Gönderen Konu: toyota avensis zenon far problemi  (Okunma sayısı 14493 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
toyota avensis zenon far problemi
« : Haziran 25, 2009, 09:09:33 »
selam .arkadaşlar 2004 model avensis zenon kısa farlar yok denecek kadar az gösteriyor bircok ustaya gösterdim ama tam bilgi sahibi değiller bazısı mercekleri kararma yapdığı için bazıları da ön camı güneşden soldugu için diyor ama uzunlar süper yetkili servis komple degişecek diyor fiyatı da çifti ikibinbeşyüz işçilik hariç yan sanayi taksam çözüm olur mu? orjinal çıkma takdırsam önerileriniz için şimdiden teşekkürler... :-[

Toyota Club Türkiye

toyota avensis zenon far problemi
« : Haziran 25, 2009, 09:09:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • avensis 2.0 + Astra 1.4 T
  • Model Yılı: -
  • 15 kere teşekkür edildi
Ynt: toyota avensis zenon far problemi
« Yanıtla #1 : Temmuz 12, 2009, 16:13:28 »
ARKADASIM BENIM ARACTADA AYNI PROBLEM VARDI XENONLAR HIC AYDINLATMIYORDU PROBLEM FARLARIN MERCEKLERINDE FARLARINI DEGISTIRMEN GEREKLI CIKMASINI KARTAL OTO SANAYIDE BULABILIRSIN HATTA ESKILERLE TAKAS BILE YAPABILIRSIN BEN OYLE YAPTIM...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 12, 2009, 21:19:04 »
Bülent Bey, eski bir üyemizsiniz ama tanışma mesajınıza göremedim. Kendinizi Tanışma bölümünde tanıtabilir misiniz? Ayrıca büyük harfle yazmak bağırmak anamına geldiğinde forumumuzda kullanımı yasaktır.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • .
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 21, 2009, 13:11:13 »
2004 Avensiste Aynı sorun bendede mevcuttu farların neredeyse içi bile gözükmüyor çok soluktu, geceleri baya zorlanıyordum bir arkadaşımın önerisiyle ÇBS Belco silikonlu oto cilası ile temizledim valla süper oldu herhalde sürekli yıkamadan plastik dış aksamı solmuştu aynı sorundan müzdarip olan arkadaşlara tavsiye ederim ne alaka diyenler olabilir ama sonuç mükemmel,farları değiştirmeden önce bir deneyin derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #4 : Temmuz 22, 2009, 00:05:06 »
yazık günah bunun için far değiştirmeye değermi,eğer mercek kararma yaptıysa far ustasına merceklerinizi yeniletebilirsiniz(sakın bahçelievler sönmez tuninge gitmeyin)eğer sorun ondan değil far camındansa,far camlarınızı sırayla 800,1000,1200 sulu zımparayla zımparalayın plastix adında bir pasta cila türü madde var onu güzel sürün fara aynı pasta yapar gibi uygulayın,farlarınızın dışı ilk günkü gibi olucaktır.
maliyet(tahmini):mercek yenileme taş çatlasa 100,150 bişeydir(işçiliğine güvendiğim biri var irtibat kurmanızda yardımcı olurum)
far camı zımpara cila:50,55ye kendiniz kolayca halledebilirsiniz,bahsettiğim ürün bu:
http://urun.gittigidiyor.com/Meguiars-PlastX-Kararan-Far-camlarina-son_W0QQidZZ18888321

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #5 : Kasım 11, 2009, 16:42:05 »
Arkadaşlar bende bir toyota avensis sahibi olarak çok araştırdım ve ustasından öğrendimki nedeni merceklerin arkasındaki nikalajların dökülmesiymiş. 3 senelik ve sonrasındaki bütün farlarda bu sorun oluyormuş.Zenonlularda daha çok gözüküyormuş.Bostancıda altan usta diye biri blok halinde mercek takımını değiştiriyor.Biz 1 sene önce yaptırdık halen kullanmaktayız fikir almak açısından numarasını vere bilirim.(0216 575 19 21) www.fartemizligi.net

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • HAYAT BIR UYKUDUR, OLUNCE UYANIR INSAN; SEN ERKEN
« Yanıtla #6 : Haziran 25, 2010, 22:44:35 »
merhaba 2005 ve 2006 model avensisim var benim araclarımdada aydınlatma problemi yaşıyordum.ama batuhan saracer arkadaşı tanıyana kadar dı.far temizliğinde prf.doç.dr gibi maaşallah.servise götürdüm aracı temizledikten sonra servisteki ustalar bile farın acıldığını anlayamadılar.kısacası 150 tl ye farlar ilk günkü gibi prıl prıl oldu.eline sağlık BATUHAN.Farlarınızı temizletmek isterseniz batuhanı arayın.
0536 453 82 01 BATUHAN SARACER
Söylediklerinize dikkat edin; düşüncelere dönüşür... Düşüncelerinize dikkat edin; duygularınıza dönüşür... Duygularınıza dikkat edin; davranışlarınıza dönüşür... Davranışlarınıza dikkat edin; alışkanlıklarınıza dönüşür... Alışkanlıklarınıza dikkat edin; değerlerinize dönüşür... Değerlerinize dikkat edin; karakterinize dönüş...ür... Karakterinize dikkat edin; kaderinize dönüşür...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #7 : Haziran 25, 2010, 22:53:23 »
teşekkürler  bahadır bey - -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • .
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 04, 2010, 03:05:55 »
Arkadaşlar bende bir toyota avensis sahibi olarak çok araştırdım ve ustasından öğrendimki nedeni merceklerin arkasındaki nikalajların dökülmesiymiş. 3 senelik ve sonrasındaki bütün farlarda bu sorun oluyormuş.Zenonlularda daha çok gözüküyormuş.Bostancıda altan usta diye biri blok halinde mercek takımını değiştiriyor.Biz 1 sene önce yaptırdık halen kullanmaktayız fikir almak açısından numarasını vere bilirim.(0216 575 19 21) www.fartemizligi.net

Teşekkürler gökhan kardeşim haklıymışsın Altan usta konusunda gerçekten uzmanmış 2 gün önce gittim Altan ustaya ve Artık geceleri önümü görerek gitmenin farkını hissettim .Bende senin gibi tavsiye ederim.birde gece resimlerini ekliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Eylül 05, 2010, 23:31:01 »
merhaba 2005 ve 2006 model avensisim var benim araclarımdada aydınlatma problemi yaşıyordum.ama batuhan saracer arkadaşı tanıyana kadar dı.far temizliğinde prf.doç.dr gibi maaşallah.servise götürdüm aracı temizledikten sonra servisteki ustalar bile farın acıldığını anlayamadılar.kısacası 150 tl ye farlar ilk günkü gibi prıl prıl oldu.eline sağlık BATUHAN.Farlarınızı temizletmek isterseniz batuhanı arayın.
0536 453 82 01 BATUHAN SARACER
biraz televizyon reklamı gibi olmuş :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '09
  • 82 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 06, 2010, 13:24:34 »
Bu avensislerdeki xenon sıkıntısı ömrümü yedi valla  :D

Bunu okumanı tavsiye ederim:

http://www.toyotaclubtr.com/aku-ve-elektrik-sistemi/avensise-xenon-far-kiti-takilir-mi/
2007 Model Avensis 1.6 Elegant
1998 Model Corolla 1.6 Special GLİ
1998 Model Corolla 1.6 XEİ
2009 Model 1.6 E14 Corolla Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 23, 2010, 16:22:07 »
bugün batuhan saracere farları yaptırmaya gideceğim olumlu olumsuz yanıtı veririm herkese yarın fotolarıda eklerim
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Eylül 24, 2010, 08:54:23 »
dün yaptırdım farları parlardı farlarım ofiste olduğum için fotoları koyamıyorum batuhan yoğun olduğu için ancak gece 23.00'a randevu aldım ve eve gidince fotoğraf falan ekleyemedim. en kısa zamanda fotoları göndreceğim
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #13 : Eylül 24, 2010, 22:11:53 »
ii günlerde kullanmanızı dılerım  (  xenon ampullerı demiştirmenizi tavsıye ederım saygılar =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB-
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 24, 2010, 23:00:27 »
 Arkadaşlar batuhan arkadaşımız 150 tl yapıyorsa kendisini huzurlarınızda tebrik ediyorum.Daha önceleri arkadaşlarımız 300 tl falan gibi rakamlar yazdı.Bende bunun yüksek bir fiyat olduğunu sorunun mercek içindeki yansıtıcın kararması olduğunu ilettim sizlere.inanın bunun için 300 tl işçilik çok geldi bana.ama el emeği nuru 150 tl gani gani helal hoş olsun sana batuhan kardeşim.Toyota kardeşliği budur.
A AURİS Çıkarım seninle her yola

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Eylül 28, 2010, 22:00:43 »
ya şimdi polemik olacak ama site yöneticilerine sesleniyorum, bu konu içinde yazan bazı yeni arkadaşların ip adreslerini bi kontrol etsinler. ben bu kadar söylüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 29, 2010, 21:07:41 »
benim falarda da problem var biraz..ben de temizletmeyi planlıyorum. izmir de bu işi layıkı ile yapabilecek usta tanıyan var mı. karabağlarda far temizliği yaptıklarını söyleyen bir yer buldum internetten, elim rahatlayınca bir uğrayayım diyorum. farın içi kirli, soluk duruyor, xenonlar bende de çok iyi aydınlatmıyor gibi. daha evvel de yazmıştım uzun yolda uzun far açma zorunluluğunu çok hissettim..
2009 HONDA ACCORD EXECUTİVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ekim 12, 2010, 12:03:05 »
evet arkadaşlar ampulleride değiştirdim ama sorun yine düzelmedi batuhan arkadaşımız paramı iade etti yaktığım o kadar benzin ve cumartesi taksim trafiğini çekmem yanıma kar kaldı, mercek içi hala tozlu, ben ne yapacağım bu farları? var mı böyle bi saçmalık? mercekleri söksem düzelir mi?
ya şimdi polemik olacak ama site yöneticilerine sesleniyorum, bu konu içinde yazan bazı yeni arkadaşların ip adreslerini bi kontrol etsinler. ben bu kadar söylüyorum
ip kontrol etmene gerek yok ben burada arkadaşlarlada buluştum,  beni tanıyanlarda var, onlarlada bu konuyu konuştum, kimsenin reklamını yapmam.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ekim 12, 2010, 22:11:02 »
hele şükür şu adama giden olmuş. yaptığı iş de ortada işte. bostancıda bir yeri söylüyorlar. 300 tl diyor. bence sorunu onlar çözer gibi.