Gönderen Konu: Nida  (Okunma sayısı 1090 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Nida
« : Haziran 24, 2009, 07:42:13 »
  Selam.
 Sanırım bu isim ileride bir mihenk taşı olacak ve insanlara çok şey anlatacak. Ancak malesef genç bir kız özgürlük için yaşamını yitirdi. Allah rahmet eylesin.

Toyota Club Türkiye

Nida
« : Haziran 24, 2009, 07:42:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
Ynt: Nida
« Yanıtla #1 : Haziran 24, 2009, 09:48:33 »
bu dünyada;

özgürlük için insanlar ölür...
inandıkları doğrular için insanlar ölür...
düşünceleri yüzünden insanlar ölür...
töreler yüzünden insanlar ölür....

ve insanoğlunun asla aklı başına gelmez.....
çıkarlarımız hırslarımız körü körüne inançlarımız görmezden geldiklerimiz yönlendirir bizleri....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 24, 2009, 12:47:36 »
Nida çok sevdiğim bir kız ismidir. Şu an bir kızım dünyaya gelse, tereddüt etmeden bu ismi verirdim.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 24, 2009, 14:33:26 »
Bugün gazetelerde bu kızın boynundan haç işareti olan kolye çıktığı yazıyordu. Her haçlı kolye takan Hristiyan mıdır? Kaldı ki Hristiyan olsa bile ülkesinde özgürlük için canını veren bu kıza saygı duymayacak mıyız? Şimdi işi Nida Hristiyan mıydı değil miydi boyutuna çekecekler... Yazık...

İran'da yaşananlar hepimize ders olsun... Bu isyanın ardında eğer İran Halkı'nın bağımsız iradesi varsa helal olsun, Nida'da bu hareketin sembolü olsun...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #4 : Haziran 24, 2009, 17:14:34 »
  Haç, aslında Eski Mısır 'dan gelen bir semboldür. Yani 5.000 seneliktir ve her ucun bir anlamı vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 24, 2009, 18:57:30 »
Bagimsiz hareket ediyor ve bir haksizliga, zorba bir yonetime kendi kendine baskaldiriyorlarsa desteklerim, ve zarar gorenler adina uzulurum.
Ama paralarini ABD gizli servisinden aliyorlarsa, organizatorleri bolgede yasayan, baglari olan, yabanci dil bilen ajanlarsa karsilarinda olurum.
ABD'de Bush'un secildigi ozellikle ikinci secime hile karisti, ama kimsenin kili kipirdamadi. Simdi haktan yana gorunen Obama o zaman neredeydi? Hepsi dut yemis bulbul gibi sonucu kabul ettiler. Hicbir vatandas da gidip gosteri yaparak sokaklarda (haksiz olan) hukumete karsi gelmedi.

Bush'un ilk yillarindan itibaren Iran'a acilacak savas konusuldu hep. Ama Irak savasinin yalan dolan uzerine acildigi belli olduktan, yalancinin mumu sondukten sonra ve de savasin da bir getirisi olarak ekonomi coktukten sonra Iran'a savas acma plani suya dustu.

Ne guzel simdi isi kendi ellerini kana bulamadan, uc bes kurus sadaka ile hallediyorlar, adina da baskiya karsi direnenlerin yaninda olmak deyip ahlaki bir maske takiyorlar. Ne guzel. Medya da zaten dunden hazir kara koyunun uzerine cullanmaya.

Ama 3-5 sene sonra aynen Irak'in olmayan kitle imha silahlari gibi bu isin de asli ortaya ciktiginda ne olacak? Biz bilmiyorduk mu diyecekler?  
Fe... :-)

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #6 : Haziran 25, 2009, 08:46:24 »
  Her ne olursa olsun orada olan masum sivillere oluyor yine, benim üzüldüğüm bu. Unutmamak lazım ki aynı ABD politikalarını (ABD gizli servisi misali) İran Türkiye 'ye karşı yıllarca yapmadımı? Yoksa benmi yanlış hatırlıyorum? Bir ülkedeki çirkinliği, başka ülkede de bu çirkinlik var diyerek masum göstermemek lazım bence. Dediğim gibi benim üzüldüğüm masum insanların hayatlarını kaybetmesi.
 Jeanne d'Arc da nispeten benzer bir hikaye değilmidir? Farklı zaman ve kültürde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 25, 2009, 09:54:05 »
iş icabı sürekli irana gidip gelen bi arkadaşımız var, oradaki insanların zoraki yaşadığı zulümü anlattıkca hangi çağda olduğumu unutuyorum...istanbula tatile gelen iranlıları istiklalde hiç gördünüzmü? iranlı demezsiniz, ülkesindeki baskılardan o kadar bunalmışlarki kaçarcasına atmışlar kendini sere serpe sokağa(aşağılamak anlamında algılamayın)...  iranlıların özlem duyduğu ülke durumundaymışız,müslüman ülkeler arasında; müslamanlık ve insanların yaşam şartı anlamında en iyi ülkenin Türkiye olduğunu söylenmekteymiş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 25, 2009, 11:45:24 »
Atatürk'ü öylesine büyük bir iştahla seviyorum ki... Ortadoğu' nun halini gördükçe Atatürk'e sürekli dua ediyorum... Çevremde Atatürk'e laf eden, onu eleştiren hele ki bir de bayansa dayanamıyorum, ağzının payını çok fena veriyorum... Umarım bir daha başka bir Atatürk'e gereksinimimiz olmaz...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Haziran 25, 2009, 11:49:27 »
Atatürk'ü öylesine büyük bir iştahla seviyorum ki... Ortadoğu' nun halini gördükçe Atatürk'e sürekli dua ediyorum... Çevremde Atatürk'e laf eden, onu eleştiren hele ki bir de bayansa dayanamıyorum, ağzının payını çok fena veriyorum... Umarım bir daha başka bir Atatürk'e gereksinimimiz olmaz...

ali bey ağzınıza yüreğinize sağlık....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #10 : Haziran 25, 2009, 11:53:23 »
İran da ki bu durum amerikan gizli servisinin oynadığı bi oyun olamaz mı arakadaşlar 
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 25, 2009, 12:02:33 »
İran da ki bu durum amerikan gizli servisinin oynadığı bi oyun olamaz mı arakadaşlar 

olma ihtimali yüksek...

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #12 : Haziran 25, 2009, 14:46:37 »
  Elbetkide payı olabilir ama birde şu açıdan bakın; Türkiye'de ki, güya Atatürk karşıtlığı da bazı gizli servislerin oyunu olamaz mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Haziran 25, 2009, 14:49:18 »
  Elbetkide payı olabilir ama birde şu açıdan bakın; Türkiye'de ki, güya Atatürk karşıtlığı da bazı gizli servislerin oyunu olamaz mı?

gizli servis falan değil kimliğini yazmaya gerek yok bilen biliyor gülen gülüyor....