Emniyet, güvenlik donanımlı plaka uygulaması başlattı. Böylece araç plakalarında silinme, çalınma gibi olaylar olmayacak.
Türkiye genelinde MOBESE sisteminin yaygınlaşması, trafikteki araçların kimlik kartı olan plakaların önemini artırdı. Emniyet kameralarına takılan araçlarla ilgili istatistikler 'ikiz plaka' olarak bilinen plaka kopyalamanın boyutunu gözler önüne serdi.
Kopyalama biter
Bunun üzerine harekete geçen Emniyet Genel Müdürlüğü, para ve değerli kağıtlar gibi ileri seviye güvenlik önlemi taşıyan yeni plakalar yapılması konusunda çalışma başlattı.
Konuyla ilgili bilgi veren Trafikten Sorumlu Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Celal Uzunkaya, trafikte yaşanan suistimallerin önüne geçmek için başlatılan plaka güvenliği uygulaması sayesinde kopyalama döneminin biteceğini söyledi.
Çalışmalar sürüyor
Uzunkaya, "İstanbul'da köprüden bir araç kaçak geçiş yapıyor. Kameralar bunu tespit ediyor. Fakat sonra görülüyor ki, aynı plakalı, aynı model araç aslında başka şehirde bulunuyor. İkiz plaka dediğimiz bu suistimal güvenlikli plakalara geçilmesiyle son bulacak" diye konuştu
İngiltere'de bunun bir ileri seviyesi mevcut. Plaka hırsızlığı.
Orda guvenlikli plaka uygulaması var. Lakin kendi aracın renk/model ozelliklerindeki benzer aracın plakasını calıp kendine monte ediyor. sonra hız sınırı diye birsey kalmıyor.
çözümü zor
İngiltere'de bunun için sokulemeyen plakalar yapmayı planlıyorlardı
Ortada şu an için pek somut bişey görünmüyor aslında.
çift plaka çalışan bazı taksicilerin işine gelmez...
otomatik olarak değişen plakayı bilen varmı
bi filimde görmüştüm...ama türkiye versiyonunu düşünemiyorum...
bende bir flimden hatırlıyorum, sanırım James Bond filimlerinden biriydi
en kısa zamanda aynısından yaptırmayı planlıyorum inşallah
Transporter serisi Jason Statham filmlerinde var
sanırım bende taşıyıcı filminde görmüştüm... tavsiye olunacak gibi bi şey değil..
onları yapmak istedikden sonra o o oooooo....

hatırlayamadım ama buna benzer filimde izlemiştim
sizin gördüğünüz de new york taksi isimli film

çok seksi ve güzel bayan soyguncu arkadaşlarımız 7.60li ile bir soygun yapıyorlar vs, araç mavi bu sırada, sonra aracı bir yere çekip üstündeki mavi folyoyu söküyorlar ve araç kırmızı olarak yoluna devam ediyor

çok çok hoşuma gitmişti
sorma orda acaip bi ikilemde kalmıstım ya canavar gibi 7.60 mı hemde parlement mavi en sevdgim renk bide içinde hatunlar insanın kafası dönüyor neye baksam
ahmet yemin ederim 7ye baktım hep

bu da tarihimde ilktir ha
Cok guzel bir 750 gordum bugun, tam o maviden, jantlari falan da guzel, oturakli bir araba

Sahibi de oturakliydi, sakin sakin kullaniyordu...
o araba zaten sakin kullanılmalı yaa..yavaş gideyim de herkes arabamı görsün tarzı bir araç o..
BMW nin büyük kasaları şiir gibi..
Çocukken seyerttiğimiz Kara Şimşek te vardı diye hatırlıyorum
tabi tabi kara şimşekte de vardı plaka değiştirme