Gönderen Konu: iyi bir hasta olmak istiyorsanız :)  (Okunma sayısı 1562 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
iyi bir hasta olmak istiyorsanız :)
« : Haziran 24, 2009, 14:51:25 »
1-Doktor sağır değilse (ki ben rastlamadım) doktor masasını kavramak sureti ile belinizden bükülerek doktor kafasıyla kendi kafanız arasında 10 cm. kalıncaya dek eğilmeyiniz hastalığınıza bir de bel fıtığı eklenmesin.

2-Doktor şikayetinizi sorduğunda “şimdi doktor bey ben bundan 10 yıl evvel ….” diye başlayan cümle kurmamaya özen gösteriniz.

3-Karşınızdaki doktor fiziksel özellikleri itibariyle uzun saçlı makyajlı yuvarlak hatlı kadınsı niteliklere sahipse kromozom analizine gerek duymadan “doktor hanım” diye hitap edin. (doktor bey pek uygun olmuyo da)

4-Eğer doktor hızlı adımlarla tuvalete doğru gidiyorsa arkasından takip edip tuvaletin kapısını tıklatmayın. Muhtemelen sizi muayene edecek durumda değildir.   :)

5-Doktora öksürük şikayeti ile gittiyseniz “belki bana daha iyi bakar” düşüncesiyle 10 yıldır süregelen baş ağrınızdan 8 yıldır devam eden mide ekşimenizden bahsetmeyin.  :)

6-Bin bir zahmetle doktorun yanına girmeyi başaran yakınınızın yanında refakatçi olarak doktor odasına girip yakınınız muayene olduktan sonra “ ya doktor ben de gelmişken şu sol böğrümdeki ağrıyı sorsam” şeklinde bir cümle asla kurmayınız hem yakınınız hem doktor tarafından nefret duyulan bir kişi olabilirsiniz. 

7-“Ben düzelmedim doktor ilaçlar işe yaramadı” derken yarım yamalak kullandığınız ilaçları doktora sakın beyan etmeyiniz. Doktor günde 3 defa içilecek dediyse “ ağır gelir diye düşündüm günde 1 tane aldım” gibi talihsiz bir cümle de kurmayınız. Bırakın doktor neden düzelmedi acaba diye düşünüp dursun. 

8-Doktor antibiyotik yazarken “evde hanımdan kalan yarım kutu antibiyotik vardı ekonomik kullanalım diye bitirmediydi” şeklinde ki cümle doktorunuzu intihara sürükleyebilir.   :D

9-“Sadece basit bir bademcik miymiş? Oysa bizim komşu bronşitsindir dediydi” gibi bir cümle kuruluşundan sonra doktorun sizi komşunuza sevk edeceğini asla unutmayınız.

10-Doktorun hastalığınızla ilgili olarak herhangi bir ilaç kullandığınıza dair yaptığı sorgulamada kullanacağınız” eczacı şunu verdi kullandım” gibi bir cümle öbeğinin doktorun hem sizinle hem de eczacıyla olan iyi diyaloglarını bozacağını unutmayınız. 

11-Çocuğunuzla birlikte girdiyseniz çocuğunuzun doktor masasında bulunan bilumum evrak defter ve kalemle oynamasının doktorun tüm dikkatini allak bullak edeceğini biliniz.

12-“Bacağımda kırmızı bişey çıktı” dedikten sonra doktorun görmek isteğini garip karşılamayınız ve “şimdi çorabı çıkarmak zor olur ben anlatıyorum ya işte” gibi bir cümle kurmayınız.

13-“15 yıldır sigara içiyorum bi röntgen çekelim” şeklinde bir taleple doktora başvurmayınız vurduysanız ve doktor da sizi röntgene gönderdiyse film çıktıktan sonra kendiniz bakınız doktoru meşgul etmeyiniz. (akciğer filminde sigara dumanı görülmez)

14-Doktor filminizi gördükten sonra ilaçlarınızı yazıp sizi gönderdiyse koridorda karşılaştığınız evrak memuru ya da temizlik görevlisine “bide şu filme sen baksana” diyecekseniz doktorun buna şahit olmamasına özen gösteriniz.

15-Komşunuz bir doktorsa gecenin bir yarısı kapısını çalarak “bugün doktora gittik bizim çocuğun tahlilleri çıktı gerçi yarın doktora göstericez ama sen yine de bi bak” demeyiniz.

16-Karşınızda burnu akan hapşıran ve öksüren bir doktor varsa “aaa doktorlarda hasta olur mu yaaa? “ demeyin doktor da insandır kardeşim yawww….

birkaç yıl önce diğer forumda yazmıştım bunu sizinle de paylaşmak istedim....

ve hakkı beyin göndermesine cevaben:
17-Doktor'un size yeteri kadar zaman ayırmadığınızı düşünüyorsanız bilin ki sizden önce 50 hasta bakmıştır sizden sonra bir 50 hasta daha bakacaktır... :)

yeni maddeler eklemek lazım bir ara ekleyeyim... :D
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Toyota Club Türkiye

iyi bir hasta olmak istiyorsanız :)
« : Haziran 24, 2009, 14:51:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: iyi bir hasta olmak istiyorsanız :)
« Yanıtla #1 : Haziran 24, 2009, 15:01:39 »
Doktor demeyin bana:)))))) Medikal sektöre elimi verdim kolumu kaptırdım kurtulamıyorum zaten...Özellikle kadın doğumcu ve radyolog görmek istemiyorum artık:))) Hande Hanım neydi sizin ihtisas? :)))))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 24, 2009, 15:04:33 »
Hande hnm yazdıkların çok güzel elinize sağlık ;)
1 ay önce kızım parkta düştü ve ağzından kan gliyordu akşam akşam acile gittim belki dişinde yada damağında patlama vardır düşüncesi ile acilde ki nöbetci bayan doktor şöyle bir bakıp gidin lavaboda bir ağzını temizleyip ondan sonra gelin sizde önce kayıt yaptırın dedi. dışarı çıkıp bir baktm ki lavabo dediği yer wc kayıt dediği yerde de 10 kişiden fazla kuyruk var. zaten girişde de park sorunu yaşamıştım küçücük yaris imle çıkdığım gibi en yakın özel hastaneye gittim hemen acil bölümünde ilgilenildi özenle temizlendi dudağı patlamış dişinde bir sorun yok dikişe gerek yok buyrun bu sipreyi kullanın diyerek huzurlu bir şekilde çıktım.
Yani şunu demek istiyorum resmi hastanelerde insanın değeri fazla yok önce prosedürler geliyor :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 24, 2009, 15:07:46 »
Maalesef toplumumuzda fazlasıyla empati eksikliği mevcut. Üstüne bir de karşımızdakini kendimiz gibi görme alışkanlığı eklenince bu maddeler kaçınılmaz oluyor.

Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 24, 2009, 15:13:45 »
DOktor bey/hanım  x hastanesinde şöyle söyledilerdi siz ne dersiniz.  Ya da
Doktor anlattıktan sonra x hastanesindeki doktor böyle söylememişti.
gibi söylemler
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 24, 2009, 15:21:12 »
Doktor Hanım, yazınızın bir kısmına hak vermekle birlikte bir kısmını doğru bulmadığımı beyan etmek isterim. Size mesleğinizi tekrar hatırlatmak için Doktor hanım dedim. Tıp doktorluğunun gereği ne ise harfiyen uygulamak durumundasınız. Devlet memurluğunun teamülleri gereği doktorluk yapma gibi bir lüksünüz yok. Numaralardan başlayayım isterseniz

""2-Doktor şikayetinizi sorduğunda “şimdi doktor bey ben bundan 10 yıl evvel ….” diye başlayan cümle kurmamaya özen gösteriniz.""
- Peki nasıl anamnez alacaksınız? yada aldığınız anamnez 10 yıl evvelini içermiyorsa ne kadar sağlıklı olacaktır?

"""5-Doktora öksürük şikayeti ile gittiyseniz “belki bana daha iyi bakar” düşüncesiyle 10 yıldır süregelen baş ağrınızdan 8 yıldır devam eden mide ekşimenizden bahsetmeyin."""

Tıp doktorluğunda muayene teriminin anlamı nedir? Öksürükle gelen bir hastanın steteskop ile akciğerini dinlemekmidir? Yada Devlet memurluğunun teamülleri gereği dinlemeye bile gerek kalmadan hastanın şikayetleri doğrultusunda Rp yapmakmıdır? İsterseniz kitaplarınızdaki TAM MUAYENE nasıl yapılır başlığına bir göz atn...

6. ve 10. maddeler birbirleriyle çelişmektedir. Şöyle ki; Sizinde söylediğiniz gibi hasta binbir zahmetle doktorun yanına giriyor. Yada kurallar gereği saatlerce sıra bekleyip giriyor. Birde o zahmeti çekecek kadar vakti olmayanları düşünün. Yada her beyaz önlüklüyü doktor zanneden insanları düşünün? O sıra eziyetini çekmemek için eczaneye gidiyor. Burada suçlu olan eczanedir. Her ilacın küpüründe "reçete ile satılır" ibaresi bulunmasına karşın koskoca eczacılık fakültesini bitiren eczacı tutpta kafasına göre ilaç veriyorsa bu eczacının ayıbıdır. 10 maddede belirttiğiniz gibi bu ayıp hastanınmı ki diyaloğunuz hastayla kopsun? Güzel güzel anlatmak eğitmek varken neden diyalog koparmak neden?

En çok ilgimi çekende 13. maddedir. Bence siz hekimliği bırakın..... Sigara içen bir insanın normal bir insana göre daha temkinli ve sıklıkla kontrol edilmesi gerekmezmi? Kronik bronşit olabilir, kronik obstrüktif akciğer hastalığı olabilir. Kimbilir belki amfizemdir. Neden olmasın. Bir PA AC grafisi isteyip, AC dinlemesi yapmak çokmu zor? Eğer zorsa dediğim gibi Bence siz Hekimliği bırakın....

Moderatörlere not: Lütfen yazımı silmeyin. Froumda gerginlik vs. yasaktır tamam ama kusurabakmayın. Bir sağlık memuru ve vatandaş olarak bu yazıları dile getirmek benim en doğal hakkım. Lütfen hakkımı ihlal etmeyin.

Saygılarımı sunuyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Haziran 24, 2009, 15:23:20 »
umut bey: ben pratisyenim şu aile hekimliğini bekliyorum ismimiz değişecek aile hekimi olacağız artık... (bu da ayrı bir tartışma konusudur siyasete girer yorum yapmayalım)

aydın bey: sakın savunuyorum sanmayın ama devlette hekim olmak kadar zor birşey yok... hemen hemen tüm illeri biliyorum... şartlarda eşitsizlik o kadar çok ki... torpiliniz varsa en yüksek ücreti alacağınız en az iş olan yerde çalışıyorsunuz... en angaryası bol ve zor yerlerde kimse çalışmak istemiyor hal böyle olunca iki güne bir nöbet tutmak zorunda kalan personel haliyle ancak bu kadar ilgili olabiliyor işiyle....

bundan önce çalıştığım yerde günde en fazla 30 hasta bakıyordum hastalara çok zaman ayırabiliyordum burda şu son birkaç hafta hariç günde 115 hastaya kadar çıktım ki ben acil de çalışmıyorum... allah aşkına bir hesaplayın hasta başına kaç dakika düşüyor....

neyse başlığı dert dinleme yazma haline çevirmeyeyim... :)
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 24, 2009, 15:35:06 »
Benim de doktorlarımızdan naçizane ricam,

1. Lütfen karşınızdakinin insan ve hasta olan biri olduğunu unutmayınız.
2. Sadece sizlerin değil diğer insanların da okuma yazma bilebileceğini, sizlere gelen her hastanın derdini anlatamayan konuşmaktan aciz insanlar olmadığını aklınızın bir köşesine yazınız.
3. İnsanlara kötü davrandığınızda sizlerin de şikayet edilebileceğini, dokunulmaz olmadığınızı ara sıra hatırlayınız.
4. Özel muayenehanenizde veya polikliğinizde el üstünde tuttuğunuz, müşteri haklıdır mantığıyla her türlü kahrını çektiğiniz insanlarla devlet hastanelerindeki insanlarımıza lütfen eşit davranınız.

(Lütfen üzerinize alınmayın Hande Hanım, 15 gün öncesinde bir Pazar gecesi yüksek tansiyon, kalp çarpıntısı ve nefes almada zorluk şikayetleriyle bulunduğumuz yere en yakın sağlık kuruluşu olan Göztepe SSK hastanesine  götürdüğüm bir yakınımla ilgilenilmediği gibi bir de dayak yemediğimiz kaldı sevgili asistanlardan.
Sonrasında biraz daha ilerideki özel bir hastaneye gittiğimizde ise el üstünde tutulduğumuzu, ayrıcalıklı insanlar olduğumuzu hissettik. Eee,nasılsa 2 saat içinde 300 TL ödedik; yapılan işlemler: Tansiyon ölçümü, kan testi, kalp grafisi çekimi. Özel hastanedeki doktor arkadaşa sonsuz teşekkürler, ilgisi ve bilgisi için...
 Ancak diğer taraftakileri de ertesi sabah Sağlık Bakanlığına şikayet ettik, bakalım sonu ne olacak. İnşallah insanlara nasıl davranılacağını en kısa zamanda öğrenirler.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 24, 2009, 15:39:57 »
Hande Abla senin durumunu çok iyi biliyorum. Dışardan ahkam kesilmesi kolay olur. Tanıdığım çok doktor ağlıyordu hasta çokluğundan. Çünkü detaylı ilgilenemediği için  zoruna gidiyordu.

Bir de bizde muayene eden doktor iyi doktordur. İlla eline alacak steteskobu dinleyecek. Şimdi yaptırılan tahlillerin çoğu gerek bırakmıyor bunlara.

Emre kardeşim geçen benim başıma geldi benzeri annem mr çektirdi. Sonucunu göstermek için Etlik SSK hastanesine götürdüm. Doktor bey içerde dediler ben girmedim annem girdi içeri 5 dk sonra sesler duydum içeri girdim. Annem ağlıyordu. Anneme bağırmış sonuçları falan yüzüne fırlatmış. Ben de üstüne yürüdüm. Annem tuttu. Anneme bağırmış bir nevi küçük görmüş, annem kapalı bir kadındır hani bişeyden anlamaz gibisine yüklenmiş. Tabi annem boş durmadan karşılık vermiş. Güvenlik falan geldi ben sakinleştim doktoru şikayet edeceğimi ve gerçekten bununla ilgileneceğimi söyledim. Sonra doktor tabiri caizse kolumdan tuttu ve bir dk dinle ne olur demeye başladı farkettiğim dudaklarının kuruduğu ve alttan almaya başladığı. Ha bişey yaptırmadı annem ekmeğiyle oynanmaması açısından. Çalıştığım yerdeki YK üyelerine aksetirdiğim anda ilgileneceklerini de çok iyi biliyorum.  (olay aslında uzun ama neyse)

Şunu demek istiyorum. Tamam mutlaka çok hasta bakılabiliyor ama sonuçta hasta insann psikolojisini de anlamak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Haziran 24, 2009, 15:45:12 »
ümit bey otoskopla akciğer dinlenmez... :D kulağa bakılır....

bunlar tamamen espri niteliğinde yazılmış notlardır... bunları yaşarken hiçbir hastaya "sus bana adam gibi cevap ver" demedim merak etmeyin... hastalarım benden memnunlar bu konuda kendime güvenim bir hayli yüksek anamnez almayı da çok iyi bilirim o konuda da şüpheniz olmasın.... 9 yıl bir ilin veremle savaş mücadelesine katkıda bulundum kongrede bir çalışmam dahi var...akciğer hastalıklarını inanın bana çoğu hekimden de daha iyi bilirim...

sigara konusuna hiç girmeyeyim.... sigaranın akciğerlerde oluşturduğu patoloji sizinde yüksek bilginizle mikroskopik düzeydedir... yani hücresel boyutta zarar verir yaniii kısaca kanser yapar... ve akciğer filminde kanser ancak ne zaman görülür????kitle filmde kalp gölgesi arkasında kalmaması kaydıyla makroskopik olduğunda.....

eczane konusuna gelince eğer doktor beklemek zorunda olduğu için vatandaş eczaneye gidiyorsa bu sistemin hatasıdır başka kimsenin değil...

10 yıldır kuralları belli bilgisini ıspatlamış bir hekim olarak sizi hoşgörüyorum... sadece hekimliği bırakmam konusunda ki telkininizi kınıyorum her beğenmediğiniz hekim işten ayrılsa memlekette doktor kalmaz... uslubunuzu sadece bu açıdan beğenmedim

ve tekrar ediyorum eğer bu mizahi açıdan yazılmış yazı -ki benzerleri başka sitelerde de mevcut- site üyelerini rahatsız edecekse başlığın kaldırılmasını isterim...

zira ben bu siteyi sevdim yanlış anlaşılmak istemem...

emre bey sizin üslubunuz beni hiç rahatsız etmedi inanın hak vermek yada vermemek anlamında değil ama sağlık sisteminde ki büyük sorunun yeni getirilmeye çalışılan sistemle daha da kötü olacağını belirtmek isterim...

allah herkese sağlık sıhhat versin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 24, 2009, 15:55:50 »
ümit bey otoskopla akciğer dinlenmez... :D kulağa bakılır....

bunlar tamamen espri niteliğinde yazılmış notlardır... bunları yaşarken hiçbir hastaya "sus bana adam gibi cevap ver" demedim merak etmeyin... hastalarım benden memnunlar bu konuda kendime güvenim bir hayli yüksek .

emre bey sizin üslubunuz beni hiç rahatsız etmedi inanın hak vermek yada vermemek anlamında değil ama sağlık sisteminde ki büyük sorunun yeni getirilmeye çalışılan sistemle daha da kötü olacağını belirtmek isterim...

allah herkese sağlık sıhhat versin...

Anlayışınıza ve güzel dileğinize sonsuz teşekkürler Hande Hanım. Allah doktorlarımızın eksikliğini, bu nedenle olabilecek çaresizliği de kimseye göstermesin ve herkesi sizler gibi insan halinden anlayan, işini seven, bilgili doktorlarla karşılaştırsın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 24, 2009, 16:00:40 »
Arkadaşlar esprili bir başlık dağıtmayalım. Hande Ablanın yargılandığı havası oluşmaya başlıyor gibi hissediyorum. Lütfen öyle bir şeye izin vermeyelim.

En iyi hasta kendi kendine iyileşen hastadır.
Yok doktora git yok ilaç al ne gerek var bunlara yat dinlen geçer Dimi Hande Abla.

Bir doktor abim var ya diyor bir kerede ilk bana gelsinler illa en son çare bana geliyolar zaten hasta çoktan gidici ben ne yapayım diyor. Hep çaresizler bana gelir diyordu. Kendisini çok severim bu arada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Haziran 24, 2009, 16:06:10 »
ya bırakın zaten bu doktorları şifalı bitkiler diye bi kitap var ben onu kullanıyorum allah sizi inandırsın... :lol: :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 24, 2009, 16:09:12 »
Arkadaşlar esprili bir başlık dağıtmayalım. Hande Ablanın yargılandığı havası oluşmaya başlıyor gibi hissediyorum. Lütfen öyle bir şeye izin vermeyelim.

Aynı fikirdeyim :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 24, 2009, 16:14:21 »
ya bırakın zaten bu doktorları şifalı bitkiler diye bi kitap var ben onu kullanıyorum allah sizi inandırsın... :lol: :lol:

:rofl: Abla bana da bir fotokopisini yollasan be  :-[ Ben de kırıkçı,çıkıkçı,zayıflama uzmanı, kanser profesörü olayım hemencecik :dans3:
Şaka bir yana sizi kıracak bir şey dedimse bilgisayarım çöksün emi (bundan büyük beddua da olmaz herhalde :P  )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Haziran 24, 2009, 16:34:59 »
emre bey ben sitenin genelinin eğitim seviyesi yüksek olduğu için rahatım sorun yok.... herkesi anlayışla karşılıyorum... ee arada bikaç kırıcı söz olur onuda hallederiz...

şifalı bitkiler ansiklopedisi birhayli kalın bir kitap gerçi bazı hastalıklar için acaip yöntemler yazıyo ama olsun doktora gitmekten iyidir.... :lol: :lol:

hazım bey sen de yani bi seviyon bi dövüyon kardeşim.... :lol:

ben hastalara bazen kızıyorum ilaçları yanlış kullandıkları için ama uslübumda ne varsa beni yanaklarımdan öpüp ayrılıyorlar yanımdan.... :) bide köye çalışıyorum ben haftanın belli günlerinde inanın hasta zararına bişeyse kesinlikle yapmam sırf hasta mutlu olsun diye ama yolumu gözlüyorlar yine de...

(tak tak tak şeytan kulağına kurşun :) )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 24, 2009, 16:45:10 »
Bunun üstüne benden bir doktor fıkrası ;)
(arkadaşlar devamı fıkralarınızı fıkra bölümüne yazınız lütfen)

8 Numaralı Kutu  ;)
Bir Doktor muayenesinin önüne kocaman bir pankart asmış,pankartta "her türlü hastalık tedavi edilir,edersem ücret 100 dolar edemezsem 1000 dolar iade" diye.Yoldan geçen Dursun pankartı okur:
- Bak manyak doktora 1000 dolar iade edecekmiş,şuna bir hastalık yaratayımda tedavi edemesin 1000 dolarını alayım diye dalmış içeri;
— Doktor demiş:
— Ben tat alma duygumu kaybettim yediğim hiç bir şeyden tat alamıyorum,
Doktor:
— Basit, hemşire hastanın gözlerini bağla, bir kaşık ve 8 numaralı kutuyu getirir misin?
Gözleri bağlanmış bir kaşık 8 numaralı kutudan hastanın ağzına verilmiş Dursuna:
— Çiğne
Dursun çiğner çiğnemez ayağa fırlamış
— Ulan demiş
— B.k bu doktor tabiki b.k.
— Bak tat alabiliyorsun tedavi tamam demiş ve 100 doları almış neyse ertesi gün Dursun tekrar gitmiş doktora
— Doktor demiş:
— Ben hafızamı kaybettim hiç bir şey hatırlamıyorum.
Doktor demiş ki:
— Kolay oturun hemşire hanım 8 numaralı kutuyu getirir misin?
Dursun ayağa fırlamış
— Hayır demiş
— İstemem
Doktor sormuş:
— Niye yaa demiş
— Onun içinde b.k var
Doktor:
— Bak hafızanız yerine geldi hatırladınız verin 100 dolar gitti 200 dolar. Dursun kızarak çıkmış:
— Ulan demiş
— O 1000 dolarını almazsam senin.. ertesi gün tekrar doktora; girmiş içeri:
— Doktor bey demiş
— Benim bir derdim var
— eee demiş doktor
— Nedir?
— Erkeklik organımda hiç bir hareket yok hiç bir şey yapamıyorum.
Doktor:
— Kolay, hemşire hanım getirir misin 8 numaralı kutuyu?
Dursun yine ayağa fırlamış
— Ulan demiş s...im senin 8 numaralı kutunu da hemşireni de ha demiş
Doktor demişki
— Bak onuda tedavi ettik bak maşallah 8 numaralı kutuyuda hemşireyide halledebiliyorsun ver bakalım 100 dolar daha......... :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 24, 2009, 16:54:42 »
Her mesleğin mutlaka zorlukları vardır, ama insanlarla uğraşıyorsanız eğer işiniz gerçekten çok sabr gerektiriyor bence... Huzurlu günlerde mesleğinizi icraa etmenizi dilerim Hande hanım...
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 24, 2009, 17:22:39 »
Edit: Haklısınız otoskop ile steteskop farklı aletlerdi :D Tabi yazdıklarınızı okuyunca biraz gerildim açıkçası ne yazdızın diye sorsanız ezberden söyleyemeyecek kadar gerildim. Kusurabakmayın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla Dizel Comfort Düz
    • interMEDIA Yazýlým
« Yanıtla #19 : Haziran 24, 2009, 17:52:56 »
Bende 12 yıldır sağlık sektörünün ( artık ne yazık ki sektör deniyor ) içindeyim .

Hasta olarak doktora gittiğimizde insani davranışlar bekliyoruz ama , artık doktorların büyük bir kısmı insani şartlarda çalışamıyor dolayısı ile bize de o şartlarda iyi hizmet veremiyorlar .

Eskisi gibi gideyim özele insan muamelesi göreyim devride bitti , çünkü şu anda özelde çalışan her doktorun günlük 50 SGK lı hasta bakma hakkı var bunu bitirdikleri gibi + devlet memurları + özel hasta alarak günde ortalama 70 hasta muayene ediyorlar .

Eskiden az çalış çok kazan dönemi vardı , şimdi çok çalış normal kazan dönemi doktorlar için , ilerideki halini siz tahmin edin !

Sonuç : Doktor en iyi şartlarda yaşamalı ki , size de en iyi şartları sunabilsin ( istisnalar kaideyi bozmasın herzamanki gibi )

forest engineer