Gönderen Konu: Nissan Qashqai  (Okunma sayısı 7439 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Nissan Qashqai
« : Temmuz 02, 2009, 14:01:05 »
Hakan abi  buldukların bunlar   ;)

Motor seçenekleri
•   1.6 115 HP
•   2.0 140 HP
•   1.5 dCi 110 HP
•   2.0 dCi 150 HP

Bu kişisel bilgi
Alıntı:

Biliyorsunuz bu aralar kaşıntımız tuttu, araba değiştirelim diye bir fikrimiz var, ama tabi maddi durumumuz elverirse... Mondeo test sürüşünden sonra, bir de Nissan Qashqai sürelim dedik, Özdemir, Sefa, Ben ve Ali hep beraber gittik Isparta Nissan Kırmızıtaş'a....

Aracı biraz inceledikten sonra geçtim direksiyona, Özdemir yanıma oturdu, Ali, Sefa ve bize yardımcı olan satış temsilcisi Kadir Bey arkaya oturdular, kalabalık bir test sürüşü idi. Öncelikle şunu söyleyeyim, Qashqai ilk binişte sıkıntılı gibi duruyor, ama içine oturunca, pek de öyle değil, 3 kocaman adam rahat oturdular arka koltuğa, aksine geniş bir araç.
Kullandığımız araç, 1.6 litre, Tekna donanımlı idi. Araç 1.6 olmasına rağmen, 115 beygir olduğu için, oldukça seri, vites geçişleri biraz kemikli ama, alışılmayacak gibi değil. Fordun vitesinden sonra biraz tuhaf geliyor.
Normal çalışma anında dururken motor sesini neredeyse hiç duyulmazken, gaza yüklendikçe motor homurtusu duyuluyor. Yani içeri motor sesi geliyor. Lastik sesini de içeri alıyor,ses yalıtımı çok başarılı değil.
Araç yerden yeterince yüksek, engellerde ve çukurlarda pek birşey hissetmiyorsunuz, amörtisörler de oldukça konforlu. Yol tutuşu ve sürüşü çok keyifli, frenleri de çok güzel, tepkileri gayet iyi.

İç mekan ve malzeme kalitesi gayet güzel, ama tasarım olarak çok yenilikçi birşey yok, sıkıcı bir tasarımı var. Müzik sistemi güzel radyodan dinlediğimiz kadarıyla, Cd çalar ve Bluetooth var. Cep telefonunu BT ile ses sitemine entegre edip, direksiyon kumandasıyla cevaplayabiliyorsunuz. Yol bilgisayarı var, anlık takıt tüketimi, menzil ve sıcaklık bilgileri görülebiliyor.Özdemir emniyet kemerini başta takmayınca takometre var gibi öttü araba.... Dijital klima,soğutma ve ısıtmalı torpido mevcut, bagaj çok büyük değil, benim fusiondan biraz daha derinlik var, herhalde 410 lt dediler, pek emin değilim. Aynalar çok güzel taşarlanmış, geniş bir açıya sağ ve sol arkanızı çok net görebiliyorsunuz.

Sonuç olarak Qashqai farklı bir araç isteyenler için bence iyi bir alternatif, ama aracın fiyatıolan 46.000 YTL, "değer mi acaba?" sorusunu akla getiriyor. Aynı fiyata Mondeo her ne kadar farklı segmentte de olsa bence daha tercih sebebi. Nissan iyi bir fiyat politikası ile 35-38 bin YTL seviyelerinde tutabilseydi bu aracı, çok satarlardı.
Test sürüşü fotoları Özdemirde, bir ara ekler herhalde...

Bu başka alıntı:

Nissan Qashqai, sıradışı, canlı, renkli bir crossover. Nissan, Shift felsefesi ile tasarladığı yeni ürünü Qashqai ile sıradan bir otomobil yerine, yaşamınızı zenginleştirecek ve sıradanlıktan kurtaracak bir otomobil üretmeyi istemiş ve bunu da başarmış. Japon markası Nissan'ın İngiltere'de tasarladığı otomobil adını İran'ın Güney Batı'sında bulunan Zagros dağlarında yaşayan Kash-Kai göçebelerinden alıyor.

Parlak bir tasarım ürünü olan ve Nissan Dizayn Avrupa'nın Londra'daki merkezinde tasarlanan Qashqai, kokpiti andıran araç içi ve sürüş dinamizmi ile öne çıkıyor. Qashqai, C ve D segmentinden üst sınıflara geçiş yapmak isteyen yenilikçi müşteri kitlesini hedefliyor. Parlak bir tasarım ürünü olan ve Nissan Dizayn Avrupa'nın Londra'da ki merkezinde tasarlanan Qashqai, kokpiti andıran araç içi ve sürüş dinamizmi ile öne çıkıyor. Qashqai, özellikle herhangi bir SUV aracının büyüklüğü ve agresifliğinden öte, C segmentinde daha dinamik dizayn arayan yenilikçi müşteri kitlesini hedefliyor. Qashqai özellikle bir uçak panelini andıran ön paneli ile dikkati çekiyor. Sürücü ve yolcu kısımları belirgin bir biçimde ayrı olarak tasarlanan araçta kullanılan iç ekipman araca sportif bir kullanım zenginliği kazandırıyor. Hem ön hem de arka koltuk sırası yolculara havadar, hacimsel ve rahatlatıcı bir ortam sunuyor. "muhterem aks kafasi" mesafesi 2630 mm, yüksekliği 1610 mm, genişliği 1780 mm ve boyu 4310 mm. olan araç, büyüklük açısından C segmenti hatchback ile bir 4x4 arasında konumlanıyor.

Qashqai ön tasarımında özgün bir yapı sergilediğini görüyorsunuz. Yüksek burnu ve şişik motor kaputu ile güçlü görünen Qashqai, ön tampon altlarındaki boyasız plastik ile off-road ruhunu yansıtıyor. Araç yandan bakıldığında da bu etkiyi sürdürüyor. C sütununa doğru alçalan tavan çizgisi ile yukarı doğru yükselen kapı çizgisi birleşerek ağabey Murano'yu hatırlatan bir görüntü ortaya çıkarmış. Ön çamurluktan itibaren aracın arkasına kadar devam eden omuz çizgisi, aracın arkasında, stop farlarının üzerinde son bulmuş. Qashqai'nin arka tasarımında ise U biçimli arka cam ve şişkin bagaj kapağı aracın tasarımındaki önemli noktaları oluşturuyor. Standart bir aile otomobili ile SUV'un başarılı bir birleşimi olarak tanımlayabileceğimiz Qashqai, ağabeyi Murano'ya benzer tasarım özellikleri gösteriyor. İç mekanda ise sürücü odaklı konsol dikkat çekiyor. Derin yerleşimli göstergeler sportif etkiyi güçlendirirken; iç mekanda ferah bir hava hakim. Araçta sürücü ve yolcu kısımları belirgin bir biçimde ayrı olarak tasarlanmış. Hem ön hem de arka koltuk sırası, yolculara rahat ve konforlu bir ortam sunuyor. 410 litrelik bagaj hacmi arka koltukların yatırılması ile birlikte 860 litreye kadar yükseltilebiliyor.

Kompakt yapısı ile C segmentindeki otomobiller ile aynı hacimlere sahip motorlarla donatılan Qashqai 1.6 ve 2.0 litre olmak üzere iki farklı benzinli motor seçeneğine sahip. Test aracımızda bulunan 1.6 litre hacmindeki motor 6000 d/d'de 115 beygir güç ve 4400 d/d'de 156 Nm tork üretiyor. 1297 kilogram ağırlığındaki araç 0-100 km/s hızlanmasını 12 saniyede gerçekleştiriyor ve maksimum 175 km/s hıza ulaşabiliyor. 100 kilometrelik şehir içi bir yolda 8.4 litre, şehir dışında 5.7 litrelik yakıt tüketimine sahip olan aracın ortalama yakıt tüketimi ise 6.7 litre. 65 litrelik yakıt deposuna sahip olan araç sakin kullanımlarda yüksek menzil değerlerine

Güvenlik:

Qashqai, Avrupa Yeni Otomobil Değerlendirme Standardı (Euro NCAP)’na göre, en yüksek notu alarak, kategorisindeki en güvenilir otomobil olduğunu kanıtladı

Euro NCAP, 1997’den bu yana Avrupa’da satışa sunulan otomobillerin yetişkin yolcu, çocuk yolcu ve yaya güvenliği performansını bağımsız şekilde değerlendirmektedir.

Qashqai, yapılan çarpışma testlerinde 37 üzerinden 36.83 puan toplayarak, yetişkin yolcu korunmasında en yüksek değerlendirme olan, beş yıldız notunu aldı. Qashqai, önde oturan yolcu için yan darbe, direk darbe ve emniyet kemeri testlerinden tam puan almayı başarırken, aynı zamanda, çocuk koruması alanında da güvenli olduğunu kanıtladı.

Qashqai, başarılması en zor olan yaya güvenliği testi konusunda da, Euro NCAP’in bugüne kadar test ettiği araçlarla rekabet edebileceğini gösterdi.

Bu test sonuçlarına göre; Qashqai, hem yolcuların hem de yayaların güvenliğini sağlarken, şehirde kullanım için en ideal araç olduğunu kanıtladı.

Toyota Club Türkiye

Nissan Qashqai
« : Temmuz 02, 2009, 14:01:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: Nissan Qashqai
« Yanıtla #1 : Temmuz 02, 2009, 14:04:31 »
Bunu yapmayacaktın Erdi   |-\  Bayılıyorum ben arabaya yaaa  :hoş:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #2 : Temmuz 02, 2009, 15:07:00 »
araç almadan önce  bu aracı da listeme koydum nissan bayiine 1.6 sını incelemeye gittim araç dışarıdan bayağı heybetli görünüyor özellikle arka tasarımı sanki wolksvagen grubunun bir üyesi gibi ama önden görünüşü içler acısı. tekerleklerle kasanın uyumu tam bir fiyasko sanki aracın kasası takozun üzerinde duruyor. içine gelince fena değil ama araç sıradan ucuz bir c segmenti tarzında yani şöyle düşünün opel astra yı yerden bir karış yükseltmişler al sana cip.. ben bu tür araçlara kimse kusura bakmasın gariban cipi diyorum..  
yeşil SİS avenSİS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 02, 2009, 15:47:55 »
  Eline sağlık Erdi.

Son zamanlarda oldukça çok sayıda görüyorum bunlardan trafikte. Sanırım 4x4 ve 4x2 olarak mevcut.

Murat, aslında Nissan arazi araçları konusunda oldukça iyidir ve alt yapıları çok sağlamdır. Tabi bunlar biraz şehirli suv. Ağır araziye gelmez ancak hafif arazide işe yararlar. Çok büyük olmaması hem ekonomiklik, hemde şehir içinede uygunluk sağlıyor bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Temmuz 02, 2009, 16:17:07 »
elbette hakan, nisanın navara, x trail gibi başarılı araçları var hele bir morenusu var dehşet ama qashgai arada derede bir araç. kesinlikle suv değil de artık hangi sınıfa koyarlarsa o yukarıda görülen kırmızı aracın panoramik cam tavanlı fiyatı 60 milyar civarında ben orta sınıf alıcılar için fiyat değer açısından değerlendirdim o fiyatlara müthiş alternatifler var...
yeşil SİS avenSİS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris d-4d elegant....
  • Araç: Auris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 02, 2009, 16:22:47 »
Söylenildiği gibi fiyat konusu düşündürücü

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Temmuz 02, 2009, 16:39:29 »
Bunu yapmayacaktın Erdi   |-\  Bayılıyorum ben arabaya yaaa  :hoş:

:lol: :lol:

Eline sağlık Erdi.

Son zamanlarda oldukça çok sayıda görüyorum bunlardan trafikte. Sanırım 4x4 ve 4x2 olarak mevcut.

Murat, aslında Nissan arazi araçları konusunda oldukça iyidir ve alt yapıları çok sağlamdır. Tabi bunlar biraz şehirli suv. Ağır araziye gelmez ancak hafif arazide işe yararlar. Çok büyük olmaması hem ekonomiklik, hemde şehir içinede uygunluk sağlıyor bence.
Tekna (4x4)
Hakan abi işne yararsa ne mutlu bana.  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Volkswagen.Aus liebe zum automobil
« Yanıtla #7 : Temmuz 03, 2009, 16:00:33 »
Güzel Arabaymış
Lord of the Passat :)
1999 Passat 1.8 20v Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 03, 2009, 16:30:12 »
Haberci Erdi süpersin eline sağlık ;)

Arkadaşlar kendi sınıfında tek geçtiğim favori araç listemde olan bir araçtır.
ben bu aracın geçen sene fuarda•   2.0 140 HP O/V incelemiştim ama 1.5 dCi 110 HP oplan versiyonunu kullandım o 1.5 motor fazlası ile tatminkar umduğumdan daha çevik yani bende ki bu araca 1,5 motormu gider önyargısını yok etti. ama düz vites idi bu böyle bir araçta terciğim otomatikden yanadır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Temmuz 03, 2009, 17:29:44 »
Aydın abi her zaman :D