Gönderen Konu: Karpuz nasıl kesilmeli  (Okunma sayısı 6741 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: Karpuz nasıl kesilmeli
« Yanıtla #20 : Haziran 30, 2009, 17:48:33 »
Biraz içdürtüsel herhalde (içgüdü insanda olmazmış öyle demişti felsefe hocamız) Ben de nasıl seçtiğimi bilemiyorum ama genelde hep iyi çıkıyor. Babam Sağolsun o öğretmişti. Gerçi şimdi aldıklarım onunkilerden iyi çıkıyor. Annem takılır Hazım seçssin karpuzu diye.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 30, 2009, 17:48:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 30, 2009, 23:23:27 »
kemal bey bu adam çok sır vermemiş karpuz hakkında mesutun dediği sap bukme olayını tam anlayamadım ben :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Temmuz 01, 2009, 10:01:10 »
Biraz içdürtüsel herhalde (içgüdü insanda olmazmış öyle demişti felsefe hocamız) Ben de nasıl seçtiğimi bilemiyorum ama genelde hep iyi çıkıyor. Babam Sağolsun o öğretmişti. Gerçi şimdi aldıklarım onunkilerden iyi çıkıyor. Annem takılır Hazım seçssin karpuzu diye.

hazım bey kardeşim mümkünse bana bi tane seçiver zira ben o karpuzu ancak 3 ayda bitirebilirim....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #24 : Temmuz 01, 2009, 10:51:18 »
   Hande hanım sizde bi karpuzla sezonu kapadınız. Ne o 3 ay  :D  Evde başka insan yokmu?

Şu yamuk olayını özeLden bizede atında bizde gülelim bakalım EMREEEEEEEE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Temmuz 01, 2009, 11:25:07 »
kemal bey bu adam çok sır vermemiş karpuz hakkında mesutun dediği sap bukme olayını tam anlayamadım ben :)

Sap bükme olayını biraz daha açıklıyan bir yazı.
(Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nebahat Sarı)

KARPUZUN SAPINA DİKKAT

Öte yandan, bazı üreticilerin daha fazla para kazanabilmek hırsıyla erkenci ürünlerin piyasa değerinin yüksek olması avantajını dikkate alarak ham karpuzu hasat ederek piyasaya sürdüğü, bunu yaparken de ''olgunlaştırma hilesi''ne başvurduğu ifade edildi.

Adana'nın aroması yüksek ve kaliteli ürün elde edilen Karataş ilçesinde yaklaşık 40 yıldan bu yana karpuz tarlalarında bekçilik yapan Cuma Sarı, bazı üreticilerin tarladaki karpuzun yeterli büyüklüğe ulaştıktan sonra sap kısmını ters yöne çevirdiğini, bunun da karpuzun dış görüntüsünün olgunlaşmasına neden olduğunu söyledi.

Sarı, karpuzların bu işlem nedeniyle ayrıca saplarının kuruduğunu ve olgunlaşmış görüntüye kısa sürede büründüğünü, ancak içinin tatsız kaldığını kaydetti.

Seçim sırasında ''sapı kuru'' diyerek aldanılmaması gerektiğini anlatan Sarı, yılların verdiği tecrübeyle rengine ve vurulduğu zaman çıkan sese bakarak karpuz alınmasını önerdi.

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Temmuz 01, 2009, 11:31:16 »
   Hande hanım sizde bi karpuzla sezonu kapadınız. Ne o 3 ay  :D  Evde başka insan yokmu?

karpuz feci kilo aldırıyo ismail bey... artı birde bende reaktif hipoglisemi diye bir hastalık var karpuz dokunuyor...
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • BÜYÜK İZMİR BULUŞMASI :)
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Temmuz 01, 2009, 11:34:16 »
Geçmiş olsun Hande hanım zaten eskisi gibi ne tadıvar nede kokusu :(
Birde kabak aşısı diye bişey çıktı. >:(
Keriz yerine konulmak çok kötü bir duygu. :(
2002 corolla H/B 1,6 terra   iZMİR / Balçova

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Temmuz 01, 2009, 11:35:08 »
karpuz feci kilo aldırıyo

aaa :wacko: biz de kilo verelim diye habire karpuz peynir yiyoruz :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Temmuz 01, 2009, 11:40:59 »
aaa :wacko: biz de kilo verelim diye habire karpuz peynir yiyoruz :D

Kilo vermeye çalışma Emre, Corolla'ya terfi et rahatla öyle küçücük Yaris'in içinde kilolu gibi hissediyorsundur sen kendini :)
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Temmuz 01, 2009, 11:44:51 »
Kilo vermeye çalışma Emre, Corolla'ya terfi et rahatla öyle küçücük Yaris'in içinde kilolu gibi hissediyorsundur sen kendini :)
:D İnşallah o da olacak abi, de zamanı var daha :) Hem benim araba hazır, İsmail Abi'ye emanete verdim şimdilik :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Temmuz 01, 2009, 11:58:35 »
karpuz feci kilo aldırıyo ismail bey... artı birde bende reaktif hipoglisemi diye bir hastalık var karpuz dokunuyor...

Yemek sonralari  kan sekeri dusuklugu, yaşamı cok kotu etkileyen, enerjiyi dusuren, halsizlik, yorgunluk ve bas donmesi  yapan, is verimini dusuren ve sizi kizgin, ofkeli, sabirsiz bir hale getiren bir  durumdur. Cok sik olmasina ragmen  uzerinde pek  durulmayan onemli bir  hastaliktir. Kilo veremeyen kisilerin cogunda reaktif hipoglisemi vardir.
 Prof Dr Metin Ozata Metabolizma ve endokrin uzmanı

Hande Hanım ,zannedersem siz karpuzun şişmanlattığını reaktif hipoglisemi için dile getirdiniz.Bu durumlarda tavsiye edilmiyor. Normal şartlarda karpuz diyeti yapılarak zayıflama rejimi veriliyor. Ben kendimde denedim haftada 1,5-2 kilo verdim.

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • BÜYÜK İZMİR BULUŞMASI :)
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Temmuz 01, 2009, 12:51:12 »
Karpuz şişmanlatır mı?

“Yaz aylarında en fazla tüketilen meyve hangisidir?” diye bir soru sorulsa, hepimiz hiç tereddüt etmeden “Karpuz” diye cevap veririz. Ancak; hoş lezzeti, ucuz fiyatı ve insana ferahlık veren özelliğinin yanı sıra sağlığımız açısından da sayısız faydaları olan bu harika meyve için son günlerde yeni bir tartışma başlatıldı. “Karpuz zayıflatıyor mu, yoksa şişmanlatıyor mu?”
Bu konudaki tartışmada birçok farklı uzmanın farklı görüşleri olduğunu gözlemlemek mümkün. Bazı uzmanlar karpuzun zayıflama anlamında mucizevi bir meyve olduğunu savunurken bazı uzmanlar ise zayıflama diyetlerinde karpuzun yeri olmadığını savunmaktadır. Bu noktada verilebilecek en doğru karar karpuz tüketiminin sağlığımız üzerine etkilerini inceledikten sonra olanıdır.

Karpuzun sağlığımız üzerine etkileri nelerdir?
1-)Kansere karşı koruyucu özelliği vardır: İnsan sağlığı açısından sayısız yararları olan karpuzun, içeriğindeki “likopen” maddesi sayesinde vücudu kansere karşı bir kalkan gibi koruduğu ortaya çıktı. Kansere karşı koruma özelliği olduğu bilinen likopen maddesinin, karpuzda bol miktarda bulunmaktadır. Bilindiği gibi kansere yol açan en büyük sebeplerden biri, doku ve organların zararlı maddeler sebebiyle hasar görmesidir. Likopen maddesi antioksidan özelliği sayesinde, serbest radikaller denilen bu zararlı toksinlerin sağlıklı doku ve organlara bağlanmasını engeller. Ayrıca, doku ve organlara kendisi bağlanarak zararlı maddelere karşı bir kalkan oluşturur. Likopen karpuzdan başka sırası ile en çok salçada, ketçapta ve domateste bulunur.
2-)Karpuz potasyum açısından oldukça zengin bir meyvedir. Potasyum, böbreklerin daha iyi çalışmasını sağlar. Böylece kan basıncı dengelenir, kalp işlevleri düzenlenir ve kalp krizi riskini azaltmaktadır. Yüzde 95’i su olan karpuz, bol miktarda yendiği zaman vücudu temizleyici bir özellik de kazanıyor. Yani kum ve taş şikayeti olanların bol bol tüketmesi gereken bir meyve.
3-)İçeriğindeki A vitamini; serbest radikalleri etkisiz hale getirerek yaşlanmayı geciktiriyor, cildi güzelleştiriyor, başta cilt kanseri olmak üzere bazı kanser türlerine karşı vücudu koruyor. Radyasyon tedavisinin yan etkisini azaltıyor.
4-)Karpuz çeşitli vitamin ve mineral içeriğinden dolayı vücut direncini artırmaktadır. Vücut direncini artırarak vücudu dinç kılmakta ve aynı zamanda vücuda dirilik vermektedir. Böylelikle vücut stresini azaltmaktadır.
5-)Karpuz; protein, karbonhidrat, demir, selüloz, kalsiyum, fosfor ve potasyum yönünden de oldukça zengindir. Böylelikle vücudun yapı taşlarını da sağlamlaştırarak, vücut yapısını dinç kılmaktadır.
6-) Karpuzun su oranı oldukça yüksektir. Böylelikle gün içerisindeki su tüketiminizi artırmış olur ve vücudunuzdan da ödemi atmış olursunuz. Yaz aylarında su kaybı daha fazla olmakta ve bunu farklı yollardan karşılamak durumundayız. Karpuz bu noktada yardımcı olabilmektedir.
7-)Kan temizleyici özelliğinden dolayı kanı zararlı öğelerden arındırmakta.
8-)Yüksek posa içeriğinde dolayı bağırsak fonksiyonlarını dengelemektedir. Böylelikle vücudun temizlenmesi üzerine büyük rolü vardır.

Karpuzun besleyici değeri;
100 gr. dilimlenmiş karpuzun besin değerleri şöyle sıralanabilir:
-26 kalori
-0,5 gr. Protein
-0,3 gr. Lif
-0 mg kolesterol
-10 mg Fosfor
- 7 mg Kalsiyum
-0,5 mg Demir
-320 mg Potasyum
-590 IU A vitamini
-7 mg C vitamini.

(  alıntı  )
2002 corolla H/B 1,6 terra   iZMİR / Balçova

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Temmuz 01, 2009, 13:21:12 »
  Yemek sonralari  kan sekeri dusuklugu, yaşamı cok kotu etkileyen, enerjiyi dusuren, halsizlik, yorgunluk ve bas donmesi  yapan, is verimini dusuren ve sizi kizgin, ofkeli, sabirsiz bir hale getiren bir  durumdur. Cok sik olmasina ragmen  uzerinde pek  durulmayan onemli bir  hastaliktir. Kilo veremeyen kisilerin cogunda reaktif hipoglisemi vardir.
 Prof Dr Metin Ozata Metabolizma ve endokrin uzmanı

Hande Hanım ,zannedersem siz karpuzun şişmanlattığını reaktif hipoglisemi için dile getirdiniz.Bu durumlarda tavsiye edilmiyor. Normal şartlarda karpuz diyeti yapılarak zayıflama rejimi veriliyor. Ben kendimde denedim haftada 1,5-2 kilo verdim.

diette başka ne vardı kemal bey?? zira karpuz ciddi glikoz deposudur glikozun çok tüketilmesiyle kilo vermek zordur... ben dietinizde başka gıdaların yerine karpuz verilmiş olduğunu düşünüyorum....

hipoglisemim yokken de kilo aldırırdı bana karpuz.... neticede diabetiklere de tavsiye etmiyorum ben karpuzu.. ancak kabak olanının yenilebileceğini söylüyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • only TOYOTA only COROLLA
« Yanıtla #34 : Temmuz 02, 2009, 00:22:38 »
paylaşım için teşekkürler...bayağı faydalı bilgiler...

bende bi kaç anımı paylaşmak istiyorum...

babam diyarbakır da görev yapıyo d.bakır karpuzu meşhurdur aslında...

ben ilk defa ve son defa gördüm...

el arabasıyla  evet el arabasıyla bildiğimiz inşaatlarda kullanılan el arabasıyla tek bir karpuzun taşındığını...

bulabilirsem fotoğrafınıda ekleyebilirim...

diğeri :

amca oğlu ve bi arkadaşı kavun karpuz mevsiminde bi kamyon karpuz kavun sahil kenarında satıyoruz...

hiç yemediğim kadar karpuz kavun ve elbette onların kankası beyaz peynir yedim...bi peynire para veriyoduk...

çok zevkliydi be...

gel gel karpuza gel kan kırmızı pınar sulu...
toyota toyota toyota  only toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Temmuz 02, 2009, 07:59:29 »
..
hiç yemediğim kadar karpuz kavun ve elbette onların kankası beyaz peynir yedim...bi peynire para veriyoduk...

çok zevkliydi be...

gel gel karpuza gel kan kırmızı pınar sulu...

Sırf bu bile yaz mevsimini sevmek için yeterlidir :D
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Temmuz 02, 2009, 08:04:48 »
diette başka ne vardı kemal bey?? zira karpuz ciddi glikoz deposudur glikozun çok tüketilmesiyle kilo vermek zordur... ben dietinizde başka gıdaların yerine karpuz verilmiş olduğunu düşünüyorum....

hipoglisemim yokken de kilo aldırırdı bana karpuz.... neticede diabetiklere de tavsiye etmiyorum ben karpuzu.. ancak kabak olanının yenilebileceğini söylüyorum...

Diyette sadece karpuz yok tabi. Yağsız beyaz peynir,katı yumurta, kepek veya çavdar ekmeği, salata, ızgara tavuk, şekersiz çay, yoğurt gibi gıdalar. Öncelik karpuzda :). Eski karpuzlar da yok gibi.Şimdi daha fazla verim almak için basıyorlar hormonu.  Diabetik olanlar için doğru söylüyorsunuz.Bu arada önemli bir hususu belirtmek isterim.Bu da deneyimimle ispatlanmıştır.Spor yapmadan, hamurlu ve şekerli gıdaları yeterince kısmadan kilo vermek imkansız. Günde 1000 mt.yüzerim(haftada 3 gün havuzda), 3 gün yürüyüş yapar(5-7 km.) veya bisiklete binerim(10-15 km.).Bunları yapmazsak, sadece karpuz yersek karpuz gibi oluruz. :)

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Temmuz 02, 2009, 10:02:02 »
o zaman kemal bey sizin kilolarca karpuz yiyebilirsiniz benim spor adına tek aktivitem sağ ayak gaz sol ayak debriyaj.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
Ynt: Karpuz nasıl seçilmeli
« Yanıtla #38 : Temmuz 18, 2012, 06:48:39 »
Karpuz seçiminde dikkat edilecek iki üç nokta var,

1. karpuzun heryerini iyice inceleyin bir tarafında karpuzun yüzeyindeki çizgilerden yok ve sarıysa o karpuz güneşte eşit olgunlaşması için hiç çevrilmemiş demektir ve ham olmasada tatsız olma ihtimali çok yüksek, karpuzu incelediğinizde her tarafı nerdeyse aynı desen ve tonlarda olmalıdır.

2. Karpuzu elinize alın ve avucunuzla vurun, eğer içinde su varmış gibi tok bir ses geliyorsa içi kan kırmızısı, sulu ve lezzetlidir. (boş bir bidona vurmayla içi su dolu bidona vurmak gibi düşünün, ikisi arasındaki ses farkı bariz belli olur hatta deneme yapabilirsiniz)

3. karpuzun sapına bakın eğer burkularak kopartılmışsa, karpuzun tatlanması için zamanında bu kısmı bükerler ve bu karpuzlar lezzetli olur, eğer sapı bıçakla kesilmişse, kesik olan yerde nemlenme gibi reçine gibi azda olsa sıvı toplanır bu karpuzun iyi beslendiğini (su ve güneş) gösterir ve lezzetlidir.

(Not : 8 ila 12 yaşları arası babanemle bostanlığa giderdim her yaz :D 46 kg lık bir karpuzum vardı hiç unutmam :) )

bu yaz konusunun hortlaması gerek...

bu yıl kelek karpuza denk gelmedik yada kelek karpuz seçmiyoruz artık...   :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Temmuz 18, 2012, 09:06:13 »
Ben 2 tane aldım biri sağlam biri kelek çıktı bu konuyu gördüğüm iyi oldu :D
Hospital administrator :)