Gönderen Konu: Yakıt  (Okunma sayısı 2863 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Yavaş sürüş yolu değil ömrü uzatır.
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '07
Yakıt
« : Ekim 27, 2006, 14:01:25 »
Merhaba Arkadaşlar
Toyota Kullanıcıları Merhabalar

1997 Model Toyota Corolla 1,3 XL arabam 101.000 km de.Aracımın bakımını yaptırmam gerekiyor sanırım araba 100 binde. Neleri baktırmam ve/veya değiştirmem gerekiyor.
Bi de arabam çok yakıyor bee battık valla. Nedenleri nelerdir. Teşekkürler.
53 AZ 145

Yavaş sürüş yolu değil ömrü uzatır...

Toyota Club Türkiye

Yakıt
« : Ekim 27, 2006, 14:01:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Yakıt
« Yanıtla #1 : Ekim 27, 2006, 15:21:53 »
merhaba öncelikle hoşgeldin.
fazla yakmasının sebepleri:
1- kirli hava filtresi
2- değişme zamanı geçmiş yağ ve filteresi gibi ekipmanlar
3- basıncı düşük lastik ve tipi(zira yazın kullanılan kış lastikleri sarfiyatı arttırır)
4- arabayı devirli kullanman(4bin-5bin arası)veya devirsiz kullanman(1bin-2bin arası sürmek)ikiside sarfiyatı arttırır.uygun olan 3 bin.
5- arabadaki aşırı yük. (arabada 5 kişi ile 2 kişi olması şehir içinde çok fark ediyor.)
6- ani fren ve hızlanma.
vs.vs.vs.vs.vs.
bu arada hoşgeldin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Yakıt
« Yanıtla #2 : Ekim 27, 2006, 21:16:28 »
Çok yakmıyor. Normal.
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Yavaş sürüş yolu değil ömrü uzatır.
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '07
Yakıt
« Yanıtla #3 : Ekim 28, 2006, 11:50:56 »
Hoşbulduk Değerli Toyota Kullanıcıları

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Ben Artvin İli Murgul ilçesinde Kamu görevlisi olarak çalışıyorum Borçka ilçesinde ikamet ediyorum. İkamet ettiğim ve  çalıştığım ilçede Toyota servisi ok. en yakın servis Erzurum ve Trabzon da var. Bir ay önce Erzurum Toyota İkbal Plazaya uğradım 100.000 bakımı yaptırmak için 450 YTL para istediler ve peşin ödenmek üzere. Kardeşim ben devlet memuruyum bizde ne gezer o kadar para. Rize de özel servis varmış aracımı oraya götürmeyi düşünüyorum. Bir de şunu diyorlar. Servislerde çalışan tamirciler işin ehli olanlar değilde düşük maaşı kabul eden ve yakın akrabalarını çalıştırıyormuşlar. Özel servisler bu konuda daha sağlıklı diyorlar bana da mantıklı geliyor. Tabi bu benim gibi aracının Garantisi bitenler için geçerli. Değerli yorumlarınız için Teşekkürler.
Arabamı çok seviyorum. Asfaltta yılan gibi valla.
53 AZ 145

Yavaş sürüş yolu değil ömrü uzatır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Yakıt
« Yanıtla #4 : Ekim 28, 2006, 16:35:52 »
hatırladığım kadarı ile 100bin bakımı biraz daha kapsamlı oluyor, o yüzden normalden pahalı olabilir.

Ben genelde km bakımlarını kendi servisinde, diğer kaportadır, yağdır, egzozdur, özel serviste yaptırıyorum. Nedeni ise Toyan Ankara'nın diğer marka servislerine göre ucuz olması. Özellikle Opel ve VW servisleri inanılmaz pahalı. Babamın Vectra'sı 97 model ve 99'dan beri kendi servisini hiç gördmedi
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Yakıt
« Yanıtla #5 : Ekim 28, 2006, 17:54:56 »
bıu modellerın huyu herhal bızım kıde onceden çok yakıyodu.karbıratör memelerını kıstırdık şimdi biras daha az yakıyo.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: ---
Yakıt
« Yanıtla #6 : Kasım 27, 2006, 12:11:15 »
2005 corolla sedan şehiriçi ilk aldığımda 9 civarı yakıyordu,şu an 12 civarında,yani Corolla ların yakıtı birtaz çok...
2009 TİBURON

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Yakıt
« Yanıtla #7 : Kasım 27, 2006, 15:55:53 »
Ben yol bilgisayarında 12 lt yi şimdiye kadar sadece 1 kez gördüm. O da Bakırköy, Osmaniye'den Mecidiyeköy'e kadar olan, 2 saat süren ve 2. vitesin üzerine çıkamadığım, İstanbul Büyükşehir belediyesine saygılar yağdırdığım yolda (E-5 te) olmuştu. Normalde şehir içi en fazla 9,5 - 10 görürüm. Ama babam nasıl yapabiliyorsa 10,5 - 11 i bulduruyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Yakıt
« Yanıtla #8 : Kasım 28, 2006, 09:56:53 »
Alıntı yapılan: Ahmet ARSLAN
Hoşbulduk Değerli Toyota Kullanıcıları

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Ben Artvin İli Murgul ilçesinde Kamu görevlisi olarak çalışıyorum Borçka ilçesinde ikamet ediyorum. İkamet ettiğim ve  çalıştığım ilçede Toyota servisi ok. en yakın servis Erzurum ve Trabzon da var. Bir ay önce Erzurum Toyota İkbal Plazaya uğradım 100.000 bakımı yaptırmak için 450 YTL para istediler ve peşin ödenmek üzere. Kardeşim ben devlet memuruyum bizde ne gezer o kadar para. Rize de özel servis varmış aracımı oraya götürmeyi düşünüyorum. Bir de şunu diyorlar. Servislerde çalışan tamirciler işin ehli olanlar değilde düşük maaşı kabul eden ve yakın akrabalarını çalıştırıyormuşlar. Özel servisler bu konuda daha sağlıklı diyorlar bana da mantıklı geliyor. Tabi bu benim gibi aracının Garantisi bitenler için geçerli. Değerli yorumlarınız için Teşekkürler.
Arabamı çok seviyorum. Asfaltta yılan gibi valla.
[/quote]

hoş geldiniz uzaklardan.
toyota nızın bakımını geçen hafta sonu biten bakım kampanyasında yaptırsaydınız 450 liradan daha az öderdiniz artık bilindiği üzere kredi kartına taksitte yapılıyor.servislerde akraba çalıştırma işine gelince işletme sahiplerinin akrabaları tabiiki istihdam edilir fakat kalite konusunda toyota ödün vermez.insanlar her kullandıkları ürün ve maldan hoşnut kalmayabilirler.yani servise gittim iyi hizmet aldım diyen arkadaşlar olduğu kadar aksini düşünenlerde var.saygı duyuyorum.özel servislerin konusu ayrı zaten 2007 başı itibari ile blok muafiyeti ile bu konu düzenlenecek.aracınızın çok yakması çeşitli sebeplerle olabilir.bujileriniz 20000 km ömürlü yakıt filtresi değişimi hava filtresi kontrolü sübap kontrolü avans kontrolü,yapılıp önemli parçanız olan 2e tipi motorlarda 100000 km de bir değişimi gereken trigger kayışı ve 2 adet ergi rulmanının değişimi gerekiyor bu değişimler yapıldıktan sonra gaz analiz cihazına bağlanarak emisyon kontrolünden sonra aracınız az yakacaktır.kullanımda önemlidir.ama önce aracın normal olması şarttır.saygılar....