Gönderen Konu: Motordan gelen hırıltılı ses  (Okunma sayısı 2643 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Motordan gelen hırıltılı ses
« : Haziran 28, 2009, 20:22:32 »
Arkadaşlar, 2007 MMT 25 binde corollam var, aracın motorundan dizellerde olduğu gibi hırıltılı bir ses geliyor, ayrıca yokuşta gaza bastığımda bu ses motorun boğulduğu hissini veren bir sese dönüşüyor. Arac boştayken gaza bastığımda ilk bir üfleme sesi veriyor. Sanki kayışın boşa dönüyoy olmasında verdiği ses gibi. konuya hakim arkadaşların yorumunu alabilir miyim? Ayrıca mmt şanzıman olduğundan geri vitese aliyorum 2-3 sn sonra devreye giriyor, tabi bunu çok sık yapmıyor.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Motordan gelen hırıltılı ses
« : Haziran 28, 2009, 20:22:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Motordan gelen hırıltılı ses
« Yanıtla #1 : Haziran 29, 2009, 02:58:48 »
can bey daha önce tanışma bölümünden falan tanıştığımızı hatırlamıyorum. ama ilk önce kendinizi tanıtırsanız arkadaşlar daha fazla yardımcı olabilirler. belki ben farkedemedim ama sizi tanışma bölümünde rastlamadım diye hatırlıyorum.
neyse soruna gelince, bu ses veya uğultu kayışların olduğu yerden mi geliyor tam olarak? bende de buna benzer bi sorun vardı. v kayışından geldiğini tesbit ettik. kayışın gerdirmesi ve dönen mekanizmanın bilyelerini değiştirdim sorun ortadan kalktı. bence sizde o kısma özellikle dikkat edin. eğer benim bahsettiğim gibi bişeyse halledersiniz sorun olmaz fazla.
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Haziran 29, 2009, 16:33:40 »
Ceyhun Bey Merhaba,
altta tanışma bölümüne yazdığım mesajı aynen iletiyorum. siteye çok sık girmiyorum bu yüzden tanışmamış olabiliriz.
Evet kayışların olduğu yerden geliyor. Bugün servise verdim henüz sorunun ne olduğunu öğrenemedim. Bilgiler için teşekkürler.

"14   Sosyal / Tanışma / Yeni bir Corolla tutkunu aranızda  : Mayıs 13, 2008, 08:37:03 
Selam arkadaşlar,
Ben İstanbul Kadıköyden Can ORDULUOĞLU, 3 yıldır Corolla kullanıcısıyım ve vazgeçme niyetinde de değilim.

2007 Model Elegant VSC M/M (Benzinli) araca sahibim.

Saygılar"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #3 : Haziran 29, 2009, 16:37:40 »
Vay be ne şanzıman yapmışlar  :blink:
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 29, 2009, 17:43:27 »
  Araç sanırım hala garanti kapsamında, bence durumu yetkili serviste kontrol ettirmelisiniz.