Gönderen Konu: yeni corolla gösterge sesi çözümü  (Okunma sayısı 1736 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
yeni corolla gösterge sesi çözümü
« : Haziran 27, 2009, 15:43:26 »
Herkese selamlar. Geçen yıl corolla gösterge sesi ile ilgili bir konu başlığı açılmıştı ancak uzun zaman geçtiği ve konunun takibinin kolay olması  için yeni bir başlıkta konuyu devam ettirmek istedim. 2008 corolla comfort aracım var. Geçen yıl 10000 bakımında gösterge sesi ile ilgili olarak servis gösterge siperini sökmüş ve yapıştırıcı sürerek yerine takmıştı maalesef sesi kısa süre sonra yeniden ortaya çıktı. 24 haziranda artık dayanamadım ve servise tekrar gittim. Usta siperi söktü ve ayağının birinin yamulmuş olduğunu söyledi. baktım gerçektende uyduruk 2 adet ince çıkıntı yapmışlar tabiki montaj sırasında ayağın biri deforme olmuş. Yeni parça siparişi verildi pazartesi gidip taktıracağım. Şunu farkettim plazadaki yeni corollaların gösterge siperleri taş gibi sağlam elimle bayağı ileri geri yaptım yerinden oynamıyor. Benim araba aldığımdan beri hiç öyle değildi. Birde Aurislere baktım onlarda gösterge siperleri ayrı değil konsolla birleşik yani ses yapması biraz zor. Neden corollayada böyle parçalı yapmışlar anlamadım. Aradan zaman geçince arabadan sesler gelmeye başladı. Şu an arabam 15000 de alalı 2 yıl olmak üzere. Yeni ses kaynağım cd çaların etrafındaki uzun kenar levhaları gıcır gıcır ötüyorlar. Bazen dizim değdiğindede gırc gırc diye ses çıkmaya başladı. Sanırım zamanla o parçalar ısının etkisiyle iyice sertleşti. Arabandan memnunun ama inanın bu ön konsol malzemesi gerçekten çok adi. Sert plastik ses çıkarmaması mümkün değil. Niye daha kaliteli malzeme kullanmıyorlar anlamıyorum. Yol sesi ile ilgili arkadaşımın yeni corsasını denedim (lastikler aynı)  bizim arabadan daha az ses alıyo hatta hiç almıyor canım sıkıldı bunu belirtmek istedim. Bakalım gösterge sesi gidecekmi sonucu yazarım.

Toyota Club Türkiye

yeni corolla gösterge sesi çözümü
« : Haziran 27, 2009, 15:43:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: yeni corolla gösterge sesi çözümü
« Yanıtla #1 : Haziran 30, 2009, 07:00:43 »
Merhaba arkadaşlar dün servise gittim ve yaklaşık 5 dakika gibi kısa bir sürede aracın gösterge paneli garantiden değişti. Daha önce bahsettiğim sıfır corollalardaki gibi sapasağlam oldu. Bakalım ne kadar gidecek. Benim arabayla aynı zamanda üretilen corolllarda da aynı problem varmı diye merak ediyorum. Benimki ya montaj hatası yada gösterge panellerinin montaj ayakları o dönemde gevşek yapıldı. Model 2008 ama arabayı eylül 2007 de almıştım eğer sizlerde bu tarih civarında aldıysanız, yolda giderken  asfalt kalitesi bozulunca gösterge paneliniz cızırtı yapıyorsa servise gidip paneli değiştirmenizi öneririm. İzolasyon işine sakın girmeyin geçen yıl yapıldı ama değişen birşey olmadı. Biraz ısrarcı olmanızda fayda var ben ısrar etmedim sadece şikayetimi  söyledim. 3 ay önce servise çağırıp direksiyon braketini garantiden değiştirmişlerdi kendileri çağırana kadar direksiyondan ses gelen arkadaşlara birşey yok deyip geri gönderiyorlardı. Baktılardı şikayetler arttı parçayı değiştirdiler. Bu arada Toyotaya servis anlayışından dolayı teşekkür ediyorum. 2 günde parça geldi ve hiç sorun çıkarmadan montaj yaptılar. 5 dakika sürdü demiştim ya iş bitip arabanın iç dış temizliği yapılması 20 dakika sürdü. Teslim aşamasında görevliler araçta herhangi bir sorun olduğunda çekinmeden gelmemi ısrarla söylediler. Evet müşteri memnuniyetinde Toyota yine 10 puan aldı. Selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 30, 2009, 08:37:28 »
  Geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 30, 2009, 10:57:04 »
Sorununuzun bu kadar kısa sürede çözülmesi sevindirici. Demek ki işini iyi yapan servisler de varmış. Bence bu servisin adını verin ki diğe kullanıcılar da burayı tercih etsin.
Bu arada o sesler insanın canını çok sıkıyor. Hele ki çok titizseniz.
Opel Astra GTC