Gönderen Konu: otomatik klima nasıl çalışır?  (Okunma sayısı 13091 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
otomatik klima nasıl çalışır?
« : Haziran 29, 2009, 03:05:01 »
arkadaşlar otomatik klimalı olan sol modellerde bu klimayı nasıl otomatik çalıştırıyoruz. yani klimanın otomatikliği nasıl devreye giriyor. ben auto düğmesine basıyorum ve sadece  klimayı son hızda çalıştırıyor okadar. bu otomatik nası bişer kendisi mi çalışıyor yoksa kendisi mi duruyor? anlatabilirmisiniz. teşekkür ederim.
şuanki aracım "tabanvay"

Toyota Club Türkiye

otomatik klima nasıl çalışır?
« : Haziran 29, 2009, 03:05:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: otomatik klima nasıl çalışır?
« Yanıtla #1 : Haziran 29, 2009, 09:08:34 »
Termostat gibi bişey var sanırım. Bi dereceye ayarlıyosunuz ona göre kendi açıp kapıyor diye hatırlıyorum.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 29, 2009, 09:15:59 »
Ceyhun bey otomatik klima arabanın iç sıcaklıgını ayarladınız ısıya getirir. Benim bildgim kadarıyla kapanmıyor. Arabaya ilk bindiginiz de arabanın için cok sıcak oldugu için son hızda calışması normal biraz zaman gecince arabanın iç sıcaklıgı dusmeye başlıyınca klimanın calışma hızıda azalıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 29, 2009, 09:33:38 »
Auto düğmesine basarsanız sizin için uygun sıcaklığı bulana dek soğutur. Ortam uygun dereceye geldiğinde "22C olması lazım" Klima yavaşlar ve sadece ortam ısısını korumak için çalışır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 29, 2009, 10:15:12 »
o zaman anladığım kadarıyla sürekli çalışıyor. ozaman çok etki etmez mi yakıta? yani otomatik modda çalıştırmak akıllıca değil gibi duruyor.
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 29, 2009, 13:17:38 »
Valla benim bildiğim ortam sıcaklığını korumak için yavaş çalışmıyor. Arada bir kapanıp devreye giriyor. O yüzden yakıta çok çok fazla etki edeceğini sanmıyorum. Ümit'in söylediği olay da doğru olabilir. Belki aracına göre değişiyordur. Bu işin standardı yok sonuçta.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #6 : Haziran 29, 2009, 13:18:37 »
Dostum ben sana bişey syliyimmi klimanın yakıta cok az bir etkisi var
mesela 60 lt bir depoda 3 litre falan yakıo klima o da cok cüzi bi rakam..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 29, 2009, 13:21:51 »
E düğmeyede basıyosan gerisi otomatik zaten :rofl: :rofl: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 29, 2009, 13:36:29 »
benim 98de klima bile yok :D 2009u da comfort aldık otomatik klima yok ancak babamdaki astrada var mondeoda da vardı, ikisinde de auto modunda bir derece ayarlanıyor, bir de fan hızı, aracın içini o derecede tutuyor, seçtiğiniz hızda sürekli çalışıyor fan ama üflediği sıcaklık değişiyor sürekli, aracın içini 22derece istiyorsanız o ısıya getirene kadar çok soğuk üflüyor sonra o dereceyi sabit tutuyor..mondeo ve astrada durum böyle..toyotada hiç kullanmadım
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 29, 2009, 21:39:03 »
GOLF V de çift otomatik klima vardı. Onda AUTO düğmesine bastığında ortamı uygun sıcaklığa getiriyordu. Fan hızına ve üfleme derecesine karışamyorduk fakat biz autoyu tercih etmezdik. Genelde ben istediğim dereceyi seçer ona göre üfletirdim. Zaten sürekli çalıştırmam klimayı o güneşin altında kaldığı zamanki arabanın iç sıcaklığını düşürüsün yeterli. Geri kalan zamanda canı açardım. Başka araçlarda hiç denemedim galiba onlardada türkayın anlattığı gibi oluyordur  ;)
Bu arada türkay avatarın pek güzel olmuş. Önceki yandan toyota resmide güzeldi buda güzel  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Haziran 30, 2009, 00:43:33 »
GOLF V de çift otomatik klima vardı. Onda AUTO düğmesine bastığında ortamı uygun sıcaklığa getiriyordu. Fan hızına ve üfleme derecesine karışamyorduk fakat biz autoyu tercih etmezdik. Genelde ben istediğim dereceyi seçer ona göre üfletirdim. Zaten sürekli çalıştırmam klimayı o güneşin altında kaldığı zamanki arabanın iç sıcaklığını düşürüsün yeterli. Geri kalan zamanda canı açardım. Başka araçlarda hiç denemedim galiba onlardada türkayın anlattığı gibi oluyordur  ;)
Bu arada türkay avatarın pek güzel olmuş. Önceki yandan toyota resmide güzeldi buda güzel  :)
auto modunda derece şeçememek çok saçma değil mi? o neye göre uygun sıcaklığa getiriyor, mesela melek ve beni ele alalım benim terlediğim meleğin üşüdüğü durumlar olabiliyor, şimdi bu modu melek kullanırken üşüyecek ben kullanırken terleyecek miyim? bence derece seçiliyordur :blink: avatar da sen istedin diye değiştirdim :) beğenmemiştin arabamın pis halini :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 205 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 30, 2009, 00:53:30 »
Dereceyi biraz yükseltirsen, üflemenin auto modda çok sert olmadığını görürsün. Ben Auto modu kullanıyorum ve memnunum.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #12 : Haziran 30, 2009, 11:04:16 »
corolla icin belirtiyorum
otomotik klima nin ozelligi sadece istediginiz dereceyi ayarlamaktir
Yani dereceyi 20 veya 22 ye ayarladiginizda o dereceye kadar sogutma yapar ve mod ile fanida kendi ayarlar
Araba ilk calisitiginda ozellikle yazin cok sicak oldugundan istenilen dereceye daha cabuk sogutmak icin fan yuksek hizda calsir, arac ici dolasim yapar ve ustten sogutma yapar
Fan hizini ve modu degistirirseniz otomatik moddan cikar
YAni istenirse manual ayarlamada mumkun otomatik klimalarda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 30, 2009, 11:14:35 »
auto modunda derece şeçememek çok saçma değil mi? o neye göre uygun sıcaklığa getiriyor, mesela melek ve beni ele alalım benim terlediğim meleğin üşüdüğü durumlar olabiliyor, şimdi bu modu melek kullanırken üşüyecek ben kullanırken terleyecek miyim? bence derece seçiliyordur :blink: avatar da sen istedin diye değiştirdim :) beğenmemiştin arabamın pis halini :)

Vallahi Türkayım eğer çift klima olmasaydı saçma olurdu :D Şayet Sen terlersen 16 C'ye ayarlarsın. Eğer Melek yenge üşürse 22 C'ye ayarlar. Yada yenge auto modunda rahat olabilir sen terlersin. O zamanda yengenin tarafı aouto olur, sen 16 C'de çalıştırırsın. Adamlar nasıl akıl etmiş dimi :D

Türkayım bu arada araban güzel canım arabana laf ettiğim yok. Sadece tamponunu süt ile silsen ve öyle fotoğrafını koysan daha güzel olurdu diye dedim. Senin yakışıklı haline pis tampon gitmiyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #14 : Haziran 30, 2009, 12:02:39 »
zaten yeni corollada da öyle biliyorum, çift taraflı oluyor, mondeoda öyleydi, astrada öyle değil ama sanırım çok incelemedim, yeni corollada öyle biliyorum, iki tarafa farklı sıcaklık verilebiliyor, ama bu sıcaklık değerleri arasında 5 derece gibi bir rakamdan farklı sıcaklık değeri olmuyor yani 16-22 değil de 16-21 gibi bir şey olur :D neyse olay o değil, ben seni yanlış anlamışım şimdi farkettim, fan hızına karışamıyorduk demişsin ben derece olarak algıladım onu, "uygun sıcaklığa gelene kadar"  dedin ya, o uygun sıcaklığı kendisi ayarlıyor diye düşündüm, dereceyi kullanıcı ayarlar çünkü, mantık olarak öyle olması lazım yani :) ankarada arabam pis oluyor ya, ben kendim yıkamayı seviyorum, orda yıkama imkanım olmuyor, şu an izmirde toz olsa kuş pislese yıkıyorum üstüne bir de haftada bir cila çekiyorum :) pis binmem arabaya ben ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 30, 2009, 12:18:20 »
Ceyhun kardes autoyu napcan kardasım fan seviyesini yönünü ve derecesini kendin ayarla..Auto dügmesine bastıgın zaman en yavastan hzılıya dogru yükselıyoor ve devamlı en yuksek sevıyede calısıyor..Sonra sadece yukarı  hava veriyor.Mode den alta vermesini istedigin zamanda auto devre dısı kalıyor..2002 -2007  e12 kasa corollalarda çift bölgeli degil klima.Adil davranıyor her yere aynı ayrımcılık yok yapmıyor.. :)
  Ben auto dugmesıyle calsıtırdıgım zaman daha sogutup durdugunu hatırlamıyorum.malum dısarısı 45 dereceyı bulunca sogutana kadar garibim bir gayli zorlanıyor.
Bu arada konu ile ilgisi yok ceyhun kardesim ben de lpg ye gectim..BRc taktırdım 1550 ye(Ruhsatı,muayene vs falan 1900 ye yaklasıyo)..80 tl lik lpgyle suan 400 km civarında yaptım hala da yapıyor..Cok belli olmuyor ama benzın gibide gaz bastıgında kükremıyor araba..Ama ceptocep uygulamasına gecmek ıstıyosan lpg.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 30, 2009, 20:10:23 »

Türkay yoo sen beni doğru anladın yalnış anlamadın :D Bende onu diyordum zaten uygun derece insanoğlu için 22 C'dir. Zannedersem autoya bastığında, klima ortam 22 C'ye gelene kadar hızla soğutuyor sonra 22 C'de koruyor. Aslında çok kesin emin değilim bu fonksiyonu pek kullanmam. Ama incelediğimde onu keşfetmiştim. Ya zaten adı üzerinde AUTOMATİC yani herşeyi kendisi ayarlıyor. Sen karışmıyorsun. Diğer arabalaı bilmem ama GOLF V'de öyleydi. Dediğim gibi ben öyle olduğunu keşfettim. Sanmam ama farklıda olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #17 : Haziran 30, 2009, 23:28:32 »
ümit öyle değil ya, oda sıcaklığı 22 derece olarak kabul edilir, ama o ideal değildir, babama uyar bana uymaz, sana uyar ahmet cana uymaz..derecesi ayarlanmayan auto yoktur, sen farkedememişsindir muhtemelen..fan hızını, üfleme yönünü vs ellemiyorsundur, karışamıyorsundur ama dereceyi sen belirlersin..en kötü ihtimalle bir setup olur ordan ideal sıcaklık belirlersin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 01, 2009, 09:19:27 »
benkışında açmıştım bir ara auto modda denemek amacıyla. ama kışın bile 10-15 dk boyunca sürekli son devirde çalıştı klima ama hiç kendi kendinne yavaşlamadı.
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 01, 2009, 10:22:41 »
Ha bak bu dediğin doğru olabilir Türkay setup vardır ve sen bu şekilde ayarlama yaptıktan sonra üflüyor olabilir... :)