Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 07, 2025, 08:50:14
Lütfen yeni üyeler
Tanışma
bölümünde kendilerini tanıtsınlar.
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Genel
»
Konu:
arka cam cıtırtısı....!!!
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: arka cam cıtırtısı....!!! (Okunma sayısı 1433 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
Araç: Corolla
Kan Grubu: 0+
«
:
Haziran 25, 2009, 00:31:41 »
2008 1.6 elagant aracımın havalar ısındıktan sonra özellikle güneş gördüğü zaman arka camdan tıkırtı değil çıt çıt diye esneme sesi geliyordu..(bu ses gölgede beklediğmde ve akşamları kesinlikle gelmiyor...)
2 sefer servise gittim izolasyon yaptık diyerek yolladılar, fakat sorun hala devam edince güvendiğim bir döşemeciye arka panzılotu gözümün önünde söktürdüm ve şaşıramadğım manzara servisin izolasyon yaptım dediği şeyden hiçbir eser yok.. neyse ustam elinden gelen beceriyi göstererek ses yapacak tüm noktaları siyah sünger yada izola bantla sabitledi tam herşeyi takacaktan çıplak halde test edelim dedim ve test sonucunda çıt çıt sesi kesilmemişti yani panzılot pilastiğinin bir kabahati yokmuş..
arka camın esnemesi diye birşey olabilirmi? daha sonraki günlerde arka bagaja bir arkadaş binerek arka camın bagaj altındaki uzunlamasına olan direği diziyle yukarı ittirdiğinde ses kesilmişti ama direği esnetince cam kırılır yerinden oynar diye birşey yapamadık..
benim sorun devam ediyor düşüncelerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum....
Toyota Club Türkiye
«
:
Haziran 25, 2009, 00:31:41 »
(Gizli Üye)
ゴールドメンバ
Kişiselleştirmeyelim :)
Kan Grubu: A+
Kilometre: 150
Model Yılı: '21
119 kere teşekkür etti
206 kere teşekkür edildi
Ynt: arka cam cıtırtısı....!!!
«
Yanıtla #1 :
Haziran 25, 2009, 01:36:24 »
Aynı problem bende de var fakat bende hava serinken ses artıyor. Servis sesin kaynağını bulamadı, uygun zamanda tekrar getirmeme istediler. Bende ses genelde dur kalk yaptığımda ya da kasis geçişlerinde duyuluyor, önceleri sol arkadan geliyordu şimdi sağ tarafdan da geliyor. Konuyla ilgili gelişme olursa buradan paylaşırım.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
«
Yanıtla #2 :
Haziran 26, 2009, 23:05:23 »
benim aracta 1,6 elegant yeni corolla
sizinki gibi sesler gelmiyor
Benim ses surucu koltugunda otururken tam sol kulagima sol kiristeki emniyet tokasinin oldugu yerden sanki bir vida bosta duruyor ve dusecek gibi cir cir ses geliyor
Her seyi denedim ama sesi bulamadim
Toka zaten oynuyor ama ses yapmiyor
Giderken elimle tutuyorum ama ses sanki icerlerden bir yerden geliyor
Bayagi bir uyuz etmeye basladi beni
servise gidecem ama onlarinda yardimci olacagini sanmiyorum
(Gizli Üye)
ゴールドメンバ
119 kere teşekkür etti
206 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #3 :
Haziran 26, 2009, 23:09:33 »
Bence gidin servise, ben salı günü için randevu aldım bırakıcam arabayı bakalım.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"
(Gizli Üye)
ゴールドメンバ
119 kere teşekkür etti
206 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #4 :
Temmuz 02, 2009, 13:47:59 »
Ben arkadan gelen ses sorunundan kurtuldum çok şükür. Araç 2 gün Akota'da kaldı ama kaldığına deydi. Sorunu nasıl çözdüklerini ise sormadım. Tekrar uğrarsam mutlaka sorarım.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #5 :
Temmuz 02, 2009, 14:20:51 »
Ali bey merhabalar. Sorununuzun çözüldüğüne sevindim. Servise uğrayp sorduğunuzda cevabı burayada aktarırsanız cok sevinirim. Bende aynı dertten yakınıyorum şu sıralar. Otoban yada düz yolda sıkıntı yok ancak kalım mıcırdan yapılmış yollarda arkadan habire cıtırtı sesi geliyor.
Teşekkürler...
(Gizli Üye)
ゴールドメンバ
119 kere teşekkür etti
206 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #6 :
Temmuz 02, 2009, 14:27:53 »
Hocam araç garanti kapsamında ise hiç düşünmeden direk servise gidin, yol testinde sesi duyarlar ise mutlaka yardımcı olacaklardır.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #7 :
Temmuz 02, 2009, 14:36:43 »
Abi servise gittim teste çıktık tamam dendi bıraktım arabayı arka havalandırmalar boştaymış taktık dediler, stepne iyi sıkılmamış anahtar kriko vs... güzel yerleşmemiş yerleştirdik ses yok dediler. Üç gün kullandım mıcır asvalta çıktım iş bitti başladı arkadan çıt çıt çıt ses gelmeye 40000 bakıma gidicem yarın tekrar dile getiricem.Garanti kapsamında allahtan yoksa yanmıştım. Git gel yol ettim servisi bu sesler ve xenonlar yüzünden zaten.
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Genel
»
Konu: