Gönderen Konu: arıza lambam yanıyor..?yardım  (Okunma sayısı 1645 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • buda benim canavar..
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
arıza lambam yanıyor..?yardım
« : Haziran 29, 2009, 23:26:04 »
arkadaslar merhaba ...iginiz için şimdiden tskrler..aracım 98 corolla xei..gecenlerde uzun yola gittim,anlamadıgım bi nedenden dolayı arıza lambamın yandıgını farkettim.durdum tekrar calıstırdım ısık söndü,ancak bir zaman sonra tekrar yandıgını farkettim.şimdi canı isteyince yanıyor sönüyor..son zamanlarda aracımda bir degişiklikte yapmadım..parca takımı sökümü vs.yardımcı olursanız sevinirim...

Toyota Club Türkiye

arıza lambam yanıyor..?yardım
« : Haziran 29, 2009, 23:26:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
Ynt: arıza lambam yanıyor..?yardım
« Yanıtla #1 : Haziran 30, 2009, 00:02:58 »
Arıza lambası derken hangi lambadan bahsediyorsunuz Gökhan bey turuncu renkli motor lambası mı ünlem işaretli kırmızı lamba mı ? yoksa başka bir lambamı bunu belirtirseniz size daha rahat yardımcı olabiliriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 30, 2009, 00:30:23 »
Turuncu renkli 'motoru kontrol et' ikaz isigi (check engine light) yaniyorsa buyuk ohtimalle emisyon kontrol sisteminde bir aksaklik var demektir. Ilk olarak oksijen sensorunun calisip calismadigina bakin. Arabanizda 'diagnostic' ozelligi mutlaka vardir. Yapabilirim derseniz adim adim ne yapilacagini yazarim.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #3 : Haziran 30, 2009, 02:01:03 »
Bu 'diagnostic' her corolla da yok ama. :nija: En son sanayiye yağ değişimine gittiğimde 94 Xli gelmişti bir tane onda yoktu mesela.Neden acaba :-\
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 30, 2009, 08:39:39 »
  Benim eski 94 Xli. de vardı.
 Kalitesiz yakıt bile o ikaz ışığının yanmasına sebep olabilir. Bencede sistemi bağlayıp (diagnosis bağlantısı yoksa, başka bir aparatla yapıyorlar sanırım) kontrol ettirmekte fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • buda benim canavar..
« Yanıtla #5 : Haziran 30, 2009, 23:48:16 »
ilginize tskrler arkadaslar..turuncu vanaya benzer bi işık yanıyor arada bir...bu zamana kadar arabamda yasadıgım tek sorun hava filtresinde yasadım.arabama lpg taktırdıktan sonra hava filtresine giden bi boru deyim yarısını koli bandıyla kapadılar,cok zorladıgımda o bantın yırtılıp kavlaması oldu..acaba buradan olabilirmi...bu arda ahmet bey bu oksijen sensörü nerede oluyor izah ederseniz bi kontrol etmeye calısayım.şimdiden tskrler arkadaslar iyiki varsınızzz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #6 : Temmuz 01, 2009, 00:17:02 »
  Benim eski 94 Xli. de vardı.
 Kalitesiz yakıt bile o ikaz ışığının yanmasına sebep olabilir. Bencede sistemi bağlayıp (diagnosis bağlantısı yoksa, başka bir aparatla yapıyorlar sanırım) kontrol ettirmekte fayda var.
Hakan Abi bu diagnosis de hp konusu gibi karışık galiba.105 - 114 hp karmaşasından sonra diagnosis karmaşası da var heralde :D
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Temmuz 01, 2009, 02:07:13 »
ilginize tskrler arkadaslar..turuncu vanaya benzer bi işık yanıyor arada bir...bu zamana kadar arabamda yasadıgım tek sorun hava filtresinde yasadım.arabama lpg taktırdıktan sonra hava filtresine giden bi boru deyim yarısını koli bandıyla kapadılar,cok zorladıgımda o bantın yırtılıp kavlaması oldu..acaba buradan olabilirmi...bu arda ahmet bey bu oksijen sensörü nerede oluyor izah ederseniz bi kontrol etmeye calısayım.şimdiden tskrler arkadaslar iyiki varsınızzz

Bir ucu egzos manifolduna giriyor oksijen sensorunun. Ama tahminimce sizin problem o hava filtresi hortumu ile ilgili. Resmini cekip ekleme imkaniniz var mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #8 : Temmuz 01, 2009, 02:29:02 »
Bir ucu egzos manifolduna giriyor oksijen sensorunun. Ama tahminimce sizin problem o hava filtresi hortumu ile ilgili. Resmini cekip ekleme imkaniniz var mi?
sarılmış olan hava filtresi körüğü patlama yapar yırtılır yeniside takılsa o ışık yine yanar.bence oksijen sensöründendir lpgli araçların kronik sorunlarındandır bu olay..
yeşil SİS avenSİS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Temmuz 01, 2009, 02:32:44 »
Murat, dedigin gibiyse oksijen sensorunun pek kontrol edilecek bir tarafi yok, yerinden cikmadiysa. Hata oradaysa cozum, oksijen sensorunu degistirmek o zaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #10 : Temmuz 01, 2009, 03:34:43 »
Murat, dedigin gibiyse oksijen sensorunun pek kontrol edilecek bir tarafi yok, yerinden cikmadiysa. Hata oradaysa cozum, oksijen sensorunu degistirmek o zaman.
evet yada böylece binmek çünkü o ışık ara sıra yanıp söner araç özellikle rampa çıkarken yada biraz sıkıştırınca yanıyor devrini alınca motor rahatlayınca düz yolda sönüyor..pek bir zararı yok ama ışık anlamını yitiriyor başka bir arızası olduğunda önemsenmezse daha büyük sorunlara yol açabilir...
yeşil SİS avenSİS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 01, 2009, 08:00:10 »
Hakan Abi bu diagnosis de hp konusu gibi karışık galiba.105 - 114 hp karmaşasından sonra diagnosis karmaşası da var heralde :D

Evet, öyle gibi görünüyor. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • buda benim canavar..
« Yanıtla #12 : Temmuz 01, 2009, 22:44:28 »
tskrler arkadaslar..bi ara gidip bakıtacagım bakalım..aslanıma nazar değdi lakin,daha kötü bişey olmadan gideyim bari..tekrar tesekkürler..