Gönderen Konu: Geçici işçi kiralama yasa teklifi TBBM Genel Kurulunda kabul edildi.  (Okunma sayısı 864 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
   Geçenlerde özel istihdam büroları ile ilgili bir yasa TBBM Genel Kurulunda kabul edildi.İlgili yasa,işverene geçici işçi kiralama imkanı verirken, işçilerin ise bazı önemli haklarını elinden alır gibi gözüküyor. Patronların düşüncesi ise, kendilerinin büyük tasarrufu olarak dile getiriliyor.Okuyup anladığım ve yapılan tartışmalara göre;

- İlgili yasa işçinin kıdem tazminatı hakkını ortadan kaldırıyor
- Patronlar işyerlerindeki belirli yerleri tasfiye yoluna giderek, istihdam bürolarından daha ucuz işçi kiralayarak eski işçinin işine son verebilecek.
- İşçiler işten çıkartılma tehdidi ile işverenin verdiği ücretle çalışmaya zorlanacak.
- Kriz dönemlerinde özel istihdam büroları ile işverenler anlaşma halinde olarak işveren işçi alımını durduracak, özel istihdam büroları ile yapılan anlaşmaları dondurulabilecek.
- En önemlisi işverenin işleri bozulduğu anda olacak.İhbar ve kıdem tazminatı gibi sorumlulukları olmayan patron, Zaten benim işçim değil diyerek işçiyi anında çıkartabilecek.
- Özel istihdam büroları da kar etmek amacıyla işçiyi daha az ücretle çalışmaya zorlayacak.
- Bu kiralık işçi uygulaması kamu kurum ve kuruluşlarında geçerli olmayıp sadece özel firmalar için geçerli olacakmış.Bu da benim anladığım kadarıyla, özel işletmelerin gelirlerini daha fazla arttırıp, işçiyi her zamanki gibi çok daha fazla köleleştirmek anlanıma gelmektedir.
- Bir işçi işyerinde kendi hatasından dolayı verimlilik ve üretim kaybına sebep olursa, üretim kaybının maliyeti özel istihdam bürosuna fatura ediliyor.Büro da bu maliyeti sigorta şirketine havale edecekmiş.

Açıkça anlaşıldığı gibi işçi yine eskisi gibi emeğinin kölesi değil, işveren ve özel istihdam bürolarının kölesi olarak çalışmaya devam edecektir.

Benim anladığım bu, sizin yorumlarınız nedir?
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Maalesef geleceğimiz nokta buydu ve nihayet geldik. Devlet istihdamın üzerindeki yükleri kaldırmadığı için, işverenin yükünü hafifletmek adına bu yasayı çıkardı. Hatta buna hafifletmek değil de kolaylaştırmak diyelim. Çünkü işsizlik had safhada olduğu için uzun yıllar benzer yöntemler resmi veya gayri resmi olarak uygulanıyordu. Pek çok işveren, zaten işçilerini müteahhitlerden temin ediyorlar uzun süredir. Ya da kendi işçilerini teşvik ve işsizlik sigortası mevzuatının açıklarındna yararlanarak muvazaalı işlemlere zorluyorlardı. Artık bunlara da gerek kalmayacak. Çünkü bu işleri istihdam büroları yapacak. Ezginin Günlüğü adlı topluluğun çok sevdiğim bir şarkısından bir kaç dize ile bitireyim sözlerimi :)

Adamım, bu kücük işlere ben bakarım, yanarım
Adamım, bu kücük işlere ben bakarım, yakarım
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
insanın ucuzlaması...

gelir dağılımının eşitsizliği...

3-5 holdingin çıkarlarının korunması...

halkın bu holginglerin kölesi olması...

halkın sermayeye ezdirilmesi....

eğitim sisteminin bozulması...

sağlık sisteminin bozulması...

adalet sisteminin bozulması....

(yok amerikadaki eski kölelik sisteminden bahsediyorum yanlı anlaşılmasın)
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi

Adamım, bu kücük işlere ben bakarım, yanarım
Adamım, bu kücük işlere ben bakarım, yakarım

Yeri gelmişken Ezgi'den bir iki satırda ben yazayım. :)

kim kime inansın
uyanıyoruz her sabah yalanla
her şeyi bilenler
avutuyorlar eski bir masalla.

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
(yok amerikadaki eski kölelik sisteminden bahsediyorum yanlı anlaşılmasın)

Doğruları söylemekten korkarsak, yanlışları doğru diye kabul ettirmeye kalkarlar. :)

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Hakkı bey'in dediği gibi zaten var olan bir uygulamayı resmiyete döktüler.

Bir iki ay kadar önce çalıştığım işyerine çalışma bakanlığından müfettişler geldi. Bir kaç işçi ile başbaşa görüştüler, arkadaşlar maaşlarımızın gecikmeli ödendiğinden yakındıklarında verdikleri cevap. Dünyada kriz var, siz en azından 1-2 ay da olsa gecikmeli maaşınızı alıyorsunuz onu
alamayanlarda var olmuş. Oturup haline ağlarmısın yoksa sinirden gülermisin. :rofl: :hurra: :rofl:

Adamlar devlet memuru her ay maaşları takır takır yatıyor, tuzları kuru.  Benim hakkımı savunacaklarına işvereni savunuyorlar.
Bize de günden güne alamadığımız ücretler nedeniyle bankalara daha çok borçlanmak kalıyor. :-[

Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***