Gönderen Konu: Sonunda sorunumu çözdüm :D  (Okunma sayısı 1488 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Sonunda sorunumu çözdüm :D
« : Haziran 25, 2009, 14:39:18 »
daha once bu konuyu sıtemızde bahsetmıstım.Aracımın sorunu fazla bagırmasıydı (horluyor gıbı ) konuyu takıp edenler olayı bılırler .Malum aracım karburatorlu ve bugun bagda temızlık yaptım.Ve neden bagırdıgınıda buldum. sımdı resım olmadıgı ıcın elımden geldıgı kadarı ıle basıt sekılde anlatmaya calısacagım.
llk hava emıste (bogaz degıl) hortum gırısı ılk emısın yanıında manıfold dan bır boru gelır.karburatorlu oldugu ıcın hemen ısınsın dıye :) bende yazın arac bunalır hortumu sokeyım demıstım.Babamda dedıkı o sureklı cekmez bır teskılatı vardır otomatık jıkleye baglı demıstı.Sonra emısın orda hortumu cıkardım ve ara parcayı soktum ıcınde bır kapak var ve tel ıle bır ufak caplı pompa mısalı bır seye baglı.karburatorden gelen hortumu ona takıyorum arac soguk ıken  yanı otomatık jıkle devrede ıken o hortum hava cekıyor.Isın aslı, o hortum hava cektıkce pompa mekanızması calısıyor.ve kapagı acıyor kapagı acınca hava emısı sadece eksozun ordan yanı sıcak oluyor.Fakat benım aracımda sureklı acıkmıs 9 sene boyunca yenı fark ettım.jıkle devreden cıkınca hala emıs var hortumda ve kapak acık ve emısı sureklı manıfolddan alıyor.Eve gelırken o hortumu cıkardım ve emıs normal sekılde sıcak hava ıle bagımsız olarak gerceklestı.aracın verımı cok degıstı gıder oldu ve kedı gıbı sessız oldu .O sorunda anladıgım kadarı ıle hortuma gelen yerde bır besleme bırde cıkıs var ıcınde termostat var .anladıgım kadarı ıle sıcak hava cekıyor (manıfolddan) cekınce o termostat acıyor ve emısı kesıyor kesınce normal emıs gerceklesıyor.bende o calısmadıgı ıcın sureklı sıcak hava emıyordu neyse sorun cozuldu.
BU Arada sunu belırteyım bu sıkıntıyı servıs dahıl bır KAYSERİ cozemedı :( ve bu olayı sıtemızdede belırttıgımde supap ayarı bozuk falan denılmıstı bende cevap olarak eksoz muayenesıne gırdı bozuk olsa cıkardı demıstım :D
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Toyota Club Türkiye

Sonunda sorunumu çözdüm :D
« : Haziran 25, 2009, 14:39:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Sonunda sorunumu çözdüm :D
« Yanıtla #1 : Haziran 25, 2009, 15:03:51 »
Paylaşım için teşekkürler fakat biraz daha türkçe kelime kullansan olurmu? "cozemedı-emısı-gıbı-dahıl" vs...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 25, 2009, 15:30:38 »
Paylaşım için teşekkürler fakat biraz daha türkçe kelime kullansan olurmu? "cozemedı-emısı-gıbı-dahıl" vs...
el alıskanlıgı seslı harflerı kullanmıyorum elımız oyle alıstı malesef.Bıde ılk defa sız sıkayetcı oldunuz :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 25, 2009, 15:42:09 »
el alıskanlıgı seslı harflerı kullanmıyorum elımız oyle alıstı malesef.Bıde ılk defa sız sıkayetcı oldunuz :)

Ümit arkadaşımız derdimize tercüman olmuş. Okurken biraz yoruyor insanı.

Sorunu hallolması çok iyi. Üstelik sorunu bir de siz çözmüşseniz bunun keyfi anlatılmaz... Geçmiş olsun. Paylaşım için teşekkür ederiz.

Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Türkçemize sahip çıkalım....
« Yanıtla #4 : Haziran 25, 2009, 15:55:00 »
Sorunu çözmenize sevindim. Benzer bir poblemi bende yaşadım, belli bir devirin üzerine çıktığında motor homurduyor ve bağırmaya başlıyordu hemde aracı aldığım ilk günden beri. Servise bakım için gittiğimde mutlaka bu şikayetimi bildiriyor fakat her seferinde bu ses normaldir diyor sırtımı sıvazlayıp yolluyorlardı. Kafama taktığım be sesi bir gün araca birisini oturtup, gaza basmasını istiyerek sesi kendim dinledim ve tüm ihtimalleri düşünüp olasılıklarla emme manifoldunun çatlak olduğu kanısına vardım.  

Tekrar servisi ziyaret edip, emme manifoldunu kontrol etmelerini muhtemelen problemin kaynağının bu olduğunu söyledim. Yapılan incelemede manifoldda kılcal çatlaklar olduğunu daha sonra çatlaklar açılarak hava aldığını ve sesin burdan kaynaklandığını söyleyip, garantiden değiştirdiler.

Ben de, Türkçe kelime ve cümle kullanmanı rica edeceğim. Zira yazılanları anlamak insanı yoruyor. Diğer arkadaşlara katılıyorum.

Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 25, 2009, 16:24:41 »
ılgınız ıcın saolun :) peki bundan sonra tam yazmaya çalışacağım teşekkürler :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 25, 2009, 19:59:08 »
oğlum sorun i kullanmamanda..ılgınız ne demek :D ilginiz demek çok mu zor?
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 26, 2009, 00:25:00 »
oğlum sorun i kullanmamanda..ılgınız ne demek :D ilginiz demek çok mu zor?
lanet olsun elim öyle alıştı :D neyse toparlıyacağız artık kendimizi :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 26, 2009, 00:51:00 »
tiki bu tiki..thicky ..  thikky...nasıl yazılıyor yahu  :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #9 : Haziran 26, 2009, 09:24:21 »
tiki bu tiki..thicky ..  thikky...nasıl yazılıyor yahu  :rofl:
:rofl: :alkis: okunduğu gibi yazılıyordur herhalde :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 26, 2009, 19:14:43 »
öğrendim tikky imiş :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Haziran 26, 2009, 19:35:29 »
rotring kalemler var ya onlarda tikky II diye model vardı..hala var gerçi :D hatta onun çok tiki renkleri var, pembesi, turuncusu, çok tatlı bi mavisi :) ben mavi tikky II kullanıyordum :) :)