Gönderen Konu: Yurt dışında Toyota sahibi olmak için...  (Okunma sayısı 1013 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Yurt dışında Toyota sahibi olmak için...
« : Haziran 24, 2009, 00:10:39 »
Öncelikle herkese selamlar tesadüfü olarak  www.toyota.de adresine girdim az biraz almancamla bir araştırma yapım dedim Fiyat açısından Türkiyeylede kıyaslamak iyi olur diye düşündüm.

1.6 Avensis

Almanyada 22700 Euro yani 48 bin tl civarı Türkiyede 49500 tamam diyebiliririz bunun için

2.0 D4D

Almanyada Executive kasa 29000 Euro yani 64 bin lira civarı Türkiyede ise 80000 tl

Hazır bakmışken birde ABD ye bakım dedim ne görüm 1.8 motor corollanın fullu 17 bin dolar sadece gözlerime inanamadım  anladıgım kadarıyla birkaç ülkeye daha baktım Britanya İspanyaya falan Avensis olsun Auris olsun Corolla olsun 2.0 d4d 2.2 d4d 1.8 valvematic 2.0 valvematic araçlar bizim 1.6 corolladan ucuz...

Bu ülkeler arasında Ortalama Milli gelir sıralamasına bakarsan sonuncuyuz ve bizden bir sonraki 2 katımızdan fazla.

Benzin fiyatları öyle bizden bir sonra pahalı olan ülke Hollanda yanlış bilmiyorsam bizden yüzde 30 ucuzdu.

Yani anlayacağımız biz enayi yerine konuluyoruz.

Benizin yüzde 65 i vergi idi yanlış bilmiyorsam.

Birde bir araba için vergi oranına bakalım

Volvo için bi inceleme yapmıştım.

S60 T5   Business Edition  modeli için Vergisiz liste fiyatı 23000 Euro ancak anahtar teslim fiyatı 51000 euro ne yazıkki kalan herşey vergi.

Yanlış yere açtıysam özür dilerim
96 corolla 1.6 xei & 2009 corolla 1.6 A/T

Toyota Club Türkiye

Yurt dışında Toyota sahibi olmak için...
« : Haziran 24, 2009, 00:10:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Yurt dışında Toyota sahibi olmak için...
« Yanıtla #1 : Haziran 24, 2009, 00:14:51 »
deşme yaramızı :(
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #2 : Haziran 24, 2009, 00:25:57 »
Abi aklım almıyor ya adamların ortalama geliri bize göre 2-3 kat fazla ancak bizim orta sınıf 1.6 araba için verdiğimiz paraya daha iyi donanımla 2.0 dizel veye benzinli alıyorlar artı yakıta biz göre ortalama yarı yarıya az para veriyorlar
96 corolla 1.6 xei & 2009 corolla 1.6 A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 24, 2009, 00:31:34 »
Ali Türk halkından bukadar abuk sabuk ve çok abartılı vergiler alınmasa ve bu insanların sırtına bukadar binilip kambur oluşturulmasa inanın dünya lideri olmaya adayız , ancak balık baştan kokar der eskiler , fazla söze ne hacet, içim kanıyor okadar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 24, 2009, 00:41:00 »
en yüksek vergi bizden alınır bir faydasını göremeyiz kapı komşumuz dünyaya doğalgaz petrol ihraç eder biz en yüksek fiyata alırız en zor parayı biz kazanırız ama sanki en kolay biz para kazanıyormuşuz gibi en yüksek fiyattan ürün alırız yapalıbilecek çok fazla şey var ama yapacak umut yokk..........
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif