0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Biraz içdürtüsel herhalde (içgüdü insanda olmazmış öyle demişti felsefe hocamız) Ben de nasıl seçtiğimi bilemiyorum ama genelde hep iyi çıkıyor. Babam Sağolsun o öğretmişti. Gerçi şimdi aldıklarım onunkilerden iyi çıkıyor. Annem takılır Hazım seçssin karpuzu diye.
kemal bey bu adam çok sır vermemiş karpuz hakkında mesutun dediği sap bukme olayını tam anlayamadım ben
Hande hanım sizde bi karpuzla sezonu kapadınız. Ne o 3 ay Evde başka insan yokmu?
karpuz feci kilo aldırıyo
aaa biz de kilo verelim diye habire karpuz peynir yiyoruz
Kilo vermeye çalışma Emre, Corolla'ya terfi et rahatla öyle küçücük Yaris'in içinde kilolu gibi hissediyorsundur sen kendini
karpuz feci kilo aldırıyo ismail bey... artı birde bende reaktif hipoglisemi diye bir hastalık var karpuz dokunuyor...
Yemek sonralari kan sekeri dusuklugu, yaşamı cok kotu etkileyen, enerjiyi dusuren, halsizlik, yorgunluk ve bas donmesi yapan, is verimini dusuren ve sizi kizgin, ofkeli, sabirsiz bir hale getiren bir durumdur. Cok sik olmasina ragmen uzerinde pek durulmayan onemli bir hastaliktir. Kilo veremeyen kisilerin cogunda reaktif hipoglisemi vardir. Prof Dr Metin Ozata Metabolizma ve endokrin uzmanı Hande Hanım ,zannedersem siz karpuzun şişmanlattığını reaktif hipoglisemi için dile getirdiniz.Bu durumlarda tavsiye edilmiyor. Normal şartlarda karpuz diyeti yapılarak zayıflama rejimi veriliyor. Ben kendimde denedim haftada 1,5-2 kilo verdim.
..hiç yemediğim kadar karpuz kavun ve elbette onların kankası beyaz peynir yedim...bi peynire para veriyoduk...çok zevkliydi be...gel gel karpuza gel kan kırmızı pınar sulu...
diette başka ne vardı kemal bey?? zira karpuz ciddi glikoz deposudur glikozun çok tüketilmesiyle kilo vermek zordur... ben dietinizde başka gıdaların yerine karpuz verilmiş olduğunu düşünüyorum....hipoglisemim yokken de kilo aldırırdı bana karpuz.... neticede diabetiklere de tavsiye etmiyorum ben karpuzu.. ancak kabak olanının yenilebileceğini söylüyorum...
Karpuz seçiminde dikkat edilecek iki üç nokta var, 1. karpuzun heryerini iyice inceleyin bir tarafında karpuzun yüzeyindeki çizgilerden yok ve sarıysa o karpuz güneşte eşit olgunlaşması için hiç çevrilmemiş demektir ve ham olmasada tatsız olma ihtimali çok yüksek, karpuzu incelediğinizde her tarafı nerdeyse aynı desen ve tonlarda olmalıdır.2. Karpuzu elinize alın ve avucunuzla vurun, eğer içinde su varmış gibi tok bir ses geliyorsa içi kan kırmızısı, sulu ve lezzetlidir. (boş bir bidona vurmayla içi su dolu bidona vurmak gibi düşünün, ikisi arasındaki ses farkı bariz belli olur hatta deneme yapabilirsiniz)3. karpuzun sapına bakın eğer burkularak kopartılmışsa, karpuzun tatlanması için zamanında bu kısmı bükerler ve bu karpuzlar lezzetli olur, eğer sapı bıçakla kesilmişse, kesik olan yerde nemlenme gibi reçine gibi azda olsa sıvı toplanır bu karpuzun iyi beslendiğini (su ve güneş) gösterir ve lezzetlidir.(Not : 8 ila 12 yaşları arası babanemle bostanlığa giderdim her yaz 46 kg lık bir karpuzum vardı hiç unutmam )