Fotoğraflar gitmiş merak eden arkadaşlara yardımcı olayım. Önceki arabamda yaptığım vites kaplama.

Elektrik bandı veya benzeri bir malzeme ile kalıp alabilirsiniz. Kalıp alma işi hayal gücünüze kalmış. Topuzu kalemle 2, 3 veya 4 parçaya bölüp kalemle işaretleyerek de kalıp alabilirsiniz. Benim topuzun derisi orijinal 4 parça idi aslına uydum. Elimde yapılışına dair fotoğraf yok ama çizerek anlatayım.

Bu şekilde 4 parça yaptım ve deri mont yapan terzide diktirdim. Elle de dikebilirsiniz biraz uğraş ister derinin kalınlığına göre.
Püf noktaları:
-Parçaların kenarları aldığınız ölçüden sağlı sollu 1mm küçük olsun ki sıkı geçsin ve potluk yapmasın.
-Kesinlikle japon tarzı yapıştırıcı kullanmayın, hem çok hızlı olmanız gerekir hemde geri dönüşü olmaz ayrıca deriyi sertleştirir.
-Yapıştırıcı olarak bally kullanın, daha yavaş çalışabilirsiniz, geri dönüşü olur ayrıca deriyi esnetir.
-Deriyi topuza geçirdikten sonra topuzun vida kısmında kalan kısıma bolca bally sürüp, çekiçle veya topuzu sert bir yüzeye vurarak fazlalık kısmın iyice tabaklaşmasını sağlayabilirsiniz. Bally deriyi aşırı şekilde yumuşatır.Emektarın direksiyonunu da kaplamıştım aynı zamanda. Potluklar elin terini emdikçe kayboldu son hali çok güzeldi.

Bu da corollaya yaptığım anahtarlık. Eskiyen ayakkabımı değerlendirdim