Gönderen Konu: Vites Değiştirme  (Okunma sayısı 2097 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Vites Değiştirme
« : Temmuz 01, 2009, 09:49:54 »
Selamünaleyküm arkadaşlar. Malum bende 98 xei var, dün hanım arabayı ben kullanayım dedi tamam dedim eskiden biraz babası ögretmiş, herşey normal gidiyoruz, yolda bi koyun sürüsüne rastladık yavaşladı durdu sonra bir ile kalktı ikiye takarken debriyaja hiç basmadan direk geçti vites, ben şok oldum ne yapıyosun falan dedim yalnız araba ikiyle gidiyor durduk tekrar kalktık bi sorun yoktu İnş. ilerde bi sorun çıkmaz.
Kısacası kadın milleti işte ne yaparsın!!!!!
TOYOTA COROLLA 1998 1.6 XEİ 267.000 KM

Toyota Club Türkiye

Vites Değiştirme
« : Temmuz 01, 2009, 09:49:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
Ynt: Vites Değiştirme
« Yanıtla #1 : Temmuz 01, 2009, 10:40:22 »
yüksek devirlerde debriyajsız vitesin geçmesini duymuştum, şimdilik sorun çıkmaz ama devamını getirdikce olur diye düşünüyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #2 : Temmuz 01, 2009, 13:29:15 »
Gaza ayağınızın altında yumurta varmışcasına yumuşak basın. Normal bir şekilde kalkın, gaza çok hafif basacaksınız, yavaşca hızlanın ancak devriniz hiç sabit kalmasın sürekli artsın ama yavaş biçimde, devir dizelde 2500 - 3000 arası benzinde 3500-4000 de iken vitesi hafifçe boşa doğru çekin ve o anda ayağınızı gazdan çekin, yukarıdaki devirlere geldiğinizde vitesi hafifçe çekin ve o anda gazı bırakın, vites pıt diye atacaktır, ama hızlı bi şekilde bir üst vitese doğru itin, 2 saniyede vitesi geçirmiş olun, vites pıt diye geçecektir.
Aslında burada vitese takmak için gerekli olan şey , motor hızı ile şanzıman hızının eşit olduğu anı yakalamak. bu anı yakaladığınız anda sorun yok.Yalnız yakalayamadığınız her seferde o meşhur garççç sesini duyar, şanzıman ve senkromeçin ömründen ömür yersiniz.Bunu arabalarınızda denemeniz tavsiye edilmez  ::)
Debriyaj oraya süs olsun diye konulmuş olamaz değil mi.Hatırlarsanız özellikle eski arabalarda debriyaj teli kopması vs gibi nedenlerden debriyaj pedalı düşebiliyor.İşte böyle durumlarda kullanabilirsin, yoksa hem arabanıza hem şanzımanınıza yazık edersiniz :)
Tabi böyle bir durumda ışıklarda durmak zorunda falan kalırsanız vitesi 1'e geçirmeyi denemeyin geçmez zaten :D Vitesi boşa alıp arabayı stop edin, 2.vitese takın, araba vitesteyken kontağı çevirip bir yandan da gaza basın araba öne atlayarak çalışıyor. 2.viteste uygun vitesi yakalayabilirseniz 3 e atın yakalayamazsınız aynı viteste en yakın tamircinin yolunu tutun. :)

Edit : İmla hatası
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 01, 2009, 14:55:03 »
Açıklamalar için sagol alperen hocam.

Zaten o gaccrtt sesi gelmeden ikiye geçti helal olsun hatuna ne diyeyim...
TOYOTA COROLLA 1998 1.6 XEİ 267.000 KM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #4 : Temmuz 01, 2009, 16:01:58 »
Evet usta sürücülerin bile zor yaptığı bişeyi yapmış hatta forumda bununla ilgili bi konu açılmıştı
96 corolla xei