Gönderen Konu: Jant Seçimi  (Okunma sayısı 3674 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
Jant Seçimi
« : Ekim 26, 2006, 14:46:20 »
Kışa girmeden aracımın (2003 yaris) lastiklerini değiştirmeyi düşünüyorum. Şu an üzerinde orjinal (fabrika) jant ve lastikler var. Lastilerle birlikte jantları da değiştireceğim. Sizce yarise uygun olan jant tipi ve modeli (yakışan) nedir? Bir de jant boyutunu arttırmak ve lastik yanak kalınlığını inceltmek Türkiye yol koşullarında ne kadar mantıklıdır? Kimileri bu işlemi yaptırmanın araçta vuruntuyu arttıracağını söylüyor. Bu ne kadar doğrudur? Bilgilendiriseniz sevinirim...
TODAY,TOMORROW,TOYOTA...

Toyota Club Türkiye

Jant Seçimi
« : Ekim 26, 2006, 14:46:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
Jant Seçimi
« Yanıtla #1 : Ekim 28, 2006, 23:39:18 »
Alıntı yapılan: Burak AYCAN
Kışa girmeden aracımın (2003 yaris) lastiklerini değiştirmeyi düşünüyorum. Şu an üzerinde orjinal (fabrika) jant ve lastikler var. Lastilerle birlikte jantları da değiştireceğim. Sizce yarise uygun olan jant tipi ve modeli (yakışan) nedir? Bir de jant boyutunu arttırmak ve lastik yanak kalınlığını inceltmek Türkiye yol koşullarında ne kadar mantıklıdır? Kimileri bu işlemi yaptırmanın araçta vuruntuyu arttıracağını söylüyor. Bu ne kadar doğrudur? Bilgilendiriseniz sevinirim...
[/quote]

çok geç bi yanıt olablir ama aradığın cevap bu:
lastik ölçün: 195/45/16 olsun bide 16 jant al
hiç bi sorun olmaz inan bana
ama 50 yanakta araca fazla kişi bindii zaman çamurluğa sürtme oluyo sakın alma 45 yanak en iisi
yönetim: kurallarımız gereği kullandığınız resim kendi resminiz veya kullandığınız araç olması gerekmektedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Jant Seçimi
« Yanıtla #2 : Ekim 29, 2006, 00:35:27 »
Alıntı yapılan: özgür özkan
[font=Comic Sans Ms][color=#3333FF]

çok geç bi yanıt olablir ama aradığın cevap bu:
lastik ölçün: 195/45/16 olsun bide 16 jant al
hiç bi sorun olmaz inan bana
ama 50 yanakta araca fazla kişi bindii zaman çamurluğa sürtme oluyo sakın alma 45 yanak en iisi
[/quote]
İlgine teşekkür ederim. Henüz bu işe girişmedim. Fikir topluyorum. Sorun yaratmadan kastım ince yanaklı bir lastik takmanın çukurlarda yaratacağı yarılma problemleriydi. Bir tanıdığım sırf bu yüzden 2 haftada bir lastik tamiriyle başı derde girdi. Birde tavsiye edeceğiniz bir jant markası (momo,cms,oz...vb..) var mı? Malum jantlar aracın üzerinde durduğu aksamlar sağlamlık-güvenlikte sorun çıkarmamalılar...
Son olarak verdiğin ölçüler araçta km göstergesini etkilemez mi? (teker dış çapı değişirse) Yarisin fabrika ölçüleri 185/60/R15
TODAY,TOMORROW,TOYOTA...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Jant Seçimi
« Yanıtla #3 : Ekim 29, 2006, 13:53:55 »
Alıntı yapılan: Levent Sevim
Yeni Yaris'in ölçüleri 185/60r15 tir.Eski kasalar 175/65r14 tür.

175/65r14 e en uygun ölçü 195/45r16 yada 185/55r15 tir.
[/quote]

Teşekkürler...
TODAY,TOMORROW,TOYOTA...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
Jant Seçimi
« Yanıtla #4 : Kasım 03, 2006, 00:02:20 »
195-45-15
avatardaki yaris sizin mi acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Jant Seçimi
« Yanıtla #5 : Kasım 22, 2006, 21:02:40 »
Alıntı yapılan: Cem Yücel
195-45-15
avatardaki yaris sizin mi acaba?
[/quote]
Değil bu resmi bir siteden buldum. Ama bu aracı İzmir'de görmüştüm trafikte...
TODAY,TOMORROW,TOYOTA...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Jant Seçimi
« Yanıtla #6 : Kasım 26, 2006, 21:26:07 »
Alıntı yapılan: Burak AYCAN
[/quote]
arabanın jantlarını degıstırmek ıstıyorsan,benım tavsıyem 16 jant yapman yonunde olacak.hatırlı olsun..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Carina
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
Jant Seçimi
« Yanıtla #7 : Ocak 11, 2007, 19:06:12 »
jantı ne kadar buyutmek istediginize baglı olarak ben ae101 e 215/35/18 takmıştım kafaya koyduktan sonra heşey takılabili r ama kafaya koymak lazım birde konfordan ne kadar feragat edebileceginize baglı tabi yol tutuş da bu duruma bağlı olarak jantın ebadı ve tabanı buyudukçe artıyor.gerçekten kişisel tercihlere ve beklentilere bağlı olarak degişir .Mesela Ben bulabilseydim 19 inch takıcaktım ama 4x100 de 19 uretilmiyormus flanslada janlar sanki bigfoot gibi duracaktı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ШшШ.TeaмGaRaJ.Coм
    • ???.Tea?GaRaJ.Co?
  • Kan Grubu: AB+
Jant Seçimi
« Yanıtla #8 : Ağustos 03, 2007, 12:10:23 »
ben eta-beta alnair tavsiye ederim.
Aldırмa ReiS єsкilєr iчi bilir BİZİ