Gönderen Konu: beygir ekletme  (Okunma sayısı 1682 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
beygir ekletme
« : Temmuz 02, 2009, 09:32:55 »
merblar arkadaşlar . bi arkadaşım opel vectra sına (2004 ) programla beygir ekletmiş. yada öyle bişeyler tam bilmiyorum. 10 beygir artmış gücü. uçak gibi oldu diyormuş.. bende 2004 avensisime attırabilirmiyim program.. attırabilirsem  bi sakıncası varmı.. (motoruna, yakıtına vs.) bilgi verebilen olursa sevinirim.

Toyota Club Türkiye

beygir ekletme
« : Temmuz 02, 2009, 09:32:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: beygir ekletme
« Yanıtla #1 : Temmuz 02, 2009, 09:42:46 »
Altan bey, kullaktan dolma şeylerle iş yapmayın öncelikle, bu ne için yapılır neden yapılır, uygulama koşulları nedir , gibi şeyleri araştırın bence,

sorunuza gelince Uçak gibi falan olmaz araç ancak üst devirlerde motorda biraz canlılık olur, yakıtı mutlaka etkiliycektir çünkü motor üst devirlerde biraz daha canlandığı için, üst devirlerde kullanmaya başlıycaksınız , ama tabi aracınıza yapılabilirse, ben 6 ay dan fazla uzun süredir bunu araştırıyorum ancak  hiçbirşey elde edemedim, Türkiyede BTG maslak ile görüştüm ve yurtdışından birçok forumdan Toyota araç sahipleriyle konuştum , hepsinin ortak söylediği şey şudur, japon otomobilleri, özellikle Toyota ve Honda 'nın beyinlerini kırmak ve içine yeni yazılım yüklemek imkansız denicek kadar az bir olasılık.

BTG maslakın dediği şey ise şudur , Toyotalara makinaya bağloar program atarsınız ve dyno testine sokarsınız makinaya bağlı iken , ekranda aracın 10 - 20 HP kadar arttığını görürsünüz ama makinayı beyinden söktüğünüz anda aracın beyni sıfırlanıp eski haline döner, sadece kendinizi kandırırsınız boşuna para vermeyin demişti.

http://www.btgmaslak.com/

linkten BTG maslak Telefonlarına ulaşıp görüşebilirsiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 02, 2009, 09:50:31 »
Bildgim kadaryıla bu tur uygulamalar turbolu araclarda daha iyi sonuc veriyor. Atmosferik motorlarda ozelliklede 2 litreye kadar olan motorlarda maxımum 10-15 beygir guc artısı olur diye biliyorum. Ayrıca 10-15 beygir guc artısı içinde 500-600& yatırmaya bence gerek yok Altan bey ama tabi yine siz bilirsniz .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #3 : Temmuz 02, 2009, 12:07:55 »
Arkadaşınız chip tuning yaptırmış galiba.Abilerimin dediği gibi faydasını ancak 4500 devirden sonra görürsünüz o da ahım şahım bir güç olmaz yani.Ben olsam oraya yatıracağım parayı arabanın motoruna bakım yaptırır, üstüne kalan paraylada benzin doldurur gezerdim. :D
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Temmuz 02, 2009, 16:31:03 »
teşekkürler arkadaşlar.. verilen bilgilere göre pek makbul bişey değil..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 03, 2009, 00:33:48 »
  Geçen Crafter'ı servise götürdüğümde VW Doğuş İstanbul'da bir firma ile anlaşma yapmışlar.Beygir ve tork artırımı yapıyorlar.Yaptırdığım taktirde Tork 20 birim yani 360'dan 380'e,beygirde 163'ten sanırım 185'e çıkıyor.Bunun karşılığında da 1100 Euro +KDV ücret alıyorlarmış...Tork ve beygir gücü düşük olan araçlar için güzel bir uygulama...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 03, 2009, 01:06:55 »
honda ve opel de chip tuningin uygulandığını gördüm.opellerde cok daha etkili oluyor arkadaşımın babası da transporter a yaptı 130 beygirden 155 beygir olmuş heralde.hiç te yüksek devirde kullanmaya gerek yok.hatta yakıt azaldı diyor çünkü aracın gücü artıyor.2200 devirde 120 ile gidiyorsa 2000 devirde 120 ile gidiyor.ve arac gayette seri.bende araştırmıştım toyotalarda biraz sıkıntılı oluyor demişlerdi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 03, 2009, 09:10:56 »
hiç yazılımla falan uğraşmayın güzel ve kaliteli bir hava filtresi ve silencerli 1 son susturucu taktırın arabanıza.atmosferik olarak güzel sonuç alabilirsiniz.
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Temmuz 03, 2009, 09:21:47 »
kafam iyice karıştı şimdi:D sanırım kesin bi karara varamayacağım ama serhat özçelik beyin söyledikleri mantıklı gibi geldi bana . neticede düşük devirde daha süratli gitme olabilir.. ama diğer arkadaşların dediğide mantıklı... aslında bilimsel veriler olsa daha aydınlatıcı olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Temmuz 03, 2009, 09:39:16 »
 bu arada biraz araştırdım....
Alıntıdır..
Toyota gibi, şimdiye kadar hiçbir şekilde chip modifiyesi yapılamamış araçlara artık ICON RACE sayesinde chip tuning yapılabiliyor.
   ICON adlı küçük bilgisayar ayrıca tekrar tekrar programlanabiliyor. Zamanla aracınıza yaptığınız ek modifiyeler olduğunda bir Superchips bayisine gelerek yazılımınızı, yeni modifiyelerinize daha iyi uyum sağlayabilecek şekilde değiştirebiliyorsunuz.

bu arada forumda link vermek yasakmı bilmiyorum ama değilse http://www.best-chips.com/gasoline/toyota.asp
eğer yasaksa hemen değiştiririm sayın modum :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 03, 2009, 10:13:22 »
Altan bey verdiğiniz linkte yazanlar doğru ise bende yaptırtırım ancak birçok üretici hala toyotalara chip yapılamadığını söylüyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 03, 2009, 11:17:34 »
Altan bey verdiğiniz linkte yazanlar doğru ise bende yaptırtırım ancak birçok üretici hala toyotalara chip yapılamadığını söylüyor

abi bencede orjinali bozmaya gerek yok.yapılabilirliği olsa bile
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota