Gönderen Konu: Nedir Bu KENElerden Çektiğimiz  (Okunma sayısı 2935 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
Ynt: Nedir Bu KENElerden Çektiğimiz
« Yanıtla #20 : Temmuz 01, 2009, 11:12:41 »
Öncelikle bu konuda sıkıntı yaşamamış tüm arkadaşlara geçmiş olsun demek istiyorum. İnanıyorum ki T.C. Devleti bu sorun içinde en kısa zamanda çözüm üretecektir.

Kuş gribinden sonra böyle bir canlının türemesi gayet normal, kene denen canlının doğa içerisinde bir dengesi olmalı, bu dengeyide bölgedeki kuşların sağlaması gerek ama bölge halkının ve kuş gribinin yardımı ile bölgede kuş bırakılmadığı için kene sayısı artmaktadır.

Kendi elimizle bozduğumuz dengenin faturasını ödeme zamanı geldi galiba :(
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 01, 2009, 11:12:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 01, 2009, 11:35:07 »
ali bey kuş gribi mücadelesinde ki yaklaşımda başlı başına hataydı ama....

gerekli gereksiz birçok hayvan itlaf edildi... mücadele bu olmamalıydı....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Temmuz 01, 2009, 12:01:44 »
ali bey kuş gribi mücadelesinde ki yaklaşımda başlı başına hataydı ama....

gerekli gereksiz birçok hayvan itlaf edildi... mücadele bu olmamalıydı....

Bi yanlış anlaşılma olmuş galiba, ben kuş gribi mücadelesinin doğru olduğunu söylemedim, hatta bu olaylar zincirinin kene vakalarını arttırdığını söylüyorum. Fakat tek başına Devlet'i suçlamak sadece bugün için kendimizi kandırmamızı sağlar. İnsanoğlu başına gelen her felakette suçu birine atmaktadır fakat bu olaylarda kendi payını her zaman göz ardı etmektedir. Benim üzerinde durmak istediğim nokta budur.

Karınca yumurtası yağı diye bir ürün olduğunu hepiniz biliyorsunuzdur. Bu ürünün hammaddesi karınca yumurtası ve ürün için ne kadar karıncanın telef edildiğini bi düşünün. Peki bize iki tane tüy yüzünden doğanın dengesini bozma hakkını kim veriyor. Birkaç yıl sonra dünya karınca nüfusunun azalmasının neleri etkilyeceğine dair bir fikrimiz var mı?

Malesef tüketiyoruz ve tükeniyoruz.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Temmuz 01, 2009, 13:26:36 »
işte bu... örneğin güzelliğine bakın....
gelecekte ne olacağı hiç önemli değil rant sağlayacak her yol mübah.....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Temmuz 01, 2009, 14:34:31 »
  Ali, konunun değinmek istediğin noktasını çok iyi anlıyorum. Eminim burada kimse farklı düşünmüyor aslında. Malesef bazen hayatta nelerin asıl değerli olduğunu unutup sadece bencil duygularla daha fazla tasarruf (gereğinden fazla) ve tüketme yoluna gidiyoruz. Bu da dengeyi bozan bir unsur. Bence yetkili organlar Ar-Ge ye çok daha fazla önem vermeliler. Sorunları paspas altına iterek sadece daha fazla sorun yaratılıyor kanısındayım. Gerçek çözümler şart. Pek tabiki bunun için önce niyet, sonra bilgi ve beraberlik gerekir bence.
 Domuz Gribi konsunda bir çok batılı devletten daha fazla önem gösteriliyor olabilir (gerçi hava alanalrında kontrol var ancak limanlarda vs. varmı bilmiyorum, ayrıca eve yolanan kimi hastalarıda duyuyorum) ancak bence batının ya da diğer devletlerin ne yaptığının hiç bir önemi yok, önemli olan ilk başta her zaman bizim ne yaptığımızdır bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2005 toyota corolla
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #25 : Temmuz 01, 2009, 15:33:22 »
arkadaşlar bu kene konusuyla yakın ilgili olduğumdan dikkate almanızı tavsiye ederim. ben de yarı tokatlı olarak, sivas bölgesinde çalışan bir sağlık personeliyim. zaman zaman bu konuda eğitim aldım-verdim. ayrıca çocukluğum hayvanlarla birlikte geçtiğinden kenelerle içiçe yaşadım. hükümetin yada sağlık bakanın doğru söylediği yada yaptığı çok az şeyden birisi bu paçaları çorabın içine sokma olayıdır. bu gerçekten alınabilecek en iyi önlemdir. ilaçlama konusu na gelince ise bilinçsizce ve farklı amaçlarla yapılmaktadır. yani keneyi her ilaç öldürmez. keneyle doğal yöntemlerle mücedele edilmelidir. bölgedeki doğalhayat, yabani hayvanlar özellikle kuş türleri korunmalı, avlanma yasaklanmalıdır. yaban hayatını etkileyen zirai ilaçlamaya denetim getirilmelidir. belediyelerin yaptığı ilçalama, ancak, keneleri yok edebilecek diğer hayvanları öldürmekte, keneye zarar değil yarar sağlamaktadır. hükümet ise bildiğiniz gibi bu konuyla ilgisiz değil. son yıllarda keneyle mücadele için gereğinden çok fazla ve çeşitli  ilaç ithal etmiş ve etmektedir. ama bu ilaçların bir kısmı  bilinçsizce kullanılmakta ve doğamızı, toprağımızı,yaban hayatımızı yok etmektedir. büyük kısmı ise depolarda dağıtılmak için bekletilmekte ama dağıtılacak yer bulunamamaktadır. ancak bu ilaçların hiçbiri keneyi yok edecek nitelikte değildir. çünkü kene ilaca karşı  çok dirençlidir. son yıllarda ve her yıl değişik ilaçlarla ilaçlanan keneler ilaca kaşı son derece dayanıklı hale gelmişlerdir. ilacın ithal edilme amacı da zaten keneyi yok etmek değil ilaç ithal eden firmaları zengin etmektir. kamuoyunun bilinçsizce yaptığı ilaçlama eleştirileri, ilaç ithal eden ve üreten firmalara yaramaktadır.çözüm ialçlama değil çevreyi yani doğal ve yaban hayatı korumaktır. doğal denge yerine gelene kadar da paçaları çorabın içine katarak yaşama çalışmaktır.
olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Temmuz 01, 2009, 15:40:53 »
Aydın Bey, geçenlerde bir yazı okmuştum, nerde okuduğumu hatırlamıyorum ama. Kenenin özellikle tavşan gibi yabani hayvanlarda barındığını, avlanma yasaklarının da kenelerin artmasında etkiliği olduğunu yazıyordu. Bu konuda bir fikriniz var mı?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2005 toyota corolla
« Yanıtla #27 : Temmuz 01, 2009, 16:21:35 »
Hakkı bey kırsaldamı yaşıyorsunuz yoksa şehirdemi bilmiyorum ama kırsalda yaşayanlar iyi bilir otomatik tüfekler çıkalı memlekette özellikle tavşan ve keklik türü hayvanların soyu neredeyse tükenmek üzere. yani tavşanların avlanarak azaltılması gibi bir durum yok. kene ise hertürlü yabani ve otlamaya çıkan evcil hayvanlarda mevcuttur. bu kadar hayvanın içinde tavşanın tek başına bir önemi yoktur bence. ayrıca türkiye de normal sayısının üzerinde olan ve avlanması gereken tek hayvan , son yasayla da sürek avının 9 aya çıkarılarak resmi kanıtı olan domuz dur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2005 toyota corolla
« Yanıtla #28 : Temmuz 01, 2009, 16:23:57 »
şimdiye kadar kene konusunda konuşanlardan, bu işi gerçekten bilen bir uzman olduğunu gördüğüm olmadı. hepside bu konuda kanuşamdı demesinler diye konuşuyo. yani hepsi artislik peşinde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Temmuz 01, 2009, 16:28:23 »
Aydın Bey, mailime gelen haberi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Yozgat Avcılar Ve Atıcılar Spor Kulübü Başkanı Ergün: ''Merkez av komisyonunca keklik avına konulan yasak ve tavşan avına getirilen sınırlama kaldırılmalıdır''

YOZGAT - Yozgat Avcılar ve Atıcılar Kulübü Başkanı Hüseyin Ergün, Merkez Av Komisyonunca keklik avına konulan yasak ve tavşan avına getirilen sınırlamanın kaldırılması gerektiğini savundu.

Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Merkez Av Komisyonunun aldığı karar uyarınca, 2008-2009 av sezonunda aralarında Yozgat'ın da bulunduğu 48 ilde keklik avının yasaklandığını, tavşan avının ise avcı başına bir adet olarak belirlendiğini hatırlattı.

Bilim adamları tarafından yapılan araştırmada, av hayvanlarından keklik ve tavşanın, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına neden olan kenelerin çoğalmasında önemli rol oynadığının belirlendiğini ifade eden Ergün, şunları kaydetti:

''Bilim adamlarınca, hastalığa neden olan kenelerin yoğun olarak bulunduğu bölgelerde yapılan araştırmalar sonucunda, kenelerin tavşan ve keklikte gelişimlerini tamamlayıp yayıldığı tespit edildi. Yozgat'ın Çekerek, Aydıncık ve Kadışehri ilçeleri hastalık konusunda riskli bölge olarak ilan edildi. Bu nedenle Yozgat'ta kenelerin çoğalıp yayılmasına neden olan keklik avının serbest bırakılıp, tavşan avı sınırlamasının da kaldırılması gerekir.''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Temmuz 01, 2009, 18:09:25 »
Bu kene probleminin benzeri Avrupa'da da var.
Kene nüfusu burda da artti. Ama KKK yerine daha farkli bir hastalik yayiyorlar.
Deli dana benzeri, insanin beynini süngere ceviren bir hastalik ve bunun icin asi yapilabiliyor.

Uzun lafin kisasi, Alman TV'de bir belgesel izledim.
Öyle hayvanda ürüyor vs hikaye söylemler.

Kene'ler inanilmaz dayanikli yaratiklar. Deney yapip -40 dereceye kadar sogutup sonra isitiyorlar.
Kene'ler ölmüyor. Topragin altina yatip yillarca beklemeleri mümkünmüs.

Hatta Avrupa'da agaclarin üstüne cikip, insanlar gecerken kafamizdan cikan isi cok yüksek oldugu icin, üstümüze atladiklarini da söylediler.

Cok ilginc bir hayvan türü.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Temmuz 02, 2009, 08:37:54 »
  O ağaçtan atlama olayını babam bana çok küçükken söylerdi. O zamanlarda kene vardı ancak bu denli tehlikeli değillerdi.
 Kenelerle mücadelede özellikle belli aylar çok önemli bildiğim kadarı ile. O dönemi ve doğru mücadeleyi kaçırmamak lazım.
 Tavşan ise bildiğim kadarı ile en çok kuduz açısından tehlikeli ve köpeklerin bir çoğu genelde tavşanlardan kuduz mikrobunu kapar.
 Burada asıl sorun kene değil bence (çok çeşidi var zaten) KKKA hastalığına karşı yapılması gerekenler. Bu konuda bir ilerleme sağlanması insanlar için daha faydalı olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2005 toyota corolla
« Yanıtla #32 : Temmuz 02, 2009, 15:46:45 »
Aydın Bey, mailime gelen haberi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Yozgat Avcılar Ve Atıcılar Spor Kulübü Başkanı Ergün: ''Merkez av komisyonunca keklik avına konulan yasak ve tavşan avına getirilen sınırlama kaldırılmalıdır''

YOZGAT - Yozgat Avcılar ve Atıcılar Kulübü Başkanı Hüseyin Ergün, Merkez Av Komisyonunca keklik avına konulan yasak ve tavşan avına getirilen sınırlamanın kaldırılması gerektiğini savundu.

Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Merkez Av Komisyonunun aldığı karar uyarınca, 2008-2009 av sezonunda aralarında Yozgat'ın da bulunduğu 48 ilde keklik avının yasaklandığını, tavşan avının ise avcı başına bir adet olarak belirlendiğini hatırlattı.

Bilim adamları tarafından yapılan araştırmada, av hayvanlarından keklik ve tavşanın, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına neden olan kenelerin çoğalmasında önemli rol oynadığının belirlendiğini ifade eden Ergün, şunları kaydetti:

''Bilim adamlarınca, hastalığa neden olan kenelerin yoğun olarak bulunduğu bölgelerde yapılan araştırmalar sonucunda, kenelerin tavşan ve keklikte gelişimlerini tamamlayıp yayıldığı tespit edildi. Yozgat'ın Çekerek, Aydıncık ve Kadışehri ilçeleri hastalık konusunda riskli bölge olarak ilan edildi. Bu nedenle Yozgat'ta kenelerin çoğalıp yayılmasına neden olan keklik avının serbest bırakılıp, tavşan avı sınırlamasının da kaldırılması gerekir.''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2005 toyota corolla
« Yanıtla #33 : Temmuz 02, 2009, 15:48:48 »

Bu haber bence kkk yı önlemek açısın dan değil, malum kulübün çıkarları doğrultusunda hazırlamış. Doğruluk payı ise muhakkak vardır. ancak bu kanular uzmanlar tarafında araştırılmalı fayda-zarar durumuna göre değerlendirilmelidir. konu çok hassas kararlarda ona göre olmalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2005 toyota corolla
« Yanıtla #34 : Temmuz 02, 2009, 15:53:39 »
Murat beyin dediği gibi kene çok dayanıklı bir hayvan. ilaçlama vs. yöntemlerle keneleri yok etmek çok zor. zaten yok etmek başka bir doğal dengeyi bozmak demektir buda başka ne dertler açar başımıza bilmiyorum. çalışmalar KKK hastalığı ve kenelerin bu hastalığı nereden aldığı üzerinde olmalıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Temmuz 02, 2009, 16:00:10 »
Aydın Bey, küçük bir uyarıda bulunmak istiyorum. Mümkün olduğunca mesajlarınızı tek bir seferde gönderirseniz çok iyi olur, sayfa sayısı ve mesaj sayısı çoğaldıkca konuları takip etmek zorlaşıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris d-4d elegant....
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Temmuz 02, 2009, 16:06:21 »
Tatil için memlekete(Gümüşhane'ye) gidecektik, korkmuyor değilim bu canlıdan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 sol
  • Model Yılı: '07
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Temmuz 03, 2009, 15:33:04 »
Arkadaşlar coktandır giremiyorum şimdi fırsat bulabildim dün yapılan 2.testte eşimde herhangi bi bulguya rastlanmadı (kkk)çok şükür galiba normal bi keneydi,inşallah kimsenin başına gelmez böyle bi hastalık ama bulunduğum ilçede böyle olaylar olmuyodu yani kene yoktu galiba coğala coğala geliyolar umarım bi ilacını veya serumunu bulunur en kısa sürede...
Susarak kazandığın değeri, boş konuşarak harcama...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Temmuz 03, 2009, 15:43:39 »
Çok geçmiş olsun Serkan hocam. Üzerinizden büyük bir yük kalktı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Temmuz 03, 2009, 15:46:49 »
çok geçmiş olsun serkan bey.... fenerbahçeli olduğunuz yetmiyormuş gibi bir de bu.. :)  allah korumuş... (hande kaaaççç)

(hoşgörünüze sığınarak efendim.. :) )