Gönderen Konu: LPG Beyin Ömrü  (Okunma sayısı 12006 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
LPG Beyin Ömrü
« : Temmuz 02, 2009, 13:36:49 »
(motor bölümünde genelde gri renkte olan silindirik alet) üzerinde de BRC yazıyor benimkinde. hamburger gibi ortadan ayrılabilen bir roboto benziyor. Tam o ayrım noktasında hafif bir gaz kokusu alıyorum sanki, kaçak kontrolü için gittim, bilgisayarda minimum gaz algılaması bile çıkmadı ama koku var, Bunun araçta kokunun gelebileceği,kesici,dolum ağızı,tank vanası,rekorlar ve bağlantı elemanları kontrolden geçti.Fakat hiç bir bulguya rastlanamadı. ne yapmam lazım beyin bölümünde az da olsa burunla duyulan bir koku oluyor.

Toyota Club Türkiye

LPG Beyin Ömrü
« : Temmuz 02, 2009, 13:36:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2005 toyota corolla
  • Kan Grubu: B+
Ynt: LPG Beyin Ömrü
« Yanıtla #1 : Temmuz 02, 2009, 16:15:34 »
Metin bey brc kolay kolay arızalanmaması lazım. beyinlerin ömrü 3-6 yıl arasında değişebilir. ben 2 yıl sonunda değiştirdim. sorun ise ayarı çabuk bozuluyor ve koku yapıyordu. çünkü markası voltrandı. vikars diye bir beyin taktırdım. 110 liraya. bu  işi yapanların bile bir çoğu anlamıyor bu tür sorunlardan. Eskişehirde iyi bir usta araştır ve birde ona göster. Eğer sistem sorunsuz ise akla tek gelen egsoz oluyor.
olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 02, 2009, 16:25:04 »
aydın bey gazcılarda aynı şeyi söylediler. Egsoz'dan yapıyor diye, 3 tane ayrı egsozcuya gittim manifolddan son susturucuya kadar her biri kontrol etti, hiç bir problem bulunamadı. Siz beyini değiştirince yakıtta değişiklik oldumu.Ayrıca bugün bir gaz ayarcıya daha gidicem bakalım o ne dicek, bayağa bir tavsiye aldım orası için. En son birisi diyafram gibi birşeyden bahsetmişti ondan yaparmı bilginiz varmı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 02, 2009, 21:02:48 »
Bu lpg li araçlarda Lpg tankının ömrüde varmış galiba doğru mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gülerek kaybettiklerini ağlayarak kazanamazsın..
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #4 : Temmuz 02, 2009, 21:51:20 »
LPG Tank Ömrü Ne Kadardır?
Araçlarda kullanılan LPG tank ömrü, kimine göre 10 yıl, kimine göre de 9 yıl, kimine göre ‘X’ yıl.
Öncelikle sizlere LPG hakkında kısa bilgiler vermek istiyorum;
Halk arasında tüpgaz olarak bilinen lpg-otogaz, ülkemizde ve dünyada ısıtma, aydınlatma ve motorlu araç yakıtı olarak kullanılmaktadır.
LPG, ham petrolden ve doğalgazdan elde edilebilmektedir.
Aslında renksiz ve kokusuz olan LPG, kaçakların anlaşılması için sonradan kokulandırılmaktadır.
LPG yandığında asit ve karbon gibi atıklar bırakmadığından benzin ve motorin gibi çevreyi kirletmez ve yine bu özelliğinden dolayı motor ateşleme elemanlarını ve motor yağını koruyucu bir işlevi de vardır. 
Araçlar LPG’yi benzine göre litre bazında yaklaşık %10 gibi fazla yakarlar ve LPG’nin fiyatı benzin fiyatının yarısı kadar olduğu, için lpg kullanan tüketici net %40 tasarruf sağlamış olur.
LPG sisteminde standartlar yalnızca gaz tankları için bir kullanım ömrü koymuştur.
TSE ve AB standartları, LPG (otogaz) tankları için 10 yıl kullanımı öngörmüştür. Bu süreyi dolduran tanklar değiştirilmek zorundadır.
Bu durum güvenlik açısından da çok önemlidir.
Sizlerle paylaştığım bu bilgilerin hepsinde mantıken ve kanunen bir yanlışlık yok. Ancak LPG tank ömrünün standardında, sızdırmazlık raporu açısından bir anormallik olduğu kesin.
Örneğin bir araca 1999 yılı Kasım ayında takılan bir tankın ömrü kanunen 10 yıl olduğuna göre 2009 yılı Kasım ayında veya daha önce değişmesi gerekir. Bu hesaba göre aracın muayenesini ve sızdırmazlık raporunun zamanı Aralık ayı ise yandın. Çünkü makine mühendisleri odası bu durumda sızdırmazlık raporu vermiyor.  Nedeni ise verdiği rapor iki yıl geçerli olduğundan, bu süre dolduğunda tankın ömrü dolmuş olacak. Buraya kadar doğru.
Vatandaşın LPG tankının ömür süresinin dolmasına daha 23 ay var, peki şimdi ne olacak. Vatandaş soruyor ‘23 aylık rapor verilsin’, cevap ‘olmaz’. ‘1,5 yıllık rapor verilsin’, ‘olmaz’. ‘1 yıllık rapor verilsin’, ‘olmaz. Ne olacak? Yeni tank taktıracaksın. ‘Tankın ömrü 10 yıl, neden daha ömrünün bitmesine 2 yıla yakın bir zaman olduğu halde değiştirmek zorundayım?’
Kısacası vatandaşı mağdur eden bir uygulama.
Ben konu ile ilgili kanunları şöyle bir karıştırdım. Ne kanunlarımızda ne de MMO sitelerinde ‘2 yıldan daha kısa vadede LPG tank ve sızdırmazlık raporu kontrolü yapılamaz, rapor verilemez’ diye bir ibareye rastlamadım.
Ya ilgililer bilmiyor ve kafalarına göre uygulama yapıyor ya da gerçekten böyle bir şey var ve vatandaşlar aydınlatılmıyor.
Sayın ilgililer!!! Vatandaşın mağduriyetine çözüm bekliyoruz.
Saygılarımla.ALINTI

COROLLA 97 GLİ