Gönderen Konu: Bilinmesi Gereken Yasalarımız  (Okunma sayısı 692 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Bilinmesi Gereken Yasalarımız
« : Haziran 24, 2009, 11:46:50 »
Arkadaşlar e-mail ime gelen bu bilgileri sizlerle paylaşmak istedim
Yasayı bilmekte yarar var  :-\

KİMSENİN BAŞINA GELMESİN AMA, DİYELİM Kİ TRAFİK KAZASI GEÇİRDİNİZ.

YARALI VAR, HASTANEYE GİTTİNİZ.

SİZLERİN 2918 NOLU YASAYI BİLMEDİGİNİZİ ZANNEDEREK,
'YAPILACAK MÜDAHALE VE TEDAVİ ÜCRETLERİNİ ÖDEYECEĞİNİZE DAİR ŞU BELGEYİ İMZALAYIN'  TEKLİFİ İLE KARŞILAŞIRSINIZ. ...

ANCAK SİZ DE

'BU BELGEYİ İMZALAMAZSAM, BANA MÜDAHALE VE TEDAVİ ETMEYECEĞİNİZE DAİR BİR BELGEYİ İMZALAYIP GETİRİN.'...

DEDİĞİNİZ ANDA, HASTANENİN BÜTÜN İMKANLARI SİZİN İÇİN SEFERBER OLACAKTIR.

2918 SAYILI TRAFİK KANUNUNU MUTLAKA OKUYUN.

TÜKETİCİLER BİRLİĞİ, KAZAZEDELERİN HAKLARIYLA İLGİLİ BİR RAPOR HAZIRLADI.

TRAFİK KAZASI SONUCU YARALANAN VE HASTANEYE KALDIRILARAK TEDAVİ ALTINA ALINAN KAZAZEDELERİN, KANUNA GÖRE TEDAVİ İÇİN ÜCRET ÖDEMEMESİ GEREKTİĞİ BELİRTİLDİ.

KAZA SONUCU YARALANAN VE HERHANGİ BİR HASTANEDE TEDAVİ GÖREN KAZAZEDELERDEN,  BU TEDAVİLERİNE KARŞILIK HASTANE TARAFINDAN ÜCRET TALEP EDİLEMEYECEĞİNİN BELİRTİLDİĞİ RAPORDA, 2918 SAYILI TRAFİK KANUNU'NA GÖRE :

''HERHANGİ BİR TRAFİK KAZASI SONUCU YARALANAN KİŞİ, EN KISA SÜREDE HASTANEYE YETİŞTİRİLMEK VE GEREKEN TEDAVİNİN YAPILMASI'' HÜKÜMLERİNİ İÇERİYOR.

YÖNETMELİĞE GÖRE,

'' HASTANE ACİL SERVİSİ, KENDİSİNE GELEN KAZAZEDENİN'

MADDİ DURUMU, SOSYAL GÜVENCESİNİN OLUP OLMADIĞINA VE HASTANIN ÖZELLİĞİNE BAKMADAN, GEREKEN TEDAVİYİ VE MÜDAHALEYİ HERHANGİ BİR ÜCRET TALEP ETMEDEN YAPMAK ZORUNDA. 

BU TEDAVİ SONUCU OLUŞAN MASRAFIN İSE SAĞLIK BAKANLIĞI, KARAYOLLARI TRAFİK DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ TARAFINDAN KARŞILANACAGININ  BELİRTİLDİĞİ RAPORA GÖRE;

VATANDAŞLARIN HAKLARINI BİLMEDİĞİ İÇİN SORUNLAR YAŞANDIĞINI VE HASTANELERİN BU KANUNDAN BİHABERMİŞ GİBİ GÖZÜKÜP, VATANDAŞTAN PARA TALEP ETMELERİNİN SUÇ OLDUĞU BELİRTİLDİ.   

KAZASIZ GÜNLER DİLERİM.

Toyota Club Türkiye

Bilinmesi Gereken Yasalarımız
« : Haziran 24, 2009, 11:46:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
Ynt: Bilinmesi Gereken Yasalarımız
« Yanıtla #1 : Haziran 24, 2009, 12:41:16 »
kanunun içeriği burada:
http://w3.gazi.edu.tr/web/selimc/trafik/trafik_kanunu.htm

aydın bey; bu konuda daha önce de tartışma olmuştu... ben yasayı okumuştum tedavi sonucu oluşan masrafı sağlık bakanlığının yada karayollarının ödemesi gerektiği gibi bir ibare bulamamıştım... işin gerçeği gözümden de kaçmış olabilir...

zaten bir trafik kazası sonrası 112 hızır acil servisinin ilk müdahaleyi yapıp daha sonra kazazedeyi en yakın hastaneye transport etmesi gerekiyor buraya kadar sorun yok....

kişinin herhangi bir sağlık güvencesi varsa ve müdahale yapılan hastane bir devlet hastanesi yada sağlık güvencesine göre ödeme yapılabilen bir özel hastaneyse yine sorun olmuyor sonuçta hertürlü girişim ve tedavi devam ettiriliyor...

ama eğer kişinin sağlık güvencesi yoksa işte sorun orda başlıyor zira hastanenin faturayı kime ödeteceği belli değil... sonuçta verilen ve alınan bir hizmet var ve bir fatura var ortada.....

sonuç: sağlık güvencesi olmayan kimse kalmadı (!) hamdolsun.... o yüzden kimse sorun yaşamaz merak etmeyin.... :)
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: Bilinmesi Gereken Yasalarımız
« Yanıtla #2 : Haziran 24, 2009, 15:10:57 »