniz üstümüze çıkıcak neredeyse donuma kadar ıslandım tekrar çadır yıkıldı,ben başlarım böyle çadır muhabbetine diyerek toplanın ulen gidiyoruz dedim aileye ve toplanıp geldim.benimle birlikte kamptaki onlarca çadırcıda ayrıldı sahilden tabiiki.yani rezillikten başka bişey değildi son 5 gün. :D :D
toyota'sız adam